- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
4+1 μυστικά έξυπνης διατροφής για το ανοσοποιητικό σύστημα
Ποιες βιταμίνες βοηθούν, σε ποια τρόφιμα τις βρίσκουμε και ποια συμπληρώματα διατροφής χρειαζόμαστε
Πώς θα ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου: Συμβουλές και μυστικά διατροφής για άμεσα και εμφανή αποτελέσματα.
Οι μήνες που πέρασαν ήταν αρκετά διαφορετικοί για όλους. Ένα από τα κύρια που διδαχθήκαμε είναι η προσοχή που πρέπει να δίνουμε στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα για την καλύτερη φροντίδα τους εαυτού μας. Ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί πολλές φορές το ανοσοποιητικό σύστημα ως μηχανισμό άμυνας για να καταπολεμά ασθένειες και λοιμώξεις που προκαλούνται από παθογόνους μικροοργανισμούς.
Ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο κυττάρων και ιστών που βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση «ξένων εισβολέων». Μόλις αυτοί οι «εισβολείς» εισέλθουν στον οργανισμό, ενεργοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, η αύξηση της ανοσίας του σώματος δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Υπάρχουν πολλά για το ανοσοποιητικό σύστημα που οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται για να καταλάβουν, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι η απτή σύνδεση μεταξύ του ανοσοποιητικού συστήματος και της διατροφής.
Πώς η διατροφή επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος;
Όλοι αποτελούμε τμήμα του περιβάλλοντος γύρω μας και σε κάθε σημείο του οργανισμού μας απαντώνται βακτήρια που έχουν προσαρμοστεί σε αυτό. Ο καθένας από εμάς διαθέτει ένα μοναδικό μικροβίωμα που αντικατοπτρίζει τα γενετικά χαρακτηριστικά του, καθώς και τη διατροφή και τον τρόπο ζωής του. Το μικροβίωμα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί και να εξισορροπεί τις ανοσολογικές αποκρίσεις ανάλογα με τη διατροφή. Για να ενισχύσουμε την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μπορούμε να συμπεριλάβουμε στην καθημερινή μας διατροφή, τροφές που είναι πλούσιες στα παρακάτω θρεπτικά συστατικά:
Βιταμίνη C: Η πιο γνωστή αντιοξειδωτική βιταμίνη, συνυφασμένη με το ανοσοποιητικό και όχι μόνο, καθώς ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας, αλλά συμμετέχει και σε πολλές άλλες σημαντικές λειτουργίες. Εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, ή κόκκινες πιπεριές, παπάγια και φράουλες αποτελούν σημαντικές πηγές βιταμίνης C.
Βιταμίνη D: Γνωστή για την ενίσχυση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου στον οργανισμό μας, αλλά συμβάλλει και στη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι τα λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, το συκώτι, τα λιπαρά ψάρια, όπως σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες και οι κρόκοι αυγών.
Ψευδάργυρος: Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, ενώ είναι ένα ιχνοστοιχείο με πολλές ιδιότητες και ισχυρισμούς υγείας. Μπορούμε να προσλάβουμε ψευδάργυρο από άπαχο κρέας, πουλερικά, θαλασσινά, προϊόντα ολικής αλέσεως, σουσάμι, ταχίνι, κολοκυθόσπορους και καρπούς.
Άλλα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως το ιχνοστοιχείο σελήνιο, ο σίδηρος, καθώς και τα προβιοτικά και πρεβιοτικά μπορούν να βελτιώσουν με τη σειρά τους την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Χτίστε αργά και σταθερά ένα ισχυρό «φρούριο» απέναντι σε λοιμώξεις κάθε είδους, με σύμμαχο τη διατροφή!
4 + 1 μυστικά ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος
Σωστή διατροφή: Ακολουθούμε μια υγιεινή, ποικίλη διατροφή εστιασμένη σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά με αποδεδειγμένη δράση στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως είναι ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, η βιταμίνη C, η βιταμίνη D, το φολικό οξύ, ο χαλκός.
Υγιές έντερο: Το εντερικό μικροβίωμα σημαίνει υγεία. Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση με φυσικές διαδικασίες όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, το ξινόγαλο, το τυρί, το προζύμι και ο τραχανάς μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην εύρυθμη λειτουργία του.
Καλός και επαρκής ύπνος: Ο επαρκής, καλός ύπνος είναι σημαντικός για ένα δυνατό ανοσοποιητικό. Οι 8 ώρες κάθε βράδυ είναι ο ιδανικός χρόνο ξεκούρασης.
Άθληση: Βάζουμε στο πρόγραμμα μας 30’ περπάτημα ή οποιαδήποτε άλλη σωματική άσκηση καθημερινά για ψυχική αποφόρτιση και ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος.
Πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής: Η πρόσληψη σημαντικών βιταμινών και μετάλλων μέσω συμπληρωμάτων διατροφής, μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Ένα από αυτά είναι και το νέο συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή ροφήματος Immune Booster της Herbalife Nutrition, το οποίο ενισχύει την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, συμβάλλοντας στην υποστήριξη της ισορροπίας του οργανισμού, χάρη στην περιεκτικότητά του σε σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνες C και D, Σελήνιο και Ψευδάργυρο¹, τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού, ενώ το συστατικό EpiCor®, ένα επιστημονικώς τεκμηριωμένο συστατικό από ζυμωθείσα ξηρά μαγιά, έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.
Tο Immune Booster της Herbalife Nutrition είναι ένα χρήσιμο συμπλήρωμα διατροφής αφού διασφαλίζει τη βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή, ως μέρος ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής. Η Herbalife Nutrition είναι μια παγκόσμια εταιρεία διατροφής, που από το 1980 διαθέτει ξεχωριστά προϊόντα διατροφής υψηλής ποιότητας, τα οποία πωλούνται σε περισσότερες από 90 χώρες από καινοτόμους Ανεξάρτητους Συνεργάτες, οι οποίοι παρέχουν προσωπική καθοδήγηση και υποστήριξη εμπνέοντας τους πελάτες τους να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής.
Τα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά μέσω των Ανεξάρτητων Συνεργατών Herbalife Nutrition. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.herbalife.gr
Facebook: www.facebook.com/HerbalifeGreeceCyprus/
Instagram: www.instagram.com/herbalifenutrition.gr
Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL29529CF1FF4A369F
¹ Οι Βιταμίνες C και D, το Σελήνιο και ο Ψευδάργυρος συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.