- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Μόσιαλος: Οι προτάσεις για αλλαγές στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτη δόση του εμβολίου τον Σεπτέμβριο
Ηλίας Μόσιαλος: Οι αλλαγές που προτείνει ο καθηγητής για την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων - Τι είπε για το ενδεχόμενο επιπλέον δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
O καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, πρότεινε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
«Αυτό που χρειάζεται να γίνει από εδώ και εμπρός είναι μια σειρά πραγμάτων. Πρώτον, η επιτροπή πρέπει να ενισχυθεί και με περισσότερες ειδικότητες. Με αναλυτές μεγάλων δεδομένων. Με αναλυτές της Επιστήμης της Συμπεριφοράς», είπε ο Ηλίας Μόσιαλος και πρόσθεσε πως χρειαζόμαστε κάθε φορά που η επιτροπή θα ανακοινώνει μέτρα να υπάρχει παράλληλα και μια πρόβλεψη-ανάλυση της σχετικής επιτυχίας που αναμένουμε από αυτά. «Παραδείγματος χάριν, γιατί θα κλείσει η κυκλοφορία από τις 18:00 και όχι από τις 19:00 ή τις 20:00; Υπάρχει μια διεθνής εμπειρία που να τεκμηριώνει ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογεί αυτό το μέτρο; Είναι διαφορετικό».
Στην ίδια λογική, σε ό,τι αφορά τα σχολεία ο κ. Μόσιαλος σημείωσε: «Εάν θα πρέπει να κλείσουμε τα σχολεία επομένως υπάρχει κάποια διεθνής εμπειρία, η οποία να δείξει ότι θα σταματήσει η διασπορά σε τέτοιο βαθμό λόγω του κλεισίματος του σχολείου ή είναι θέμα κινητικότητας, ότι δηλαδή πηγαίνουν οι γονείς που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά από τα σχολεία».
Ο καθηγητής του LSE άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφθούν οι μεταλλάξεις.
Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε επαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα, επισημαίνοντας πάντως ότι αν αλλάξουν τα δεδομένα το επόμενο διάστημα, αν αλλάξει δραματικά η κατάσταση όπως ανέφερε, θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντική εξέλιξη και για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη
Ο ρόλος στην ποιότητα του ύπνου
Τι αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Medicine»
Τι πρέπει να προσέξετε
Τι συμβαίνει μετά τη διακοπή μιας ενέσιμης θεραπείας και πώς μπορεί να υποστηριχθεί η διατήρηση του βάρους σε βάθος χρόνου;
Η ανατροπή και τα αναπάντητα ερωτήματα
Δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές παρενέργειες που να σχετίζονται με το φάρμακο, σύμφωνα με τη Veradermics
Χρήσιμος οδηγός για υγιές χαμόγελο
Ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι
Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα
Τι πρέπει να κάνετε για να μην τον επιβαρύνετε
Έως και το 35% των ενηλίκων θα εκδηλώσει κάποια μορφή της
Μια σύντομη άσκηση αποκαλύπτει τη μυϊκή ενδυνάμωση, την ισορροπία και τους κινδύνους για την υγεία
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Η πρόληψη λοιμώξεων μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για εμφράγματα, εγκεφαλικά και καρδιακή ανεπάρκεια
Το σύστημα που ανέπτυξαν ειδικοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.