Διάγνωση αντισωμάτων κατά της COVID-19 στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Με απλή αιμοληψία που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία
Προσδιορισμός αντισωμάτων κατά της COVID-19, με απλή αιμοληψία, στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Τα Κεντρικά Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διενεργούν Ποσοτικό Προσδιορισμό ειδικών IGG αντισωμάτων έναντι της πρωτεΐνης της ακίδας (spike S1/S2) του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19.
Η παρουσία ειδικών αντισωμάτων IgG επιτρέπει την αναγνώριση ατόμων που έχουν μολυνθεί στο παρελθόν. Πρόκειται για τα αντισώματα που «χτίζουν» τη μεσοπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη ανοσία του οργανισμού κατά του νέου ιού.
Η ειδική εξέταση που πραγματοποιείται στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δεν ανιχνεύει απλώς τα IGG αντισώματα, αλλά προσδιορίζει και την ποσότητα αυτών των αντισωμάτων κατά τη δεδομένη στιγμή.
Η εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρακολούθηση της ανοσίας στο γενικό πληθυσμό καθώς και στην παρακολούθηση των αντισωμάτων κατόπιν εμβολιασμού.
Ο προσδιορισμός των ειδικών IGG αντισωμάτων γίνεται με απλή αιμοληψία η οποία δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Για την ανάλυση, τα Εργαστήρια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ χρησιμοποιούν μια πλήρως αυτοματοποιημένη δοκιμασία με τη μέθοδο της χημειοφωταύγειας (CLIA), η οποία έχει σχεδιαστεί για την ποσοτική ανίχνευση αντισωμάτων στην περιοχή δέσμευσης του υποδοχέα (RBD) της πρωτεΐνης S, τα οποία πιστεύεται ότι εξουδετερώνουν τον κορωνοϊό και δημιουργούν ανοσία.
Το RNA του SARS‑CoV‑2 κωδικοποιεί τέσσερις δομικές πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης στην ακιδική περιοχή (S), της μεμβράνης (Μ), του περιβλήματος (Ε) και της νουκλεοκαψιδικής (Ν) με την πρωτεΐνη S να αποτελείται από δύο λειτουργικές υπομονάδες S1 και S2.
Αρκετές μελέτες έδειξαν ότι τα αντισώματα ορού και πλάσματος παράγονται έναντι των δομικών πρωτεϊνών (RBD, S και N), με τα αντισώματα να εμφανίζονται από λίγες ημέρες έως λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.
Ένα μεγάλο εύρος εμβολίων COVID-19 χρησιμοποιεί τεχνικές που προκαλούν απόκριση των αντισωμάτων έναντι της ακιδικής πρωτεΐνης.
Η εξέταση γίνεται χωρίς ραντεβού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, τόσο για τους αιμολήπτες όσο και για τους εξεταζόμενους, και το αποτέλεσμα μπορεί να δοθεί αυθημερόν για λήψεις μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, διαφορετικά αποστέλλεται την επόμενη ημέρα ηλεκτρονικά.
Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμπληρώνει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο αυτό ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της προαγωγής της Υγείας όλων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.