Health & Fitness

Κορωνοϊός: Τι διαφορετικό κάνει η Κύπρος στην ενημέρωση

Αναλυτικό και υπερπλήρες ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kupros-enimerosi-koronoios.jpg

Δείτε πώς ενημερώνει το υπουργείο Υγείας της Κύπρου τους πολίτες για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Έξω από κάθε λογική και δεοντολογία είναι το γεγονός ότι κατηγορείται ακόμη και σήμερα, ακόμη και στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) για… «διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων» του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ πριν από μερικές ημέρες είδαμε ανάλογες κατηγορίες περί… «τριπλού συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων»!

Πρόκειται για μία παρανοϊκή σύλληψη η οποία αφήνει εκτός κριτικής το γεγονός της πραγματικότητας. Ποια είναι η πραγματικότητα; Μα, η συνοπτική απεικόνιση της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας εκ μέρους του ΕΟΔΥ, τόσο συνοπτική που, σε συνδυασμό με την ακόμη πιο συνοπτική περιγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας από πλείστα όσα ΜΜΕ, καταλήγουμε να διατηρούμε ελλιπείς πληροφορίες, αποσπασματικές παρατηρήσεις και επισημάνσεις, σκόρπια σχόλια περί μείωσης των κρουσμάτων στη χώρα κάθε φορά που ο ΕΟΔΥ καταγράφει χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και περί αύξησης των κρουσμάτων κάθε φορά που συμβαίνει το αντίστροφο…

  • Πόσες είναι οι νοσηλείες σε απλές κλίνες COVID–19 και πόσες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) COVID 19;
  • Από πού προέρχονται οι ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες COVID–19 και σε ΜΕΘ COVID–19;
  • Πόσες είναι οι ημερήσιες νοσηλείες;
  • Πόσες είναι οι ημερήσιες διασωληνώσεις;
  • Πώς κατανέμονται οι θάνατοι από επιπλοκές της λοίμωξης COVID–19 στις διάφορες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας;

Και άλλα τόσα ερωτήματα δεν απαντά ο ΕΟΔΥ, με το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του, και εμείς μένουμε να ακούμε τις ανοησίες περί… διπλών και τριπλών συστημάτων καταγραφής των κρουσμάτων!

Μία ματιά μόνο να ρίξει κανείς στο αντίστοιχο ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο της Κύπρου και θα απογοητευθεί σίγουρα. Γιατί το δελτίο του υπουργείου Υγείας της Κύπρου είναι τόσο πλήρες και τόσο αναλυτικό, που, ακόμη και τα μισά στοιχεία από αυτό να περιελάμβανε το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, θα είχαν σταματήσει προ πολλού και οι κακεντρέχειες και οι εξυπνακισμοί εις βάρος του Οργανισμού.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε ολόκληρο το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του κυπριακού Υπουργείου Υγείας για τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

kupros-covid-19-1.jpg

kupros-covid-19-2.jpg

kupros-covid-19-3.jpg

kupros-covid-19-4.jpg

kupros-covid-19-5.jpg

kupros-covid-19-6.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ