- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας: Η χώρα έχει φτάσει σήμερα τις 1.046 ΜΕΘ
«Η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες ζορίζονται»
Βασίλης Κικίλιας: Η χώρα έχει φτάσει τις 1.046 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – 109 ΜΕΘ κορωνοϊού άνοιξαν τις τελευταίες 10 μέρες.
Το τελευταίο δεκαήμερο, άνοιξαν 109 κλίνες ΜΕΘ-COVID και συνολικά λειτουργούν στη χώρα 1.046 ΜΕΘ, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ALPHA, κάνοντας λόγο για μια «συνεχόμενη, μόνιμη και κοπιώδη προσπάθεια».
«Η οργανωμένη Πολιτεία και η Κυβέρνηση, με επιστημονικά στοιχεία, παρεμβαίνουν εκεί που πιστεύουν ότι πρέπει να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία», είπε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι «η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες ζορίζονται» και Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ σε επικοινωνία που είχαν μίλησε για «δύσκολο χειμώνα για την Ευρώπη».
Ο υπουργός είπε ακόμη ότι δεν είναι το ίδιο με το πρώτο κύμα αυτό που αντιμετωπίζουμε, καθώς τις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το πρώτο κύμα τις χτύπησε Μάρτιο-Απρίλιο και μετά πήγαν σε καλύτερο καιρό. Τώρα έχουμε το χειμώνα μπροστά μας.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ελέγξουμε τη μεγάλη πίεση στη Β. Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύεται σταθερά. Δεν έχουμε αφήσει κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο. Μεταφορές ασθενών σε άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες ακόμα δεν υπάρχουν».
Αναφερόμενος στο lockdown που από αύριο μπαίνει η χώρα ο κ. Κικίλιας έφερε ως παράδειγμα το Ισραήλ, το οποίο με 8,5 εκατομμύρια κατοίκους, δυσκολεύτηκε το καλοκαίρι και τελικά αποφάσισε στα μέσα Σεπτεμβρίου να πάει σε lockdown. Στις 23 Σεπτεμβρίου, πέντε μέρες μετά το lockdown, είχε 11.000 κρούσματα ημερησίως. Και στις 18 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε σιγά-σιγά και σταδιακά η άρση των μέτρων, βρισκόταν στα 339 κρούσματα.
«Προφανώς, το οριζόντιο lockdown έχει ανυπολόγιστες συνέπειες και τεράστια πίεση για τους συμπολίτες μας. Το καταλαβαίνω, είμαι δίπλα τους, αντιλαμβάνομαι την πίεση που δέχεται η μέση ελληνική οικογένεια. Κανείς όμως δεν θέλει να χαθούν ανθρώπινες ζωές των συγγενών του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού, της γιαγιάς».
Καταλήγοντας αναφέρθηκε σε χώρες «που δεν πειθάρχησαν οι πολίτες, που δεν αντιλήφθηκαν ότι πρέπει να πάνε όλοι μαζί, οργανωμένη Πολιτεία, κοινωνία και επιστήμονες. Αυτό οδήγησε σε οδυνηρά, τραγικά αποτελέσματα. Δεν θέλω και δεν θέλουμε να συμβούν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου
Ο ιδιαίτερος συνδυασμός που διχάζει
Κύμα καύσωνα στη χώρα σήμερα, φτάνει τους 43 βαθμούς η θερμοκρασία
11,9 χρόνια ζωής με προβλήματα υγείας για κάθε άνθρωπο
Η παρερμηνεία πίσω από τις αλμυρές πατάτες
Η ίδια χρειάστηκε να αλλάξει τρεις γιατρούς
Κοινό όραμα η υπεύθυνη αξιοποίηση της ΑΙ & η ψηφιακή εγγραμματοσύνη στην υγεία
Βραβείο Platinum για την καλύτερη στρατηγική DEI στον φαρμακευτικό κλάδο
Οι επιπτώσεις της μη οριοθέτησης
Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς
«Κανείς δεν ακούει: Η δυσπιστία που βιώνουν οι ασθενείς με Sjögren
Ο ρόλος του στρες και της διαταραχής ύπνου
Η «μαθηματική εξίσωση» της δίαιτας δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται
Η αξιολόγηση βασίστηκε στις απόψεις 65 οργανώσεων ασθενών από 31 χώρες
Πέντε ουσιαστικά και απελευθερωτικά βήματα
Η τάση υπόσχεται ξεκούραση, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα αϋπνίας στο σπίτι
Ο άγνωστος κυτταρικός μηχανισμός που συμβάλλει στην προώθηση της μακροζωίας
Σοβαρή απειλή για την υγεία των πολιτών που πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας
Τι είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto και τα συμπτώματά της
Το πώς αντεπεξέρχεται κάθε γυναίκα εξαρτάται από άλλους παράγοντες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.