- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποστολακόπουλος: Ανησυχία για το «κοκτέιλ» κορωνοϊού και γρίπης
«Ο ιός τώρα έχει λιγότερη μεταδοτικότητα επειδή ο κόσμος είναι σε ανοιχτούς χώρους»
Την ανησυχία για το πώς θα αντιμετωπιστεί το «κοκτέιλ» κορωνοϊού και ιού της γρίπης το χειμώνα, εξέφρασε ο βιοπαθολόγος, Παναγιώτης Αποστολακόπουλος.
Ανησυχία για το «κοκτέιλ» κορωνοϊού και του επερχόμενου ιού της γρίπης το χειμώνα εκφράζουν οι επιστήμονες. Όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο βιοπαθολόγος, Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, «ο κορωνοϊός παραμένει ο ίδιος, ίσως έχει λιγότερη μεταδοτικότητα επειδή λόγω διακοπών ο κόσμος είναι σε ανοιχτούς χώρους. Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους, τότε και με την έλευση τoυ ιούς της γρίπης θα έχουμε αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα με το δεύτερο κύμα, και θα έχουμε χειρότερες καταστάσεις».
«Τα μέτρα μπορούν ακόμα να αποδώσουν. Να τηρήσουμε τα μέτρα κι αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, δεν ξέρω κατά ποσό αυτό το πράγμα μπορεί να μαζευτεί, μπορούμε όμως να κάνουμε ακόμα αρκετά πράγμα ώστε να μαζέψουμε την κατάσταση», τόνισε ο κ. Αποστολακόπουλος.
Διαβεβαίωσε πάντως ότι «είμαστε σχετικά καλά σε σχέση με τις άλλες χώρες δεν ανησυχώ ακόμα εάν αντέξει το σύστημα υγείας με τα υπάρχοντα δεδομένα. Έχει εξοπλιστεί, και θεωρώ ότι θα αντέξει στη νέα δεύτερη φάση της πανδημίας που βρίσκεται εν εξελίξει. Ήρθε νωρίτερα αλλά περιμέναμε να έρθει και νωρίτερα».
«Υπάρχουν διαφορετικά στελέχη του ιού, γι’ αυτό άλλοι άνθρωποι νοσούν άσχημα; Άλλοι ήπια άλλοι είναι ασυμπτωματικοί. Ο ιός είναι εδώ και είναι εδώ για να μείνει θα μείνει αρκετά χρόνια». «Ο ιός θα προσαρμοστεί θα είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρος για τους ανθρώπους και θα έχουμε το εμβόλιο», διευκρίνισε πάντως ο κ. Αποστολακόπουλος. «Το πρόβλημα είναι τώρα που δεν έχουμε όπλα να αντιμετωπίσουμε τον ιό», είπε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η παρερμηνεία πίσω από τις αλμυρές πατάτες
Η ίδια χρειάστηκε να αλλάξει τρεις γιατρούς
Κοινό όραμα η υπεύθυνη αξιοποίηση της ΑΙ & η ψηφιακή εγγραμματοσύνη στην υγεία
Βραβείο Platinum για την καλύτερη στρατηγική DEI στον φαρμακευτικό κλάδο
Οι επιπτώσεις της μη οριοθέτησης
Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς
«Κανείς δεν ακούει: Η δυσπιστία που βιώνουν οι ασθενείς με Sjögren
Ο ρόλος του στρες και της διαταραχής ύπνου
Η «μαθηματική εξίσωση» της δίαιτας δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται
Η αξιολόγηση βασίστηκε στις απόψεις 65 οργανώσεων ασθενών από 31 χώρες
Πέντε ουσιαστικά και απελευθερωτικά βήματα
Η τάση υπόσχεται ξεκούραση, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα αϋπνίας στο σπίτι
Ο άγνωστος κυτταρικός μηχανισμός που συμβάλλει στην προώθηση της μακροζωίας
Σοβαρή απειλή για την υγεία των πολιτών που πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας
Τι είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto και τα συμπτώματά της
Το πώς αντεπεξέρχεται κάθε γυναίκα εξαρτάται από άλλους παράγοντες
Η μοντέρνα ανοσοθεραπεία και η στοχεύουσα θεραπεία εφαρμόζονται στους περισσότερους τύπους κακοηθών όγκων
Μία συζήτηση για τις μυοσκελετικές παθήσεις με τον υποψήφιο Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πώς οι επιπτώσεις της ακραίας ζέστης δεν περιορίζονται στην ατομική δυσφορία, αλλά επεκτείνονται στην εργασία, τη μάθηση και στην ευρύτερη λειτουργία της κοινωνίας
Πώς εκδηλώνονται οι καρδιακές παθήσεις στα δύο φύλα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.