- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βατόπουλος: Θα υπάρξει κίνδυνος με την έλευση των τουριστών
«Το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα»
Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος έλευσης τουριστών με κορωνοϊό στην Ελλάδα - Ποιο μπορεί να είναι το «όπλο» θωράκισης της χώρας.
Για την πιθανότητα εισαγωγής τουριστών με κορωνοϊό, τα τεστ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αμυντικά «όπλα» αλλά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως «είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες. Το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα. Από την άλλη δεν υπάρχει κάνεις σώφρων που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, υπογράμμισε ότι «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊου μέσα στο καλοκαίρι».
Τέλος, αναφορικά με τον ρόλο των τεστ κορωνοϊού, σημείωσε ότι «ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο. Γι' αυτό έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης. Συγκριτικά με την γρίπη ο ιος του κορωνοϊου μειώνεται διαφορετικά από ότι της γρίπης. Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορωνοϊο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα δείχνει ότι ορισμένοι τύποι λίπους παίζουν ζωτικό ρόλο στην καταπολέμηση λοιμώξεων και φλεγμονών
Πάνω από 3 ώρες μπροστά στην τηλεόραση; Τι αποκαλύπτει για την ψυχική σας υγεία
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Τα τεστ δεν εγγυώνται μακροζωία αλλά δείχνουν το δρόμο
Εμφανίζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 50 και 60 ετών
Ανάμεσα στις αιτίες και η κλιματική αλλαγή
Τα δεδομένα από μελέτη πενταετίας
Η χρόνια προστατίτιδα παραμένει δύσκολη στη διάγνωση, αλλά υπάρχουν τρόποι διαχείρισης και ανακούφισης
Ιδιαίτερα ωφελημένοι είναι όσοι έχουν λιπαρό τριχωτ
Το σχέδιο SHIELD ενός κορυφαίου επιστήμονα του Χάρβαρντ για υγιή γήρανση
Πρόκειται για φυσική εποχική αλλαγή ή ένδειξη ενός μεγαλύτερου προβλήματος;
Απαντά ο Βασίλης Καραμανίδης, διαιτολόγος-διατροφολόγος (VK Nutrition)
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δεν τρώει σχεδόν κανένα λαχανικό ή φρούτο
Τα αποτελέσματα 25ετούς μελέτης στη Σουηδία
Χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς, το φάρμακο μοιάζει περισσότερο με «διάλειμμα» στο πρόβλημα
Οι μέθοδοι αντιμετώπισής της που έχουμε στη διάθεσή μας
Οι διατροφικές ανάγκες δεν είναι σταθερές, αλλά εξελίσσονται με τα χρόνια
Τι λένε οι ειδικοί για τις βιταμίνες σε μορφή καραμέλας ζελέ
Τα πράγματα ίσως να είναι λίγο πιο περίπλοκα από ότι νομίζουμε
Τα φυτικά εκχυλίσματα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.