- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
EE - Έρευνα: Ποιες οι αρνητικές συνέπειες της τηλεργασίας για γονείς
Οι εργαζόμενοι με μικρά παιδιά δυσκολεύονται να συγκεντρωθοιύν στη δουλειά
Πάνω από το ένα πέμπτο εκείνων που τώρα εργάζονται από το σπίτι σε σπίτια με μικρά παιδιά να δυσκολεύονται πολύ να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους.
H πανδημία του κορωνοϊού έχει πρωτοφανείς αρνητικές συνέπειες στις οικογένειες και στην εργασιακή ζωή, όπως προκύπτει από μια έρευνα της ΕΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, με πάνω από το ένα πέμπτο εκείνων που τώρα εργάζονται από το σπίτι σε σπίτια με μικρά παιδιά να δυσκολεύονται πολύ να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους.
Η έρευνα που διενεργήθηκε από την υπηρεσία της ΕΕ Eurofound, η οποία έχει στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των εργασιακών συνθηκών, συμπεραίνει ότι πάνω από το ένα τρίτο των εργαζόμενων στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ έχουν ξεκινήσει την τηλεργασία λόγω της πανδημίας.
Από αυτούς το 26% ζει σε σπίτια με παιδιά κάτω των 12 ετών και ένα 10% με παιδιά από 12 ως 17.
Από εκείνους που ζουν με μικρότερα παιδιά το 22% ανέφερε ότι δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στη δουλειά του όλη την ώρα ή την περισσότερη ώρα.
Αντίθετα, το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά ή με μεγαλύτερα παιδιά που αντιμετωπίζει προβλήματα στην τηλεργασία είναι 5% και 7% αντίστοιχα.
Η Μαίρη Μακάφεϊ, η επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών και επικοινωνιών της Eurofound, δήλωσε ότι η υγεία και οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας εύλογα προβληματίζουν το κοινό και τους ιθύνοντες.
«Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοούμε τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην οικογενειακή ζωή. Οι γονείς αντιμετωπίζουν προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ιδιαίτερα τώρα που οι περισσότεροι δεν μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών φύλαξης των παιδιών και πολλοί μάλιστα χρειάζεται να βοηθούν τα παιδιά στα μαθήματά τους».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η παρερμηνεία πίσω από τις αλμυρές πατάτες
Η ίδια χρειάστηκε να αλλάξει τρεις γιατρούς
Κοινό όραμα η υπεύθυνη αξιοποίηση της ΑΙ & η ψηφιακή εγγραμματοσύνη στην υγεία
Βραβείο Platinum για την καλύτερη στρατηγική DEI στον φαρμακευτικό κλάδο
Οι επιπτώσεις της μη οριοθέτησης
Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς
«Κανείς δεν ακούει: Η δυσπιστία που βιώνουν οι ασθενείς με Sjögren
Ο ρόλος του στρες και της διαταραχής ύπνου
Η «μαθηματική εξίσωση» της δίαιτας δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται
Η αξιολόγηση βασίστηκε στις απόψεις 65 οργανώσεων ασθενών από 31 χώρες
Πέντε ουσιαστικά και απελευθερωτικά βήματα
Η τάση υπόσχεται ξεκούραση, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα αϋπνίας στο σπίτι
Ο άγνωστος κυτταρικός μηχανισμός που συμβάλλει στην προώθηση της μακροζωίας
Σοβαρή απειλή για την υγεία των πολιτών που πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας
Τι είναι η θυρεοειδίτιδα Hashimoto και τα συμπτώματά της
Το πώς αντεπεξέρχεται κάθε γυναίκα εξαρτάται από άλλους παράγοντες
Η μοντέρνα ανοσοθεραπεία και η στοχεύουσα θεραπεία εφαρμόζονται στους περισσότερους τύπους κακοηθών όγκων
Μία συζήτηση για τις μυοσκελετικές παθήσεις με τον υποψήφιο Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πώς οι επιπτώσεις της ακραίας ζέστης δεν περιορίζονται στην ατομική δυσφορία, αλλά επεκτείνονται στην εργασία, τη μάθηση και στην ευρύτερη λειτουργία της κοινωνίας
Πώς εκδηλώνονται οι καρδιακές παθήσεις στα δύο φύλα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.