- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Ξεκίνησε το antivirus crowd hackathon
Μέχρι σήμερα συμμετέχουν στον μαραθώνιο πάνω από 230 διαγωνιζόμενοι και μέντορες ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από 70 ομάδες
Ξεκίνησε ο 1ος απομακρυσμένος μαραθώνιος καινοτομίας ανάπτυξης εφαρμογών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ξεκίνησε η διαδικασία ανάπτυξης των εφαρμογών για τον 1ο απομακρυσμένο μαραθώνιο καινοτομίας antivirus crowd hackathon της Περιφέρειας Αττικής με το kick off meeting, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
Στην έναρξη συμμετείχαν διαγωνιζόμενοι, μέντορες και μέλη της οργανωτικής επιτροπής καθώς και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η δημιουργική αυτή πρωτοβουλία για την Περιφέρεια και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα υποστηρίξει τις καλύτερες εφαρμογές για να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό παραγωγικά, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Ο πρώτος μαραθώνιος καινοτομίας που οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής υλοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και για όλο τον πλανήτη. Καλώ τους συμμετέχοντες να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στην ανάπτυξη εφαρμογών και προγραμμάτων που θα βοηθήσουν, τη διοίκηση και τους πολίτες. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο πρώτος μαραθώνιος καινοτομίας της Περιφέρειας Αττικής έχει βρει τόσους πολλούς υποστηρικτές, τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, όσο και σε επίπεδο χορηγών. Αυτό με κάνει να αισιοδοξώ ότι θα είναι σύμμαχοί μας και στο επόμενο βήμα που αφορά στην ανάπτυξη και την υλοποίηση των προτάσεων που θα αναδειχθούν μέσα από τον μαραθώνιο. Με την Crowdpolicy έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν και είμαι βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όλους μας».
Οι ομάδες με τη βοήθεια των μεντόρων και των υποστηρικτών θα αναπτύξουν τις εφαρμογές τους κατά τη διάρκεια των επόμενων 3 ημερών και την Κυριακή 05.04.2020 στις 11:00 θα τις παρουσιάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά σε όλους. Θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις των καλύτερων ομάδων την Κυριακή το απόγευμα.
Μέχρι σήμερα συμμετέχουν στον μαραθώνιο πάνω από 230 διαγωνιζόμενοι και μέντορες ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από 70 ομάδες. Οι μεμονωμένοι διαγωνιζόμενοι σχηματίζονται σε ομάδες με τη βοήθεια των μεντόρων και της οργανωτικής επιτροπής. Ο μαραθώνιος διοργανώνεται απομακρυσμένα με τη χρήση συνεργατικών εργαλείων επικοινωνίας και ανάπτυξης.
Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, ομάδες προγραμματιστών, startup εταιρείες και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στο μαραθώνιο με τους εξής τρόπους:
α. δίνοντας θέματα ή προβλήματα ή προκλήσεις για λύση, από τον χώρο της κοινωνίας, της υγείας, της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. Η καταγραφή πραγματοποιείται μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης https://hello.crowdapps.net/crowdhackathon-antivirus/archive/ και ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 45 προτάσεις για υλοποίηση.
β. αναπτύσσοντας πρωτότυπες ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα (διαγωνιζόμενοι).
γ. υποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια (ως μέντορες, χορηγοί, υποστηρικτές, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, συλλογικοί φορείς).
Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αρκετοί Δήμοι, μεταξύ αυτών οι Δήμοι Ασπροπύργου, Ιλίου, Καλλιθέας, Μοσχάτου - Ταύρου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου καθώς και πάνω από 30 δημόσιοι φορείς και εταιρίες.
Ο μαραθώνιος καινοτομίας antivirus crowdhackathon θα τρέχει σε κύκλους των 2 εβδομάδων σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ώστε συνεχώς να παράγονται χρήσιμα αποτελέσματα για την κοινωνία και την οικονομία.
Παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη:
Έναρξη - kick off meeting:
Περισσότερες πληροφορίες - δηλώστε συμμετοχή στο https://crowdhackathon.com/antivirus/.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο καθηγητής του ΑΠΘ Γρηγόρης Χατζημαυρουδής
Τα πλεονεκτήματα της ανάστροφης ολικής αρθροπλαστικής
Πρόληψη και θεραπεία της επικονδυλίτιδας
Οι βιολογικοί μηχανισμοί πίσω από τη δράση της
Όσα υπάρχουν μέσα στις συσκευασίες που εμπιστευόμαστε καθημερινά και ούτε που το φανταζόμασταν
Η καλή είδηση είναι ότι η συνήθεια μπορεί να αλλάξει
Όταν οι σκέψεις κάνουν κύκλους και κλέβουν την ηρεμία μας λίγο πριν κοιμηθούμε
Το σώμα αντιδρά έντονα ακόμη και σε μικρές αλλαγές στην αναπνοή
Έκκληση του Συλλόγου Ασθενών «Εριφύλη» προς το υπουργείο Υγείας
Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην οστεοπόρωση και την οστεοπενία
Οι καθημερινές συνήθειες που μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα
Το να κρύβετε συνεχώς πληροφορίες επιβαρύνει την ψυχική σας υγεία - Πώς να το διαχειριστείτε
Όταν θέλετε να μείνετε όρθιοι όλη τη νύχτα, αλλά να γλιτώσετε το hangover
Το δώρο του χρόνου στη ζωή μας. Σημειώσεις για μια καλύτερη καθημερινότητα
Οι εργασίες γραφείου είναι ο εχθρός Νο1
Πώς συνδέεται με τον αυτισμό
Το πιο ωραίο είναι αυτό: ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσουμε να φροντίζουμε ουσιαστικά τον εαυτό μας.
Τι πρέπει να κάνετε αν νιώσετε ότι πνίγεστε
Η Διδάσκουσα στο Πρόγραμμα Αφηγηματικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Columbia, Catherine Rogers μιλάει στην ATHENS VOICE
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι δεν είναι κατάλληλη για όλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.