Λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων: Μόνο με τον απαραίτητο εξοπλισμό
Σε αναστολή λειτουργείας των ιδιωτικών ιατρείων θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν άμεσα οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί
Οι ιδιώτες γιατροί που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας εξαιτίας του κορωνοϊού δεν θα μπορούν να διατηρήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους.
Σε αναστολή λειτουργείας των ιδιωτικών ιατρείων θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν άμεσα οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί όλης της χώρας, στην περίπτωση που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας τους όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά προϊόντα.
Μετά τη δέσμευση όλων των ειδών προστασίας για τον κορωνοϊό, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, εκδίδοντας και τη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), οι ιδιώτες ιατροί αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την προστασία τους.
Για το θέμα αυτό έχουν γίνει αλλεπάλληλες οχλήσεις από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας προς όλους τους αρμόδιους φορείς, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να δοθεί μία λύση ή να υπάρξει σχετική μέριμνα.
Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να ενημερώσουν άμεσα όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας των ιατρείων τους, στην περίπτωση που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη για την προστασία των ιατρών και των εργαζομένων τους, όπως και των ασθενών τους από την επιδημία του κορωνοϊού.
Την ίδια ώρα ο ιατρικός κόσμος εκφράζει την απογοήτευση του, καθώς δεν συμπεριλήφθηκε από την κυβέρνηση στα οικονομικά μέτρα στήριξης, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε οικονομική ασφυξία ο κλάδος και να διακυβεύονται χιλιάδες θέσεις εργασίας στα ιδιωτικά ιατρεία και τα εργαστήρια.
Οι νέοι γιατροί, οι πολυάριθμοι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια και όσοι βγήκαν από την εργασία χωρίς να λάβουν σύνταξη, χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας, όπως αντίστοιχα και όλοι όσοι υποβάλουν για να τη λάβουν από σήμερα.
Όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί και προσωπικό στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, έχουν δημιουργήσει το αναγκαίο τοίχος προστασίας προς τα κρατικά νοσοκομεία, περιφρουρώντας τη λειτουργία του συνολικού συστήματος.
Να σημειωθεί ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί εξυπηρετούν σε ποσοστό ακόμη και 95% τους πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης από κορωνοϊό, είτε μέσω επισκέψεων, είτε μέσω τηλεφωνημάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθώντας μια αφήγηση που υπόσχεται επιτυχία, ελευθερία, οικονομική άνεση, ερωτική πληρότητα ή κοινωνική αποδοχή
Δεν σβήνονται τα τραύματα. Αλλά μπορούν να μεταβολιστούν. Να πάψουν να καθορίζουν ασυνείδητα τις επιλογές μας.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι η μελέτη δεν αποδεικνύει αιτιώδη σχέση,
Αφορούν το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά παραμένουν άγνωστες
Η ενέργεια του σώματος εξαντλείται πολλές φορές χωρίς προφανή λόγο
Το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που παράγεται φυσικά στο σώμα αλλά μειώνεται με την ηλικία
Το εργαστήριο συντονίζει ο Κλέαρχος Σταματουλάκης, ψυχολόγος και συγγραφέας
Ανησυχητικά στοιχεία του ΠΟΥ - Ένας στους επτά εφήβους χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο
Επηρεάζουν περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο
Μπορεί να προκαλέσει από πόνο μέχρι διάβρωση του στομάχου
Πότε μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα όπως κοκκίνισμα και πόνος στα μάτια
Για πολλούς είναι συνήθεια, για άλλους σχεδόν… απαγορευτικό
Η γυμναστική που κάνει τη διαφορά - Οι μύες-κλειδιά και το πρόγραμμα των 10 λεπτών
Οι καλύτερες και ταχύτερες διαγνώσεις, η πρόσβαση σε φάρμακα και η απαίτηση της προσωπικής ευτυχίας
H εξέλιξή της είναι ραγδαία - Μέσα σε 24 ώρες ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση
Συμβουλές για γερά οστά σε όλες τις ηλικίες
Νέα μελέτη αποκαλύπτει την εποχικότητα της ανδρικής γονιμότητας
Μία επιστημονική προσομείωση απαντά στο αιώνιο ερώτημα
Οι ειδικοί εξηγούν τους βιολογικούς λόγους και τις συνήθειες που διαταράσσουν τον ύπνο
Πόσο αποτελεσματική είναι η κατάψυξη ωαρίων σήμερα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.