- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δωρεάν online πλατφόρμα τηλε-ψυχιατρικής
Από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής
Πρωτοποριακό σύστημα τηλε-ψυχιατρικής θέτουν στη διάθεση των πολιτών ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής
Πρωτοποριακό σύστημα τηλε-ψυχιατρικής θέτουν στη διάθεση των πολιτών, ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής, για την υποστήριξη των πολιτών που έχουν επιβαρυνθεί ψυχολογικά τις κρίσιμες αυτές ώρες που περνάει η χώρα μας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Melapus, η οποία είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα τηλε-ψυχιατρικής στην Ευρώπη, αποκλειστικά για την ψυχική υγεία. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών με ψυχιάτρους και πιστοποιημένους ψυχολόγους τηλεϊατρικά.
Με αίσθημα ευθύνης, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, θα παρέχεται δωρεάν για τους επόμενους τρείς μήνες, η χρήση του λογισμικού τηλε-ιατρικής για εκτίμηση, ενημέρωση, ευπαθών ομάδων και χρόνιων ασθενών και όσων χρειάζονται βοήθεια λόγω της επιδημίας.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Η κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρα και οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αφήνουν ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα και πολύς κόσμος έχει την ανάγκη υποστήριξης από ειδικό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομπρέλα προστασίας ,γύρω από τους πολίτες της Αττικής και η ψυχολογική υποστήριξή τους εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται με στρατηγική και συνέπεια. Oι πολίτες δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε δίπλα τους και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να αναχαιτίσουμε την επιδημία, διατηρώντας τη σωματική και τη ψυχική μας υγεία».
Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με πολύ απλουστευμένη λογική ώστε να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε με ένα κλικ. Η online (διαδικτυακή) συνεδρία με την ειδική εφαρμογή βιντεοκλήσης της Melapus δεν χρειάζεται εγκατάσταση επιπλέον προγράμματος για τη συνεδρία. Αρκεί ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με την στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και της Melapus, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συνδράμουν τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.
Τα βήματα: Κάντε εγγραφή στο
Αμέσως μετά θα σας σταλούν οδηγίες στα email που θα δηλώσετε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Εθνικός στόχος η ενίσχυση της γονιμότητας και του δημογραφικού - Γεννήθηκαν 3 νέες ζωές
Η επιστήμη εξηγεί: ο καλύτερος τρόπος να παραμείνεις υγιής και δραστήριος όσο μεγαλώνεις είναι να… σηκώνεις βάρη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.