- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 100 ράντζα στους διαδρόμους του Αττικού νοσοκομείου (εικόνες)
Χημειοθεραπείες ματαιώνονται – Φάρμακα δεν υπάρχουν
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει έλλειψη ράντζων, έλλειψη προσωπικού και χαλασμένο εξοπλισμό στο νοσοκομείο Αττικόν. Χημειοθεραπείες ματαιώνονται, στους διαδρόμους του νοσοκομείου υπάρχουν περισσότερα από 100 ράντζα, ενώ παρουσιάζεται και τεράστια έλλειψη φαρμάκων.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
Εμφανής η έλλειψη κονδυλίων στο Αττικό Νοσοκομείο ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας, η οποία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ασθενών. Υπάρχουν καταγγελίες από ασθενείς ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού για χημειοθεραπείες για άλλες ημέρες. Η αναβολή των χημειοθεραπειών δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της νόσου. Επίσης μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών που αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται πολλές φορές στο Νοσοκομείο για να κάνουν τη θεραπεία τους.
Ο μαγνητικός τομογράφος είναι εδώ και τρία χρόνια χαλασμένος με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είτε σε άλλα νοσοκομεία για να κάνουν την εξέταση. Δεν υπάρχουν χρήματα στο Νοσοκομείο για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Πολλές φορές για λίγα ευρώ και οι αξονικοί τομογράφοι είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης.
Ο στεφανιογράφος είναι χαλασμένος εδώ και δέκα ημέρες με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Μεγάλος ο κίνδυνος για τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στο Νοσοκομείο με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.
Σε κάθε εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προσέρχονται πάνω από 1200 ασθενείς. Περιμένουν πάνω από οκτώ ώρες για να εξυπηρετηθούν. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς. Οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 40% και υπάρχουν μόνο 4 τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς (έκτακτα περιστατικά, νοσηλευόμενους). Οι εισαγωγές σε κάθε εφημερία είναι πάνω από 200 ασθενείς. Την επόμενη κάθε εφημερίας το ΑΤΤΙΚΟ γεμίζει ράντζα στους διαδρόμους. Αναπτύσσονται πάνω από 100 ράντζα κάθε φορά τα οποία δίνονται ως κενές κλίνες στην εφημερία.
Δυστυχώς κάθε ημέρα που έρχεται η κατάσταση γίνεται χειρότερη στα Δημόσια Νοσοκομεία. Τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας δεν επιλύονται με τις επικοινωνιακές ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το δερματικό εξάνθημα έως τη σπάνια «ασυμβατότητα» - Πώς το σώμα μπορεί να απορρίψει έναν άλλο άνθρωπο
Hαπόφαση έχει και έντονο ψυχολογικό και κοινωνικό φορτίο
Τι δείχνει νέα έρευνα
Τι λένε οι ειδικοί για το viral trend των social media
Ο μηχανισμός επούλωσης ενός κατάγματος είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού
H ανίχνευση της υπνικής άπνοιας είναι ένα πρώτο βήμα στον αγώνα κατά της πάθησης
Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή προβλημάτων
Τα συχνότερα συμπτώματα και η σωστή αντιμετώπιση
AstraZeneca: Ισότιμη και έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών στα καινοτόμα φάρμακα
Με τα περιστατικά της νόσου να εμφανίζουν αύξηση οι ειδικοί προειδοποιούν
Τι κρύβεται πίσω από αυτό το καθόλου ευχάριστο αίσθημα
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου13 Μαρτίου
Πανευρωπαϊκή έρευνα της EMHA φέρνει στο προσκήνιο την ελληνική πραγματικότητα
Η σοκολάτα περιέχει αρκετά κορεσμένα λιπαρά και φυσικά, πολλή ζάχαρη
Έμφαση σε στοχευμένες παρεμβάσεις που αναδεικνύουν συγκεκριμένα σημεία
Ελληνικές startups παρουσιάζουν καινοτόμες λύσεις στον χώρο της υγείας
Ταχεία αποκατάσταση, μειωμένος πόνος και υψηλή ασφάλεια
Ένας τρόπος ζωής που αλλάζει το βιολογικό ρολόι
Η υπερβολική έλξη στα μαλλιά μπορεί να επιβαρύνει το θύλακα της τρίχας
Δεν υπάρχει «μαγική» τροφή, αυτές είναι οι διατροφικές συνήθειες που συνδέονται με καλύτερο ύπνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.