Health & Fitness

Στο Spetses Mini Marathon γίνεται χαμούλης

Με τόσους αγώνες, διακρίσεις, καλεσμένους και συμμετοχές τι άλλο να γίνει;

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377063-778324.jpg

Αν μου έλεγε κάποιος πριν λίγο καιρό ότι θα έτρεχα πέντε χιλιόμετρα χωρίς να με κυνηγάει κάποιος, θα γέλαγα με την καρδιά μου. Όμως μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις λέει ο σοφός λαός (εγώ κάνω κυρίως το πρώτο) και τέτοια εποχή, ακριβώς ένα χρόνο πριν, βρέθηκα καλεσμένη στο Spetses Mini Marathon. Παρακολούθησα όλους τους αγώνες κολύμβησης και τρεξίματος σαν απλή θεατής, χειροκρότησα, έγραψα ένα θέμα για την εντυπωσιακή διοργάνωση και το άφησα πίσω μου. Ή μάλλον έτσι νόμιζα.

Λίγο η συμμετοχή μου στο Spetsathlon το Μάιο -που ξύπνησε το αγωνιστικό πνεύμα μέσα μου, λίγο το εντυπωσιακό τοπίο των Σπετσών, μου μπήκε το μικρόβιο κι άρχισα να φλερτάρω όλο και περισσότερο με τον αγώνα των 5 χλμ. Διότι καλές οι προθέσεις, αλλά ημιμαράθωνιο 25 χλμ χωρίς προπόνηση δεν κάνεις, όσο καλή φυσική κατάσταση κι αν έχεις. Λίγες εβδομάδες πριν ήμουν πια σίγουρη. «Θα το δοκιμάσεις», μου είπα, «κι αν σου αρέσει θα ξεκινήσεις προπονήσεις για τα 25χλμ του χρόνου». Συμφώνησα μαζί μου και φύγαμε για Σπέτσες!

Σταθερό ραντεβού με φίλους και συναδέλφους το γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού και η διοργάνωση του Spetses Mini Marathon δε σε αφήνει να βαρεθείς ούτε λεπτό. Δεν είναι να απορείς που έχει τιμηθεί με 27 βραβεία για την προσφορά της στον τουρισμό, τον αθλητισμό και την οικονομία καθώς και 2 βραβεία National Champion από τα παγκοσμίου κύρους European Business Awards. Το τριήμερο περιελάμβανε τα κλασικά 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους (Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ. & 25 χλμ., Κολυμβητικοί Αγώνες – Διάπλους Σπετσών 3.000 και 5.000 μέτρων, Παιδικοί Αγώνες δρόμου 500 & 1.000 μ., Παιδικοί Κολυμβητικοί Αγώνες 150 & 300 μ. και Παιδικός Αγώνας δρόμου 500 μ. «My 1st Spetses mini Marathon») καθώς και το 2ο Spetses SUP event by BIC®. Ο μεγάλος «χαμούλης» από πλευράς συμμετοχών έγινε φυσικά στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. και στην κολυμβητική απόσταση των 3 χλμ.

Οι μέρες κύλησαν με αμέτρητους ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς να κατακλύζουν το νησί και τους Σπετσιώτες εθελοντές να δίνουν μοναδικό αέρα φιλοξενίας. Τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από τη Χρυσή Ζύμη και το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night δεν άφησαν κανέναν πεινασμένο. Το πρωί της Κυριακής όλα ήταν έτοιμα για τους αγώνες των 25 και 5 χλμ. Φόρεσα τα αθλητικά μου παπούτσια, ευχήθηκα καλή τύχη στους φίλους που έτρεχαν στον ημιμαραθώνιο και τους υποσχέθηκα πώς μόλις τερματίσω θα μπω στο καινούργιο Spetses mini Marathon App να παρακολουθήσω live τη διαδρομή και τους χρόνους τους.

Ο καιρός ήταν ιδανικός (ούτε κανονισμένα με τη διοργάνωση να τα είχε), η διαδρομή θαυμάσια και τερμάτισα περίπου 30 λεπτά μετά το σφύριγμα της εκκίνησης. Δε το λες χρόνο ρεκόρ, αλλά «νίκη είναι η συμμετοχή» και έτσι χάρηκα με την προσπάθειά μου, πήρα το αναμνηστικό μου μετάλλιο και έσπευσα να φάω για να αναπληρώσω δυνάμεις! Αφού έφαγα, άρχισα να σκέφτομαι ότι έβγαζα και τα 10 χλμ. Τα παιδιά πώς τα κατάφεραν; Ναι, ναι, την επόμενη φορά 10. Μη σου πω θα σου ξεκινήσω προπονήσεις για τα 25χλμ. (Μαρίνα μη το δέσεις και αρχίσεις να το ανακοινώνεις ε;)

Σε άλλα νέα, στην κολύμβηση των 3000μ. νικητής αναδείχθηκε στους άνδρες ο Λάμπρος Γκουντούμης και στις γυναίκες η Κατερίνα Γκιώνη (Oμάδα Interwetten), ενώ στον αγώνα των 5000μ., πρώτοι τερμάτισαν ο Νίκος Σημαντήρας (Oμάδα Interwetten) και η Κατερίνα Θωμαδάκη. Στα  10Κ τρέξιμο πρώτοι ήρθαν οι Κώστας Γκελαούζος (WIND Running Team) και Παγώνα Σακελλάρη (Holmes Place Team) και στις αντίστοιχες κατηγορίες ανδρών και γυναικών, στα 5Κ τρέξιμο οι Παναγιώτης Δημόπουλος (Ομάδα της #smartismailos) και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (WIND Running Team. Στα 25Κ νικητές αναδείχθηκαν οι Χριστόφορος Μερούσης (#TeamGarminGreece) και Jossy Van den Boogaard.

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι οι φίλοι μου Κυριάκος Πανταζής, Γιώργος Παπαδημητρόπουλος, Θοδωρής Σεντελίδης και Γιάννης Χατζηλάκος κέρδισαν την τρίτη θέση στο 2o Spetses SUP event by BIC.

Όπως κάθε χρόνο, το «παρών» έδωσαν και πολλοί διάσημοι αθλητές και ολυμπιονίκες. Ανάμεσά τους, οι Ολυμπιονίκες του Ρίο Σπύρος Γιαννιώτης και Παναγιώτης Μάντης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Δημήτρης Κουλούρης, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Νόρα Δράκου, ο Χρήστος Χαρατάσος, η Τζέλη Σκαρλάτου, ο κορυφαίος έλληνας Μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης της #TeamGarminGreece, oι πρωταθλητές της WIND στις μικρές και μεγάλες αποστάσεις Κώστας Γκελαούζος, Αναστασία Καρακατσάνη και Κωσταντίνα Γιαννοπούλου μαζί με τον Γιώργο Διαλεκτό, αθλητή με πολλές διακρίσεις στο ορεινό τρέξιμο, καθώς και οι καταξιωμένοι Μαραθωνοδρόμοι Γιώργος Σίκαλος και Δημήτρης Κορολόγος από την ομάδα της Herbalife Nutrition, οι νεαρές πρωταθλήτριες ιστιοπλοΐας Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, της ομάδας της Ιnterwetten. Ο Νίκος Παπαγγελής, που έχει θέσει ως στόχο τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, με την υποστήριξη της ΑΜΚΕ «Αθλητισμός για Όλους» (Charity 4U), καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος στα 3000μ κολύμπι ενώ ο Σύλλογος Υποστήριξης ΑμεΑ «Ιωνάς» συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα υπό τις οδηγίες του προπονητή του Γιώργου Γκούντα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ