- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι τυροφάγοι είναι πιο λεπτοί και καλλίγραμμοι
Αν ψάχνατε μια δικαιολογία για λίγη φέτα και χαλούμι αυτή είναι η έρευνά σας
Νέα έρευνα απενεχοποιεί το τυρί και καταρρίπτει την άποψη ότι όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα παχαίνουν, ανεβάζουν τη χοληστερίνη και αυξάνουν τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας. Έρευνα του πανεπιστημίου του Δουβλίνου υποστηρίζει ότι τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τυριών είναι πιο λεπτοί και καλλίγραμμοι από όσους τα αποφεύγουν.
Σύμφωνα με την έρευνα, τυριά όπως το αλμυρό χαλούμι, το μουχλιασμένο στίλτον και ροκφόρ, η δροσερή φέτα, το καμαμπέρ με την έντονη μυρωδιά δεν ανεβάζουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και είναι απολύτως υγιεινά.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε περίπου 1.500 άτομα ηλικίας από 18 έως 90 ετών. Όσοι έτρωγαν πολύ τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (BMI), χαμηλότερα ποσοστά σωματικού λίπους, πιο λεπτή μέση και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Δουβλίνου παρατήρησαν επίσης ότι οι τυροφάγοι έχουν την τάση να καταναλώνουν περισσότερους υδρογονάνθρακες.
Γενικά πάντως οι ειδικοί πιστεύουν ότι καλό είναι να αποφεύγουμε τις τροφές που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά. Σύμφωνα με το Βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS), τα κορεσμένα λιπαρά, όπως αυτά που βρίσκονται στο βούτυρο, σε έτοιμα σνακ και στο μπέικον, αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, κυρίως της «κακής» LDL χοληστερίνης. Όταν τα επίπεδα της LDL είναι υπερβολικά αυξημένα, η λιποπρωτεΐνη προσκολλάται στα τοιχώματα των αρτηριών, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία του αίματος και αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα ζεστά αφεψήματα μέχρι την παραδοσιακή ιατρική, αποδεικνύεται πολύτιμο για υγεία και ευεξία
Δες πώς ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σου
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.