- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οινοποιείο Σταμάτη Νικολάου: Από τους Σκυριανούς αμπελώνες στα ποτήρια μας!
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Στο Οινοποιείο Σταμάτη Νικολάου στη Σκύρο ποικιλίες εξαιρετικού σταφυλιού μετατρέπονται με διαδικασίες ποιότητας σε μοναδικά οινικά διαμάντια.
Αν αγαπάμε κάτι στις μικρές θερινές αποδράσεις είναι να ανακαλύπτουμε ό,τι καλύτερο βγάζει ο κάθε τόπος. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο οινοποιείο του Σταμάτη Νικολάου στη Σκύρο. Δραστηριοποιείται στο νησί από το 2014 με ιδιόκτητους αμπελώνες έκτασης 30 στρεμμάτων και παραγωγή εκλεκτού οίνου, από αυτούς που δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα.
Ποικιλίες εξαιρετικού σταφυλιού, τόσο γηγενείς όσο και ξένες, όπως Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, Grenache Rouge, Cabernet Sauvignon και Merlot μετατρέπονται με διαδικασίες ποιότητας σε μοναδικά οινικά διαμάντια. Σήμα κατατεθέν του οινοποιείου είναι η ετικέτα LALARI, σε λευκό με Μαλαγουζιά και Sauvignon Blanc, ροζέ Grenache Rouge και Cabernet, και ερυθρό Cabernet Sauvignon, Merlot και Grenache Rouge, που παραμένουν για 11 περίπου μήνες σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια.
Επίσης και το Ασύρτικο, το οποίο παραμένει με τις οινολάσπες και ωριμάζει σε ελαφρώς απανθρακωμένα δρύινα βαρέλια για 6 μήνες, με δυνατότητα παλαίωσης πολλών ετών. Το 2023 μία ακόμα ετικέτα στέκεται περήφανα στα ράφια κάθε εκλεπτυσμένης κάβας και ο λόγος για τον Ροδίτη. Όλες οι ποικιλίες καλλιεργούνται σε ιδιωτικούς αμπελώνες, σε τρία αμπελοτεμάχια σε διαφορετικές τοποθεσίες του νησιού, με τον τρύγο να γίνεται με το χέρι πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες με σεβασμό και αγάπη.
Αν λοιπόν βρεθείς στη Σκύρο να αναζητήσεις το κρασί που η γεύση και το άρωμά του θα αποτελέσει τη δική σου προσωπική καλοκαιρινή ανάμνηση.
INFO
Σκύρος
2222092210 & 2222096000
Instagram ktimanikolaou_
TikTok ktima_nikolaou_winery
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.