- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μία μοναδική βραδιά wine pairing στο ολοκαίνουργιο Amber Cellar Bar & Restaurant
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Βραδιά wine pairing στο νέο Amber Cellar Bar & Restaurant, που βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου Mitsis N’ U Piraeus Port
Το ολοκαίνουργιο Amber Cellar Bar & Restaurant, στο ισόγειο του αστικού ξενοδοχείου Mitsis N’ U Piraeus Port, συζητήθηκε πολύ με το που άνοιξε. Όχι μόνο γιατί είναι ένας all day γαστρονομικός προορισμός με μια δυνατή ομάδα από πίσω του (executive chef του Ομίλου Mitsis είναι ο πολύ καλός σεφ Δημήτρης Στειακάκης, ενώ τη wine list έχει δημιουργήσει ο mixologist Χρήστος Χουσέας), αλλά γιατί και στον χώρο του εστιατορίου έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Αξίζει να περάσεις μία βόλτα από εδώ μόνο και μόνο για να χαζέψεις την τοιχογραφία που δημιούργησε ο κορυφαίος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κακανιάς και η οποία είναι εμπνευσμένη από την πλούσια ιστορία του κτιρίου (κάποτε εδώ στεγαζόταν η ποτοποιία METAXA).
Αν δεν έχει τύχει να επισκεφθείτε ακόμα το εστιατόριο, μία πολύ καλή ευκαιρία για να το κάνετε είναι την Παρασκευή 31 Μαΐου. Τότε το Amber Cellar Bar & Restaurant διοργανώνει μία βραδιά εξαιρετικά αφιερωμένη στους λάτρεις της γαστρονομίας και του κρασιού. O executive chef του Ομίλου Mitsis Δημήτρης Στειακάκης, ο σεφ του Amber Cellar Bar & Restaurant Στέλιος Μάκαρης και η εταιρεία Aiolos, γνωστή για τα υψηλής ποιότητας ελληνικά κρασιά της, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα μενού wine pairing με μεγάλο ενδιαφέρον.
Έχοντας στο επίκεντρο τόσο την ελληνική παράδοση όσο και την καινοτομία, oι chefs με την πρωτοποριακή τους προσέγγιση στην αυθεντική ελληνική κουζίνα έχουν ετοιμάσει μια γευστική εμπειρία πέντε πιάτων, βασισμένων στην εποχικότητα και στον τοπικό χαρακτήρα των εξαιρετικών προϊόντων της ελληνικής γης. Τον πλούτο και την απλότητα των γεύσεων των πρώτων υλών, αναδεικνύουν οι μοναδικές ποικιλίες Ελλήνων παραγωγών, όπως η Αρμύρα από το Κτήμα Σκούρα (Chardonnay, Μαλαγουζιά), το Κτήμα Αργυρού Σαντορίνη (Ασύρτικο) καθώς και το μοναδικό Vinsanto First Release 2016, επίσης από το κτήμα Αργυρού.
Ακολουθούν αναλυτικά τα πέντε πιάτα που θα δοκιμάσουμε εκείνο το βράδυ: ταρτάκι κολοκυθόπιτας Ευρυτανίας με ανθότυρο και κρέμα ξινόγαλο σε φύλλο με παρθένο ελαιόλαδο, σαλάτα ταμπουλέ με κινόα, γαρίδες και βινεγκρέτ τζίντζερ, κολιός με υφές αγκινάρας, ψίχα ντομάτας, σταμναγκάθι Κρήτης και τσιπς βασιλικού, αρνάκι με χλιαρή μελιτζανοσαλάτα, σκόνη πράσου, στραγγιστό γιαούρτι και ζελέ πιπεριάς, και αποδομημένη λεμονόπιτα με ναμελάκα λευκής σοκολάτας, μπισκότο, μαρέγκα και αφρό δυόσμου.
Το πραγματικά καλό νέο; Το μενού γευσιγνωσίας είναι μόλις στα €48/ άτομο, τιμή εξαιρετική ειδικά αν αναλογιστούμε πως το κάθε πιάτο συνοδεύεται και από ένα διαφορετικό, καλό ελληνικό κρασί. Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας καλέστε στο 214 409 1060 ή πατήστε εδώ.
Προσέλευση: 20.30-21.30
Αριστείδου 16-20, Πειραιάς
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσα cocktails μπορείς να πιεις σε δυο μέρες;
Με δέκα διαφορετικές ετικέτες, διεθνείς διακρίσεις και χαρακτήρα που δεν περνά απαρατήρητος, αυτή η μπίρα ξέρει πώς να συνοδεύει τις καλές στιγμές.
Μετρώντας ήδη 12 χρόνια παρουσίας στη νυχτερινή ζωή της περιοχής, έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα
Mια σύγχρονη boutique κάβα στην Κηφισιά
Εδώ, η κάβα ξαναγίνεται ένας ζωντανός χώρος
Ελληνικά αποστάγματα με premium χαρακτήρα και διεθνή απήχηση
Η οξύτητα, η φρεσκάδα και οι φυσαλίδες κάνουν αυτά τα ελληνικά αφρώδη το ιδανικό ταίρι για κάθε seafood τραπέζι
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
Δοκιμάσαμε το νέο Μοσχοφίλερο Ροζέ των οινοποιείων Μπουτάρη και θα το πίνουμε όλο το καλοκαίρι
Πίνουμε στο όνομα της αγάπης και της ανάστασης
Τι θα πιούμε στο πασχαλινό τραπέζι;
Το ατμοσφαιρικό μπαρ έχει πολύ γούστο και αγαπάει στο φουλ την καλλιτεχνία
Αγοράζω ένα λευκό κρασί προς 9.20. Σε wine bar μας σερβίρισαν το ίδιο κρασί προς 9.60 το ποτήρι!
Το στέκι για όλο τον κόσμο που πάει στο νησί μας περιμένει τώρα που φτιάχνει ο καιρός
Ο Δημήτρης Σπυρόπουλος αναζητεί σε όλη την Ελλάδα αμπελουργούς-μικρούς παραγωγούς, προσφέροντάς μας ποιοτικές ποικιλίες τις οποίες δύσκολα συναντάμε αλλού
Ο απόλυτος προορισμός για ενημερωμένες και ψαγμένες ετικέτες σε κρασί, και όχι μόνο!
Με 19 βρύσες και πάνω από 100 επιλογές σε κουτάκι και μπουκάλι, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!
Από τους χάλκινους άμβυκες της Λέσβου μέχρι τα σύγχρονα ποτήρια, ένα ούζο που αφηγείται τη δική του ιστορία στο Αιγαίο.
Αυτή τη χρονιά η αγαπημένη οινική έκθεση θα γίνει στο Onassis Ready
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.