Wine & Spirits

6 ερυθρές ετικέτες μέχρι 10€ για την Τσικνοπέμπτη

Κρασιά της γιορτής σε εντελώς value for money τιμές

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6 ερυθρές ετικέτες μέχρι 10€ για την Τσικνοπέμπτη
Φωτογραφία: Jordan Gonzalez/ Unsplash

Ελληνικά, καλά κόκκινα κρασιά που ταιριάζουν με τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης

Φέτος την Τσικνοπέμπτη θα τη γιορτάσεις σπίτι και ετοιμάζεις τραπέζι με όλα τα καλά. Η παρέα είναι μεγάλη και το κρασί το αγαπάει. Χρειάζεσαι κάτι value for money, μέχρι 10 ευρώ -σίγουρα ένα μπουκάλι δεν φτάνει- αλλά να είναι και καλό; Σου έχω 6 ετικέτες με ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Πριν όμως από όλα, εσύ ο wine lover, τι θα απαντήσεις στην ερώτηση «γιατί κόκκινο»;

Οι τανίνες των ερυθρών είναι εκείνες που προκαλούν αυτό το ελαφρύ μούδιασμα στο στόμα, ή αλλιώς το γνωστό αίσθημα στυφάδας. Από την άλλη τα κρεατικά θα αφήσουν στο στόμα μια «χροιά» λιπαρότητας. Οπότε, πώς θα κάνεις την όλη εμπειρία περισσότερο απολαυστική; Θα εξισορροπήσεις τις λιπαρές υφές στο στόμα με την επιλογή ενός ερυθρού κρασιού που λόγω των τανινών του θα εξομαλύνει τη λιπαρότητα του κρέατος.

Ιάνθη Ερυθρός - Οινοποιία Αγάτσα

Ιάνθη Ερυθρός - Οινοποιία Αγάτσα
Παράγεται από δύο υπέροχες γυναίκες του κρασιού, είναι σούπερ απολαυστικό, αποπνέει φρεσκάδα, και το διαλέγω με κλειστά μάτια. Πρόκειται για Syrah μονοποικιλιακό, ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το έντονο φρούτο μαζί με τον πικάντικο χαρακτήρα της ποικιλίας θα χτίσουν μια μοναδική παλέτα στο στόμα. Είναι χωρίς υπερβολές ο ορισμός του «value for money». Cheers!
Eνδεικτική τιμή: 6,00€

ΑΤΜΑ Ερυθρός - Αμπελώνες Θυμιόπουλου

ΑΤΜΑ Ερυθρός - Αμπελώνες Θυμιόπουλου
Ξινόμαυρο και Μανδηλαριά; Ναι ναι, και είναι τέλειο! Ο Απόστολος Θυμιόπουλος οινοποίησε μαζί τις «λατρεμένες» του ελληνικού αμπελώνα. Όχι βαρέλι, φουλ στο φρούτο, και κάποιες πινελιές βοτανικότητας και γης διαμορφώνουν το προφίλ του. Να μείνετε μόνο στην μία φιάλη το βρίσκω εντελώς απίθανο. Κρεατικά, χορός, παρέα και «Άτμα Red», ίσον συνδυασμός ακαταμάχητος…
Ενδεικτική τιμή: 9,00€

Μικρή Αρκούδα Ερυθρός - Κτήμα Ζαφειράκη

Μικρή Αρκούδα Ερυθρός - Κτήμα Ζαφειράκη
Από τα «all time classics» γαλλικά χαρμάνια που όλοι μας λατρεύουμε.  Merlot και Syrah το blend, σε μια εντελώς εξωστρεφή εκδοχή. Πάει απίστευτα με κρεατικά και είναι εγγύηση για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Κόκκινα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά, αρώματα που θυμίζουν βότανα και πηγαία φρεσκάδα στο στόμα, δηλαδή η «Μικρή Αρκούδα» σε μόλις 4 φράσεις. Βάλτε μουσικές, τσουγκρίστε τα ποτήρια, ανάψτε τις φωτιές, αυτή είναι η Τσικνοπέμπτη με τα «classics» της και τα έθιμά της!
Ενδεικτική τιμή: 7,50€

Δάφνιος Eρυθρός - Οινοποιείο Δουλουφάκη

Δάφνιος Eρυθρός - Οινοποιείο Δουλουφάκη
Λείπει η Κρήτη από τα γλέντια; Αγαπώ τις κρητικές ποικιλίες και τι καλύτερο να τις απολαμβάνεις έτσι στο όρθιο με φίλους, μεζεδάκια, κρεατικά και κέφι…  Τούτο εδώ είναι ένα Λιάτικο, μεστό στο στόμα, με φρέσκο φρουτώδη χαρακτήρα, νότες που θυμίζουν βότανα και ντελικάτα αρώματα λουλουδιών. Τέλος, οι 12 μήνες βαρέλι εξομαλύνουν την υφή στο στόμα, δίνουν και λίγη πολυπλοκότητα που ισορροπεί όμως όπως πρέπει με τον φρέσκο χαρακτήρα του κρασιού, σαν λέμε του ταιριάζει γάντι.
Ενδεικτική τιμή: 9,00€

9 Ερυθρός - Κτήμα Μουσών

9 Ερυθρός - Κτήμα Μουσών
Αγαπημένο Merlot και λατρεμένοSyrah. Θα τους εντυπωσιάσεις σίγουρα με αυτό το blend, δεν το συζητώ. Νότες που θυμίζουν βατόμουρο, φραγκοστάφυλο, μπαχαρικά και καπνό συνθέτουν την παλέτα της μύτης, ενώ στο στόμα θα ξεχωρίσουν και λίγες πινελιές που φέρνουν στο νου μαύρο πιπέρι. Είναι ευχάριστο, έχει φουλ αρωματικό ενδιαφέρον και συνοδεύει τέλεια τα κρεατικά της ημέρας. Το θέλουμε 100%!
Ενδεικτική τιμή: 8,80€

Nεμέα - Κτήμα Παπαϊωάννου

Nεμέα - Κτήμα Παπαϊωάννου
Πάμε τώρα και σε ένα Αγιωργίτικο που δεν μπορεί να λείπει, μέρα που είναι. Μαλακό, με συμπυκνωμένο φρούτο στο στόμα, στο φόντο διακρίνονται και κάποιες νότες βανίλιας που «προδίδουν» την 12μηνη παραμονή του στο βαρέλι. Οι τανίνες του ευγενικές, όπως μας έχουν συνηθίσει τα Αγιωργίτικα, αγκαλιάζουν άψογα την λιπαρή υφή των κρεατικών. Είναι φίνο και θα το αγαπήσουν όλοι.
Ενδεικτική τιμή: 10,50€

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ