Smart Life

Τσικνοπέμπτη στον κήπο: Oδηγός για να οργανωθείς σωστά

Ποιοι είναι οι σύμμαχοι που θα κάνουν την Τσικνοπέμπτη σου πιο εύκολη

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Coral Gas

Η φιάλη PRIME 10kg της Coral Gas και το bbq υγραερίου Sahara σύμμαχοι σου για την Τσικνοπέμπτη 2024

«Το μυστικό είναι ο χρόνος που θα μείνει στη φωτιά το κρέας», θυμάμαι τον μπαμπά να μου λέει στα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια που οργανώναμε κάθε Τσικνοπέμπτη. Ιδανικά το κρέας πρέπει να τρώγεται ψημένο μέτρια ώστε να μην χάνει τα υγρά, τη γεύση του και να μην σκληραίνει, συνέχιζε ο μάστερ του ψησίματος. Φέτος ωστόσο, ήρθε η χρονιά που θα αναλάβω εγώ το κομμάτι του ψησίματος και της φιλοξενίας της παρέας ως οικοδέσποινα της μέρας των κρεατοφάγων. Τόπος: η ευάερη και ευήλια αυλή μου. Ψησταριά: η bbq υγραεραρίου SAHARA που ευτυχώς διέθετα από πριν -για εγγυημένη επιτυχία- και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη. Προσκεκλημένοι: Καμία δεκαριά άτομα που πιθανότητα θα φέρουν και το plus one ή το έτερον ήμισυ. Παρακάτω σου έχω τον οδηγό για να οργανωθείς κι εσύ σωστά για την Τσικνοπέμπτη αλλά και το εργαλείο που θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη τόσο εκείνη την ημέρα όσο και τις υπόλοιπες.

Coral Gas Ψησταριά Υγραερίου Sahara 3 Burner Oak BBQ Smokey Teal
Coral Gas Ψησταριά Υγραερίου Sahara 3 Burner Oak BBQ Smokey Teal

Η ψησταριά υγραεραρίου SAHARA είναι ο σύμμαχός μας πριν τη μάχη του φαγητού

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που χρειάζεσαι για να τιμήσεις δεόντως την ημέρα είναι η σωστή ψησταριά. Αν πεις απλώς «έλα μωρέ, μια σχάρα με πέντε-έξι κάρβουνα είναι αρκετά» έχεις χάσει το παιχνίδι. Το ψήσιμο του κρέατος μπορεί να είναι θέμα ικανότητας, όμως ακόμα κι ο πιο έμπειρος ψήστης δεν θα έλεγε όχι σε μια κατάλληλη ψησταριά υγραερίου. Προσωπικά την Sahara 3 BurnerOak BBQ SmokeyTeal την επέλεξα μετά από ενδελεχή έρευνα ως την καλύτερη ψησταριά, εκείνη δηλαδή που θα μου επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να ετοιμάζω διαφορετικά είδη φαγητού ταυτόχρονα. Χάρη στις 3 εστίες που διαθέτει με τις πολλαπλές ζώνες θερμοκρασίας στην επιφάνεια της μπορώ να ψήσω παράλληλα τα υψηλής ποιοτικά κρέατα (μην τσιγκουνευτείς το κόστος εκείνη την ημέρα θέλεις να πετύχεις άρτιο αποτέλεσμα) σε υψηλή θερμοκρασία ώστε να δημιουργηθεί κρούστα και να διατηρήσουν τους χυμούς τους και τα φρέσκα μανιτάρια, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια για συνοδευτικά ή για τους κολλητούς που είναι vegan, σε χαμηλή φωτιά. Έτσι, θα τα έχω όλα σύντομα έτοιμα. Και η ευκολία δεν σταματάει εδώ, έχε το νου σου ότι χάρη στην επιφάνεια της, 49x66εκ μπορείς να ετοιμάσεις περίπου 8 μπριζόλες τη φορά. Δεν την λες και άσχημη «φουρνιά». Μούρλια! Αν ψάχνεις ήδη που να την βρεις, η Coral Gas διαθέτει τα bbq υγραερίου Sahara στην ελληνική αγορά μέσω του allsmart.gr, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα συνεργατών Coral GAS.

Coral Gas Ψησταριά Υγραερίου Sahara X350 3 Burner BBQ Smokey Teal
Coral Gas Ψησταριά Υγραερίου Sahara X350 3 Burner BBQ Smokey Teal

Extra tip: Το μυστικό είναι το κρέας να έχει τη σωστή θερμοκρασία πριν το ψήσεις. Θα πρέπει να έχεις βγάλει τα σουβλάκια και τα παϊδάκια από το ψυγείο δύο ώρες πριν, για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Extra tip 2: Αφού βγάλεις το κρέας από τη φωτιά, τοποθέτησε το σε ένα πιάτο και άφησε το χωρίς να το ακουμπάς για να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 5 με 7 λεπτά.

Extra tip 3: Πρόσεξε πώς θα κόψεις το κρέας. Καλό είναι να το κόψεις σε λεπτές φέτες προς την αντίθετη φορά των ινών του.

Coral Gas Ψησταριά Υγραερίου Sahara X150 2 Burner Gas BBQ Μαύρο Γκρι
Coral Gas Ψησταριά Υγραερίου Sahara X150 2 Burner Gas BBQ Μαύρο Γκρι

Η φιάλη PRIME είναι το εργαλείο που θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη

H Τσικνοπέμπτη είναι η ιδανική περίπτωση για να ψήσει κανείς στην ψησταριά που έχει στο μπαλκόνι του. Δικός μου σύμμαχος ωστόσο, στο «ταξίδι του ψησίματος» είναι η φιάλη Prime που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα τη ζωή μου ακόμη πιο εύκολη. Η επιλογή της σωστής φιάλης ανάλογα με την ψησταριά είναι το Α και το Ω για να κάνεις το πιο επιτυχημένο ψήσιμο, όχι μόνο για την Τσικνοπέμπτη αλλά και για κάθε άλλο bbq της χρονιάς. Η φιάλη υγραερίου Prime της Coral Gas φέρνει την επανάσταση στην αγορά και τα κάνει όλα απλά. Αρχικά είναι πιο ελαφριά κατά 40% από τις κλασσικές φιάλες των 10kg που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά με μοντέρνα σχεδίαση που διευκολύνει πολύ τη χρήση της. Και γνώστης του είδους να μην είσαι λοιπόν, μπορείς εύκολα και γρήγορα να κάνεις την δουλειά σου. Επιπλέον, οι εργονομικές χειρολαβές όπου καλύπτονται από πλαστικό περίβλημα υψηλής ποιότητας, η ειδικά σχεδιασμένη βαλβίδα νέου τύπου που συνδέεται πολύ εύκολα και χωρίς εργαλεία “one click” με τον νέο ειδικό ρυθμιστή πίεσης, διευκολύνουν και επιταχύνουν την διαδικασία στο άψε σβήσε. Ξέχνα ό,τι είχες συνηθίσει, το στήσιμο του ψησίματος γίνεται για σένα παιχνιδάκι.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι η τριπλή ασφάλεια της, αφού χάρη στο σύστημα περιορισμού ροής υγραερίου FLV, το σύστημα ρύθμισης της πίεσης στο εσωτερικό της φιάλης PRV και το σώμα από λεπτό στρώμα χάλυβα υψηλής αντοχής, έχεις εξασφαλίσει εγγυημένα πώς τίποτα δεν μπορεί να σου στερήσει το ψήσιμο της Τσικνοπέμπτης. Και για εσένα που δεν το έχεις και πολύ με τα πρακτικά ζητήματα και ξεχνάς πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξεις την φιάλη, σου βρήκαμε την λύση αφού η PRIME διαθέτει ένδειξη στάθμης του υγραερίου μέσω του νέου ρυθμιστή πίεσης που σου επιτρέπει να είσαι προετοιμασμένος για την αλλαγή της πριν αυτή αδειάσει. Ούτε notes χρειάζεται να κάνεις στο κινητό ούτε τίποτα!

Coral Gas

Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν όμως, εύκολα και κατανοητά χάρη στη τεχνολογία NFC. Η διαδικασία είναι απλή. Η φιάλη διαθέτει ειδικό microchip που επιτρέπει στον χρήστη αφού πρώτα το σαρώσει με το κινητό του, να συνδεθεί με ένα application, το CORAL GAS APP, που του δίνει τη δυνατότητα να αντλήσει πληροφορίες για τη φιάλη, να δει τις οδηγίες χρήσης και ασφάλειας, να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και να βρει το κοντινότερο σημείο πώλησης. H φιάλη Prime διατίθεται στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της Coral Gas καθώς και σε επιλεγμένα πρατήρια Shell & Avin. Προμηθεύσου την σύντομα για να έχεις έτοιμο τον εξοπλισμό σου και να δημιουργήσεις ένα μενού που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Coral Gas Ψησταριά Υγραερίου Sahara X450 4 Burner Gas BBQ
Coral Gas Ψησταριά Υγραερίου Sahara X450 4 Burner Gas BBQ

Σίγουρα, το ψήσιμο θέλει τη μαεστρία του, αλλά όλα γίνονται πιο σωστά και άμεσα όταν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία, για να σε βοηθήσουν. Αν ανυπομονείς κι εσύ λοιπόν η μυρωδιά του ψημένου κρέατος να κατακλύσει την βεράντα σου, μην ανησυχείς… με τους κατάλληλους συμμάχους θα γίνει παιχνιδάκι. Πιες στο τέλος και μια μπύρα στην υγειά μας για τον οδηγό και τσούγκρισε με τους αγαπημένους σου! Καλά ψησίματα και καλή όρεξη!

Extra info: Μπορείς μέσω του Home Delivery, καλώντας στο 800 11 90 600 (ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ) ή στο 18331 από σταθερό & κινητό, να παραλάβεις τη φιάλη στην πόρτα σου.

Οι ψησταριές υγραερίου Sahara είναι διαθέσιμες στο www.allsmart.gr, σε συνεργάτες CORAL GAS, καθώς και σε επιλεγμένα πρατήρια SHELL & AVIN.

Βρείτε την Coral Gas στο Facebook και Instagram 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ