Wine & Spirits

Love is in the… bottle, γιορτάσετε την αγάπη με 6 ωραία κρασιά

Πάρε του/της δώρο ένα κρασί και πιείτε το μαζί

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα κρασιά του Άγιου Βαλεντίνου
Φωτογραφία: Olivie Strauss/ Unsplash

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αγαπιόμαστε και πίνουμε ωραία κρασιά για να το γιορτάσουμε

Oooh yes, love is in the bottle αγαπημένοι Βαλεντίνοι. Η 14η Φλεβάρη του έρωτα έφτασε και για εμένα δεν είναι μόνο η γιορτή των ερωτευμένων, είναι και μια αφορμή να πιούμε στην ομορφιά της αγάπης. Δεν είναι υπέροχο να υπενθυμίζεις στον αγαπημένο/η σου αλλά και στον εαυτό σου «τι είναι αυτό που το λένε αγάπη»; Πως να το κάνεις; Πάρε του/της μια φιάλη κρασί για δώρο, καθώς τα αρώματα γεννούν συναισθήματα και τα συναισθήματα φτιάχνουν τη στιγμή. Εννοείται πως θα την ανοίξετε μαζί, έχοντας συντροφιά μια υπέροχη μουσική playlist. Ναι, λοιπόν… η αγάπη «περνάει από τη φιάλη»!

Juliet & Romeo Rose - Juliet & Romeo Wines

Juliet & Romeo Rose - Juliet & Romeo Wines
Μια ιστορία αγάπης στο ποτήρι! Κάνει δυναμικό ντεμπούτο στην μύτη με αρώματα τριαντάφυλλου, ανθών και άγριων κόκκινων φρούτων, ενώ στο στόμα η απαράμιλλη φρεσκάδα, το πλούσιο φρούτο και η ελαφριά βοτανικότητα επιβεβαιώνει την ποικιλία του. Pinot Noir βεβαίως! Ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες ή ένα πλατό τυριών για πιο chill καταστάσεις είναι ότι πρέπει για την βραδιά, αλλά θα σας το πω και αυτό… είναι και το τέλειο απεριτίφ! Μια Jazz playlist ολοκληρώνει απογειωτικά το pairing.
Ενδεικτική τιμή: 20,50 €

La vie en Rose - Château Roubine

La vie en Rose - Château Roubine
Βόλτα στην γαλλική φινέτσα μαζί μ’ ένα ροζέ Προβηγκίας και το άλλο σου μισό! Χρώμα ροζ τριανταφυλλί και διάθεση très romantique ανάμεσα σε δύο ποτήρια που θα τσουγκρίσουν και θ’ ανταλλάξουν αρώματα σκορπίζοντας νότες πυρηνόκαρπων, κόκκινων φρούτων, και λουλουδιών. Είναι Grenache Rouge μαζί με Cinsault, Rolle, Tibouren και Syrah, συνδυασμός άκρως γαλλικός και ερωτικός! Ένα κρασί που αξίζει να το μοιράζεσαι, αλλά και σε κάθε περίπτωση κάντο δώρο στον εαυτό σου γιατί το αξίζεις. Ένα comfort κριθαρότο και μια ζεστή αγκαλιά θα το απογειώσουν. Προφανώς και θα το πιείτε μαζί με Edit Piaf.
Eνδεικτική τιμή: 24€

Εscape Rose - Ζoinos Winery

Εscape Rose - Ζoinos Winery
Οι φυσαλίδες του θα σας ψιθυρίσουν τον demi sweet κόσμο αυτού του ροζέ. Νεανικό, αρωματικό και φρουτώδες, υπέροχο να το προσφέρεις και να ανακαλύψετε μαζί τα ανθικά του αρώματα που θυμίζουν τριαντάφυλλο και κόκκινα φρούτα όπως το κεράσι και η φράουλα. Μμμ… μια sushi valentines night παρέα με αυτό το ροζέ μοιάζει πολύ καλή ιδέα! Φυσικά και μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του.
Ενδεικτική τιμή: 11,00 €

Εσείς, οι «του λευκού τι λέτε για ένα αρωματικό Gewustraminer του ονείρου; Εγώ λέω ναι, γιατί είναι φρέσκο, comfort και ζωηρό, ικανό να κάνει τη βραδιά μοναδική.

Gewurztraminer - Villa Wolf

Gewurztraminer Villa Wolf
Κοντά στα σύνορα με την Αλσατία, βρίσκουμε την περιοχή Pfalz και αυτό το απίστευτο Gewurztraminer. Eίναι εκρηκτικό, αρωματικό και εξαιρετικά δροσιστικό, με ζωηρές νότες σε μύτη και στόμα που θυμίζουν λίτσι, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, και τριαντάφυλλο. Στόμα ζουμερό με πλούσιο φρούτο, ισορροπημένη οξύτητα, και πολύ λίγα σάκχαρα που δένουν τέλεια με το σύνολο. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ξανά Gewurztraminer, νομίζω ήρθε η ώρα, καθώς είναι υπέροχο να ανακαλύπτετε καινούργια πράγματα μαζί με το ταίρι σας. Αυτή είναι και η μαγεία!
Ενδεικτική τιμή: 11,50 €

Βrut Cuvee Speciale - Κτήμα Καρανίκα

Βrut Cuvee Speciale - Κτήμα Καρανίκα
Ένα «Blanc de Noir» για εμένα είναι το απόλυτο unexpected δώρο. Εδώ, τo Ξινόμαυρο (90%) έδεσε υπέροχα με το Ασύρτικο (10%), και θυμίζει τόσο πολύ τις γαλλικές σαμπάνιες. Εσπεριδοειδή, και λευκόσαρκα φρούτα συνδυάζονται με νότες φρυγανισμένου ψωμιού και λεπτοκαμωμένες φυσαλίδες που ζωντανεύουν την διάθεση στο ποτήρι. Η οξύτητα αισθητή αλλά όμορφα ενσωματωμένη στο αρωματικό σύνολο. Μια «sparkling» και «blanc denoir» εκδοχή του ερυθρού Ξινόμαυρου που πρέπει να την εξερευνήσετε με μια blues & relax playlist και ένα πλατό τυριών για τσίμπημα.
Ενδεικτική τιμή: 19,80 €

Merle - Οινοποιείο Δαλαμάρα

Merle - Οινοποιείο Δαλαμάρα
Tannins my love, tannins! Ό,τι πιο γοητευτικό για να μοιραστείτε με το άλλο σας μισό… ένα φρέσκο κόκκινο κρασί γεμάτο ζωντάνια. Το Merlot, το λατρεμένο του Bordeaux, το αγαπάμε για την γοητευτική του ένταση. Κόκκινα φρούτα, όπως κεράσι, δαμάσκηνο και βύσσινο, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ενώ διακριτικά στοιχεία μπαχαρικών και βοτανικότητας συμπληρώνουν την αρωματική παλέτα. Στο στόμα μαλακό, δεμένο, με φρέσκο φρουτώδη χαρακτήρα. Του χρειάζεται κάτι ήρεμο και ταυτόχρονα δυναμικό στο background, οπότε βάλτε να παίζουν από πίσω all time classic rock μπαλάντες, θα είναι ότι πρέπει. Να προσθέσουμε και μια πίτσα με prosciutto και ρόκα; For sure!
Ενδεικτική τιμή: 12,00 €

Happy Valentine’s Day wine lovers!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ