Wine & Spirits

6 magnum ετικέτες για τα γιορτινά ρεβεγιόν

Έχουμε γιορτή, «Magnum» πήρατε;

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6 magnum ετικέτες για τα γιορτινά ρεβεγιόν
Φωτογραφία: Kelsey Chance/ Unsplash

Μεγάλες, εντυπωσιακές φιάλες, τα Magnum εντυπωσιάζουν και πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις στα γιορτινά τραπέζια. Διαλέξαμε τα καλύτερα!

Είναι η φιάλη των party, των γιορτινών τραπεζιών και των συναθροίσεων. Με μία magnum χίλιοι καλοί θα πιούν. Είστε έτοιμοι να φτιάξουμε τη φετινή «Christmas Wine List» σε Μagnum διαστάσεις, προσαρμοσμένη στις συνήθειες και τις γεύσεις των ημερών; Πάμε!

Pre-drinking και Partys Magnum Partners

Θέλεις κάτι λαμπερό, ξεχωριστό και φινετσάτο ώστε να γίνει η σωστή αρχή. Και τι μπορεί να είναι αυτό; Ένα ροζέ ή ένα sparkling. Ναι, μ’ αρέσει πολύ!

Amuse - Kτήμα Μουσών

Amuse - Kτήμα Μουσών
Η ζωή θέλει ροζέ, και τα Χριστούγεννα επίσης. Εδώ όμως έχουμε όντως κάτι μοναδικό. Ροζέ από Sauvignon Blanc και Μούχταρο. Είναι γεμάτο από αρώματα εσπεριδοειδών, λευκόσαρκων φρούτων, «ζουμερών» στοιχείων που φέρνουν στο νου κόκκινα φρούτα και ένα ανθικό μπουκέτο σκέτη φρεσκάδα. Όσο ντελικάτο στην μύτη, άλλο τόσο στο στόμα, έτσι όπως η δροσιστική του οξύτητα και η ελαφριά αίσθηση λιπαρότητας δίνουν έμφαση στην γευστική του παλέτα και την ισορροπούν. Μοντέρνο, φίνο και εξωστρεφές, έτοιμο να κάνει grande εμφάνιση.
Eνδεικτική τιμή 1,5L: 29,50 €

Αmalia Brut - Kτήμα Τσελέπου

Αmalia Brut - Kτήμα Τσελέπου
Η απαράμιλλη γοητεία των φυσαλίδων αποτελεί μαγικό συστατικό των Χριστουγέννων, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια magnum φιάλη. Είναι το τέλειο welcome drink, το απόλυτο wine trend των party, και εννοείται το πιο δοκιμασμένο κρασί στις προπόσεις των τραπεζιών. Φίνα αρώματα λεμονανθών, μελιού, τσουρεκιού και τριαντάφυλλου αγγίζουν για λίγο τις αισθήσεις μας και δημιουργούν τις καλύτερες προσδοκίες ώστε να γευτούμε αμέσως τον πλούσιο κόσμο των φυσαλίδων. Εκεί αρώματα ζυμών ισορροπούν με τον ζωντανό φρουτώδη χαρακτήρα και την τραγανή οξύτητα που σκάει στο στόμα, και σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες απελευθερώνει απλόχερα μηνύματα φρεσκάδας. Dear Amalia, all I want for Christmas is you
Ενδεικτική τιμή 1,5L: 32,00 €

Γαλοπούλα & Μagnum Partners

Γαλοπούλα, η χριστουγεννιάτικη. Συνήθως τη γευόμαστε γεμιστή με ρύζι, κάστανα, κιμά και δαμάσκηνα. Το pairing που της ταιριάζει είναι είτε ένα ερυθρό κρασί με σχετικά ήπια τανικότητα, είτε ένα δυναμικό λευκό με δομή και σώμα. Δεν θα πει ποτέ όχι στο διακριτικό βαρελάκι.

Τhema Red - Κτήμα Παυλίδη

Τhema Red - Κτήμα Παυλίδη
Είναι all time classic, και ισορροπεί 50-50 ανάμεσα σε Αγιωργίτικο και Syrah. Στην μύτη περιμένεις αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, ευγενικές νότες που θυμίζουν φρυγανισμένο ψωμί και κάποια στοιχεία βανίλιας που υπενθυμίζουν την 12μηνη παραμονή του κρασιού σε δρύινα βαρέλια. Στο στόμα τόσο σμιλεμένο και ζουμερό, με πλούσιο ώριμο φρούτο όπως κεράσι και βατόμουρο αλλά και μια αύρα που θα φέρει στο νου αρώματα μπαχαρικών και ιδιαίτερα κανέλας. Αυτή του η πολυπλοκότητα είναι και ο άσος στο μανίκι του, γι’ αυτό θα δέσει τρομερά με τον κιμά, τα γλυκά συστατικά της συνταγής και τα spicy μυρωδικά της γεμιστής γαλοπούλας.
Ενδεικτική τιμή 1,5L: 43,00€

Άσπρος Λαγός - Αμπελώνες Δουλουφάκη

Άσπρος Λαγός - Αμπελώνες Δουλουφάκη
Ένα Βιδιανό περασμένο από βαρέλι πάνω στο τραπέζι σου; Μεγάλες στιγμές! Πλούσια αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων κάνουν αυτό το κρασί και εξωστρεφές και γαστρονομικό. Νότες κεριού, βουτύρου και βοτάνων ξεμυτίζουν μέσα στο φρουτώδες φόντο και επιβεβαιώνουν με επιτυχία τα παραπάνω. Στόμα στρογγυλό και γεμάτο με φίνα αίσθηση λιπαρότητας και μαζί μια δροσερή αύρα φρεσκάδας. Η γαλοπούλα πλάι του μοιάζει ακόμα πιο ελκυστική.
Ενδεικτική τιμή 1,5L: 35,00 €

Χοιρινό & Magnum Partners

Πολλοί το ετοιμάζουν με αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά και πικάντικο στοιχείο, άλλοι προτιμούν τη λεμονάτη εκδοχή του, την απλή και πατροπαράδοτη. Στην πρώτη περίπτωση θα ματσάρουμε ένα ερυθρό κρασί με μια ωραία ισορροπία φρούτου και βαρελιού, ενώ στη δεύτερη ένα λευκό κρασί με δυνατή προσωπικότητα και σώμα είναι ότι πρέπει.

Ναουσαία - Kτήμα Φουντή

Ναουσαία - Kτήμα Φουντή
Από τις πιο παραδοσιακές εκδοχές της ποικιλίας, γέννημα θρέμμα «Ναουσαία»! Στην μύτη, συναντάμε αρώματα ώριμου δαμάσκηνου και μαύρου κερασιού πάνω σε ένα φόντο γήινης έκφρασης στοιχείων ώριμης λιαστής ντομάτας και πελτέ ελιάς. Στην συνέχεια αναδεικνύεται ο πικάντικος χαρακτήρας γλυκών μπαχαρικών και καπνού. Στόμα βελούδινο με μαλακές ωραίες τανίνες και έναν πλούσιο γευστικό χαρακτήρα που περιλαμβάνει, όπως και στην μύτη, έντονα γήινα και πικάντικα στοιχεία. Όπως βλέπετε αυτό το Ξινόμαυρο έχει τέτοιο δυναμισμό και πολυπλοκότητα που ταιριάζει υπέροχα με το πληθωρικό χοιρινό και τις γαρνιτούρες του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.
Ενδεικτική τιμή 1,5L: 35,00

Οικοσύστημα Chardonnay, Τραμόντο - Κτήμα Άλφα

Οικοσύστημα Chardonnay, Τραμόντο - Κτήμα Άλφα
To Chardonnay, είναι το «must have» των Χριστουγέννων, μην το ξεχνάμε. Aπό τα φίνα αρώματα εσπεριδοειδών και την τροπική αύρα του πεπονιού καταλαβαίνουμε πως δεν γλιτώνεις απλά με ένα ποτήρι. Το βαρέλι είναι διακριτικό και ισορροπημένο δίνοντας προβάδισμα στο φρούτο σε μύτη και στόμα. Πίνεις μια γουλιά, και διαπιστώνεις μονομιάς το τρίπτυχο της επιτυχίας. Γεμάτο σώμα, αίσθηση λιπαρότητας, φρεσκάδα. Είναι αριστούργημα δίπλα στο λεμονάτο χοιρινό σου, διότι η πληρότητα των αισθήσεων μόλις κανείς το δοκιμάσει, θα υποστηρίξει αναμφίβολα τον γευστικό πλούτου του πιάτου.
Ενδεικτική τιμή 1,5L: 55,00 €

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ