- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι Gastronomads και ο σεφ Μιλτιάδης Κιούκας μας καλούν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στο Μπορντό
Ραντεβού στον πύργο Πετρέζα στις 8 Δεκεμβρίου
Επόμενος Προορισμός «Μπορντό»: Το γαστρονομικό event που ετοιμάζουν οι Gastronomads θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου στον πύργο Πετρέζα
Μπορεί να υπάρχουν δεκάδες λόγοι να επισκεφτεί κανείς το Μπορντό της Γαλλίας, αλλά ανάμεσα στους σημαντικότερους είναι σίγουρα η γαστρονομική του κουλτούρα της πόλης. Εκλεκτά κρασιά, γευστικά πιάτα βασισμένα σε ξεχωριστά τοπικά προϊόντα, γαστρονομικές εμπειρίες που απογειώνουν το concept του food & wine pairing. Αν όλα αυτα σου φαίνονται κάτι παραπάνω από δελεαστικά και η περιήγηση στη γαλλική πρωτεύουσα του κρασιού βρίσκεται ήδη στο bucketlist του, τότε το νέο event των Gastronomads μπορεί να σε ενδιαφέρει.
Επόμενος Προορισμός «Μπορντό»: Το νέο γαστρονομικό event
Το club Gastronomads κλείνει 10 χρόνια και φέρνει το μεγάλο γαστρονομικό ταξίδι πιο κοντά από πότε. Ο βραβευμένος σεφ Μιλτιάδης Κιούκας ετοιμάζει με την ομάδα του μια συναρπαστική γευστική εμπειρία που θα συνδυαστεί με αντιπροσωπευτικά κρασιά της περιοχής.
Ο πύργος Πετρέζα θα φιλοξενήσει αυτή τη μαγευτική στιγμή την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, στις 21:00. Ένα μενού 5 σταδίων food & wine pairing και welcome θα εισάγει τους συμμετέχοντες στον γαστρονομικό κόσμο του γαλλικού νότου.
Ποιοι είναι οι Gastronomads;
Το Gastronomads είναι ένα club ανθρώπων που αγαπούν το κρασί και το φαγητό και ταξιδεύουν συνεχώς στον κόσμο των αρωμάτων και των γεύσεων με μοναδικό σκοπό τους την αναζήτηση του απόλυτου food & wine matching.
Ο Μιλτιάδης Κιούκας, ο executive chef πίσω από το καινοτόμο project
Ο Μιλτιάδης Κιούκας είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ. Με κορυφαίες σπουδές, τιμητικές διακρίσεις και βραβεία ήδη από την αρχή της καριέρας του, ο Μιλτιάδης Κιούκας έγινε πολύ γρήγορα γνωστός τόσο για το ταλέντο του όσο και για τον επαγγελματισμό του. Στη λίστα των καινοτόμων ιδεών του και την διοργάνωση κορυφαίων events που συμμετέχει τώρα έρχεται να προστεθεί το γευστικό ταξίδι στο «Μπορντό».
Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο info@gastronomadsclub.com ή με προσωπικό μήνυμα στη fanpage των Gastronomads μέχρι τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και μέχρι εξαντλήσεων των θέσεων. Οι θέσεις περιορισμένες και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 140 ευρώ/άτομο.
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, 21:00, Πύργο Πετρέζα (3ο χλμ. Σπάτων-Πικερμίου)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.