- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni
To Carpano Antica Formula, το πρώτο βερμούτ στον κόσμο, αναβαθμίζει το κλασικά κομψό cocktail κάθε φορά
Carpano Antica Formula: Το πρώτο βερμούτ στον κόσμο είναι το απαραίτητο συστατικό για το τέλειο Negroni
Το Negroni είναι από τα κοκτέιλ που πίνεται περισσότερο από όλα και έχει μια μεγάλη ιστορία πίσω του. Δημιουργήθηκε στη Φλωρεντία το 1919 από τον Καμίλο Νεγκρόνι τυχαία, όταν ζήτησε μια παραλλαγή στο κοκτέιλ Americano, που μόλις είχε παραγγείλει.
Ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε ένα καλό Negroni είναι το βερμούτ. Πολύ πριν κάποιος όμως σκεφτεί το πόσο τέλεια αναμιγνύεται το συγκεκριμένο ποτό στο κοκτέιλ, το βερμούτ έχει και αυτό τη δική του ιστορία, η οποία ξεκινάει με το Carpano Antica Formula, δηλαδή το πρώτο βερμούτ που φτιάχτηκε ποτέ.
Το Carpano Antica Formula είναι το αποτέλεσμα της αρχικής συνταγής του Benedetto Carpano, ο οποίος, πίσω στα τέλη του 18ου αιώνα, πάντρεψε μοσχάτο από το Πιεμόντε με πλούσια κρασιά από τη Νότια Ιταλία, μαζί με προσεκτικά επιλεγμένα βότανα βουνού.
Τι κερδίζουν μέχρι σήμερα οι φίλοι των spirits από την ιδέα του σινιόρε Carpano;
Ένα εξαιρετικά ποιοτικό βερμούτ, με μοναδικό μπουκέτο αρωμάτων και γευστικών χαρακτηριστικών, με αλάνθαστες νότες βανίλιας, συν μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η απόλαυσή του δεν περιορίζεται σε καμία των περιπτώσεων: Πίνεται κρύο σαν απεριτίφ, πίνεται μετά από ένα γεύμα σαν ντιτζεστίφ, πίνεται και σε cocktail όπως το Americano ή, ασφαλώς, το Negroni. Αξίζει να αναφερθεί πως το Carpano Antica Formula πωλείται σε φιάλες από φυσητό γυαλί.
Μια συνταγή για το τέλειο Negroni
Υλικά
- 30ml Carpano Antica Formula
- 30ml Gin
- 30ml Italian Red liqueur bitter
Εκτέλεση
Αναδεύουμε με πάγο σε mixing glass.
Σερβίρουµε σε ποτήρι old fashioned.
Γαρνίρουµε µε φλούδα πορτοκαλιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Το προφίλ του συνδυάζει αρώματα πίσσας, καπνού, ώριμων φρούτων και ρητίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.