Wine & Spirits

6 ελληνικά αφρώδη κρασιά στην υγειά της καινούργιας χρονιάς

Cheers και καλή χρονιά σε όλους μας!

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφρώδη κρασιά

Ωραία και ελληνικά αφρώδη κρασιά για να υποδεχτείς τη νέα χρονιά

Όπου bubbles και χαρά, γι’ αυτό φυσικά και θα υποδεχθούμε τον καινούργιο χρόνο με ένα ποτήρι sparkling στο χέρι! Ευχές και προπόσεις με τον γιορτινό ήχο ενός αφρώδους που ανοίγει θριαμβευτικά και πάντα θα συνοδεύει μοναδικά κάθε ξεχωριστή στιγμή, άσε που είναι και τέλειος συνοδός της βασιλόπιτας. Σας προτείνω τη λίστα με 6 ελληνικά αφρώδη κρασιά... «να τα πιεις στο ποτήρι». Νέα χρονιά, νέα όνειρα! Εις υγείαν!

Aprilis Sparkling - Κτήμα Θεόπετρα

Aprilis Sparkling - Κτήμα Θεόπετρα
Λημνιώνα και Ξινόμαυρο στην sparkling εκδοχή τους. «Γιορτινά» αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, κεράσι, νότες λουλουδιών και ψωμιού αλλά και κεφάτες φυσαλίδες που χάνονται στο στόμα, συνθέτουν ένα υπέροχο ροζέ αφρώδες. Η ζωηρή οξύτητα έρχεται σε πλήρη ισορροπία με τον φρουτώδη και ανθικό του χαρακτήρα, και το ροζέ ταμπεραμέντο του είναι το απόλυτο background για τις ευχές της νέας χρονιάς. Cheers!
Ενδεικτική τιμή: 10,50 €

Escape Rose Sparkling - Zoinos Winery

Escape Rose Sparkling - Zoinos Winery
Νεανική ετικέτα και «εκρηκτικές» φυσαλίδες σε ροζέ φόντο. Ανθικά αρώματα τριαντάφυλλου, νότες κόκκινων φρούτων όπως φράουλας και κερασιού, αλλά και λίγα στοιχεία που θυμίζουν ψωμί και μπισκότο απογειώνουν το γιορτινό κλίμα της βραδιάς. H φρεσκάδα του σκάει στο στόμα, η γλυκύτητα «ακροβατεί» μαζί της, και οι φυσαλίδες του χορεύουν σε γιορτινό ρυθμό. Αυτό θα πει απόλαυση!
Ενδεικτική τιμή: 11,00 €

Παράγκα Sparkling - Κτήμα Κυρ Γιάννη

Παράγκα Sparkling - Κτήμα Κυρ Γιάννη
Η Παράγκα όπως δεν την έχουμε συνηθίσει. Ευχάριστος και ζωηρός αφρισμός, αρώματα βερίκοκκου, ροδάκινου και λουλουδιών που οφείλονται στο Chardonnay, το Ξινόμαυρο και το Μοσχάτο, αλλά και νότες ψημένου ψωμιού. Στόμα με τραγανή οξύτητα και χάρη και μια επίγευση που επιμένει για ώρα. Συνδυάζεται τέλεια με την βασιλόπιτα. 
Ενδεικτική τιμή: 11,00 €

Amalia Brut - Κτήμα Τσελέπου

Amalia Brut - Κτήμα Τσελέπου
Αρχοντική, με φυσαλίδες που σαλεύουν στο ποτήρι, σκάνε στα χείλη και φέρνουν μαζί τους τις πιο γλυκές ευχές για το 2023. Αρώματα λεμονανθών, μελιού, τσουρεκιού και τριαντάφυλλου ξεμυτίζουν από την φιάλη, ενώ στο στόμα η τραγανή οξύτητα εκτοξεύει τον sparkling χαρακτήρα. 
Ενδεικτική τιμή: 14,00 €

Rose Sparkling Demi sec - Claudia Papayianni

Rose Sparkling Demi sec - Claudia Papayianni
Ξινόμαυρο και Syrah, σε γιορτινό διάλογο με τις ροζέ φυσαλίδες, δίνουν ένα ημίξηρο κρασί λαμπερό, τριανταφυλλένιο, με αρώματα σμέουρων, κερασιών, αγριοφράουλας καθώς και φίνες νότες μαγιάς, μπισκότου και βοτάνων. Στόμα δροσερό, με οξύτητα που ισορροπεί υπέροχα με την γλυκύτητα των σακχάρων και τον φρουτώδη χαρακτήρα. 
Ενδεικτική τιμή: 14,50 €

Brut Cuvee Special - Κτήμα Καρανίκα

Brut Cuvee Special - Κτήμα Καρανίκα
Το sparkling της καρδιάς μας! 90% Ξινόμαυρο-10% Ασύρτικο, δίνουν μια άψογη συνεργασία αρωμάτων που θυμίζουν εσπεριδοειδή, νότες φυτικότητας, διακριτικά στοιχεία φρυγανισμένου ψωμιού και ξηρών καρπών. Φυσαλίδες που σαλεύουν σε λεμονοπράσινο φόντο στέλνουν μηνύματα φρεσκάδας και σκορπούν την χάρη τους στο ψιλόλιγνο flute ποτήρι. Είναι ξηρό, με οξύτητα που ενισχύει το δροσερό πέρασμα του από το στόμα, και μια φίνα επίγευση που σε παροτρύνει να αναζητήσεις άλλη μια γουλιά. Γιορτάστε μαζί του!
Ενδεικτική τιμή: 18,00 €

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ