Resto

Bottega Di Rino: μια μικρή Τοσκάνη στο καινούργιο «μπακάλικο – μπαρ» της Αθήνας

Το νέο σποτ του Κολωνακίου για aperitivo & more

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
πάγκος με αλλαντικά
Bottega Di Rino: νέα premiata salumeria στο Κολωνάκι

Bottega Di Rino: Στη νέα premiata salumeria θα γευτείς εκλεκτά και αυθεντικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς της Ιταλίας

“Felicità. È un bicchiere di vino con un panino, la felicità” («Ευτυχία. Ένα ποτήρι κρασί μαζί με ένα panino, αυτό είναι ευτυχία»), λέει το γνωστό ιταλικό τραγούδι του Al Bano και της Romina Power και συμφωνώ -μια μικρή, καθημερινή δόση ικανοποίησης που δε θα αφήσεις ποτέ κανέναν να σου τη στερήσει. Αυτήν λοιπόν την ευτυχία, μαζί με πολλούς deli θησαυρούς θα τη βρεις στο Bottega Di Rino, το νέο «μπακάλικο – μπαρ» που, αν και βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, ο αέρας του φυσάει από πιο δυτικά και συγκεκριμένα από την Τοσκάνη.

προϊόντα με κρασιά
Bottega Di Rino: νέα premiata salumeria στο Κολωνάκι

Στην τοσκανέζικη premiata salumeria της πάντα πολυσύχναστης οδού Αμερικής σερβίρουν εκλεκτά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς της Σιένας και της Φλωρεντίας, αλλά και της Πάρμας, της Μόντενας και της Νάπολης, και σου δίνουν τη χαρά να απολαύσεις μικρές νόστιμες μπουκιές με όλη την αυθεντική γαστρονομική παράδοση της Ιταλίας. Τα τυριά έρχονται από την Ούμπρια και παρασκευάζονται μόνο με ιταλικές πρώτες ύλες στις επαρχίες Ρέτζιο Εμίλια, Μπολόνια κ.ά. Δοκίμασε παρμεζάνα 48μηνης (!) ωρίμανσης, Pecorino Fresco και Mandarino Affumicato -ένα μαλακό καπνιστό τυρί με έντονη γεύση και αρώματα. Κι όσο για τα αλλαντικά… δε θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις: σαλάμι, μορταδέλα, προσούτο, κόπα, μπρεζάολα. Στα «must try» είναι το Culatello di Zibello από την Πάρμα, το Prosciutto Toscano DOP τριών χρόνων ωρίμανσης και το Salame Finocchiona IGP. Μαθαίνω μάλιστα, ότι κάποια από αυτά εισάγονται αποκλειστικά για το Botegga Di Rino. Όλα αυτά τα νόστιμα, εκτός από τις ποικιλίες μπορείς να τα απολαύσεις και σε φρέσκα panini από focaccia που ετοιμάζoνται μπροστά στα μάτια σου.

τυριά
Τυριά από την Ούμπρια
Πλατό αλλαντικών και τυριών στο Bottega Di Rino
Πλατό αλλαντικών και τυριών στο Bottega Di Rino

Τις ποικιλίες παλαιωμένων και καπνιστών αλλαντικών και τυριών συνοδεύει μια μεγάλη λίστα ιταλικών ποτών και αποσταγμάτων, όπως amaro, βερμούτ, grappa, την οποία έχουν επιμεληθεί οι γνώστες του είδους Αλέξανδρος Γκικόπουλος και Γιάννης Κοροβέσης. Στους λάτρεις του κόκκινου κρασιού θα αρέσει πολύ το βραβευμένο με βαθμολογία 96/100 σε παγκόσμιο διαγωνισμό Chianti Riserva 2019, ποικιλίας Sangiovese. Φυσικά υπάρχουν και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ιταλικές ετικέτες από συνεργαζόμενα οινοποιεία της Ιταλίας. 

Ο όμορφος χώρος του Bottega Di Rino μοιάζει με σκηνικό ιταλικής ταινίας: τραπέζια που είναι βαρέλια κρασιού, παραδοσιακές τοιχογραφίες, κορνίζες όπου φιγουράρουν μυθικές περσόνες όπως η Sophia Loren, η Claudia Cardinale, o Giancarlo Giannini, o Franco Nero και μια συλλογή από τα releases εμβληματικών ταινιών στον ιταλικό τύπο. Κι από τις οροφές κρέμονται σκόρδα, πιπεριές, προσούτο και άλλες νοστιμιές, μια ακόμη γνώριμη ιταλική εικόνα, που επιβεβαιωμένα ανοίγει την όρεξη. Όμως μην ανησυχείς, γιατί είσαι στο σωστό μέρος.

Πλατό αλλαντικών και τυριών στο Bottega Di Rino
Πλατό αλλαντικών , τυριών και panini

Πίσω από αυτό το «πετυχημένο ραντεβού» Ελλάδας και Ιταλίας, βρίσκονται ο Ρήνος Σκούρας και ο Μάνος Γαληνάκης, δύο bon viveurs, οι οποίοι ταξίδεψαν, δοκίμασαν και επέλεξαν προϊόντα από εκείνα τα μικρά γραφικά χωριουδάκια στα οποία δε φτάνουν ποτέ οι μεγάλοι παραγωγοί. «Μετέφεραν» στο Κολωνάκι τα μπακάλικα που επισκέφθηκαν στα μεσαιωνικά σοκάκια της Σιένας και Φλωρεντίας -πόλεις στις οποίες έζησαν και αγάπησαν. Θα τους βρεις και τους δύο στο Bottego Di Rino, με ένα Aperol ή ένα κρασί στο χέρι -μπορεί και κάποιο αλλαντικό-, χαμογελαστούς, χιουμορίστες και πάντα έτοιμους να σε εξυπηρετήσουν.

Ο Ρήνος Σκούρας στο Bottega Di Rino
Ο Ρήνος Σκούρας στο Bottega Di Rino

Το Bottega Di Rino μας υποδέχεται καθημερινά, από το πρωί για ναπολιτάνικο espresso on the spot, το απόγευμα για ένα after work apperitivo, το βραδάκι για κρασί και μουσική. Φυσικά, το τσιμπολόγημα έχει την τιμητική του ολημερίς και ολονυχτίς σε αυτό το χώρο που ξέρει τι πάει να πει la dolce vita. 

Tip: Ό,τι σερβίρεται στο Bottega Di Rino μπορείς να το ψωνίσεις και για το σπίτι, μαζί με πολλά άλλα ιταλικά delicatessen προϊόντα: pasta, σάλτσες και γλυκά, όπως πανετόνε.

Αμερικής 16Α, Κολωνάκι, 213 0461511, καθημερινές από 10 πμ έως τις 11 μμ και ΣΚ από τις 10 πμ έως τις 12πμ

Website:bottegadirino.com

Fb:Bottega Di Rino

Insta: bottegadirino

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ