- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
By the Glass: το αγαπημένο wine bar γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία
Αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Το By the Glass γιορτάζει τα δέκα του χρόνια με ένα μεγάλο πάρτι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου
Ήταν το 2012 όταν η Φωτεινή Παντζιά, αληθινή λάτρης του κρασιού, δημιούργησε το πρώτο wine bar της Αθήνας. Το By the Glass άνοιξε μέσα σε μία από τις πιο όμορφες στοές του κέντρου, ζωντανεύοντας μια για πάντα αυτή την πλευρά της πόλης. Αγαπήθηκε αμέσως, όχι μόνο για την ξεχωριστή αισθητική του, αλλά και γιατί ήδη από εκείνη την πρώτη στιγμή στα ράφια του έκρυβε εκατοντάδες ετικέτες κρασιών. Ακόμη και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, το By the Glass παραμένει ένα από τα πιο καλά ενημερωμένα wine bars της Αθήνας.
Αυτή η δεκαετία κύλησε με παρουσιάσεις παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με οινογνωσίες, με πολλή αγάπη γύρω από το κρασί και τα συνοδευτικά του. Μέσα στα χρόνια το By the Glass απέκτησε ακόμη περισσότερες γνώσεις, εμπλουτίζοντας την κάβα του με ακόμη περισσότερα διαμάντια των ελληνικών και ξένων αμπελώνων. Σήμερα πια, στα ράφια του φυλάσσονται περισσότερες από 500 ετικέτες κρασιών, τα περισσότερα από τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι. Και για να συνοδεύσεις το κρασί σου, θα ανακαλύψεις μία εξίσου αξιόλογη κουζίνα, που έχει και αυτή το δικό της στίγμα.
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, λοιπόν, το αγαπημένο πολλών Αθηναίων wine bar γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία και μας καλεί σε ένα μεγάλο πάρτι. Από τις 14.00 έως τις 18.00 στην πάντα γεμάτη φωτάκια στοά Ράλλη του Συντάγματος μας περιμένει με live μουσική από τη Rosana Mailand και τους Key Royale, με πολύ χορό, ειδικό μενού, μία πλούσια wine list με ελληνικά και ξένα κρασιά σε ποτήρι ή φιάλη, ασφαλώς και με τούρτα, και με την καλύτερη διάθεση για να σβήσει τα κεριά αυτής της δεκαετίας που το ωρίμασε σαν το καλό κρασί…
Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα, Κρατήσεις απαραίτητες στο 210 3232560
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Το προφίλ του συνδυάζει αρώματα πίσσας, καπνού, ώριμων φρούτων και ρητίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.