- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
4 ελληνικά bars στα καλύτερα του κόσμου
The World’s 50 Best Bars: τα πιο σημαντικά βραβεία της μπάρας ανακοινώθηκαν
Line, Baba Au Rum, The Clumsies και Barro Negro, τα ελληνικά bars που κέρδισαν μία θέση στα The World’s 50 Best Bars
Κάθε χρόνο, όταν ανακοινώνονται τα The World’s 50 Best Bars* οι καλύτεροι bartenders του κόσμου κρατούν την ανάσα τους. Είναι τα σημαντικότερα βραβεία στον χώρο των bars και το να κερδίσεις μία θέση εκεί σημαίνει ότι το bar σου είναι πραγματικά άψογο. Μάλλον, λοιπόν, πρέπει να νιώθουμε περήφανοι που τρία ελληνικά bars φιγουράρισαν στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου και που ένα ακόμα κέρδισε μία από τις (διόλου ευκαταφρόνητες) θέσεις 51-100.
Το ελληνικό μπαρ με την υψηλότερη κατάταξη είναι για ακόμη μία φορά το The Clumsies, αν και φέτος κατρακύλησε από την 4η θέση που είχε βρεθεί το 2021 και από την 3η θέση που είχε κερδίσει προηγούμενες χρονιές, στην 19η. Ακολουθεί το Baba Au Rum της οδού Ρόμβης στην 20η θέση, ενώ η μεγάλη έκπληξη είναι ότι στην 31η θέση της λίστας βρίσκεται το μόλις 8 μήνες ανοιχτό Line. Λίγο πιο μετά, στη θέση 52, βρίσκουμε το αγαπημένο Barro Negro, που έκανε το ντεμπούτο του σε αυτή τη λίστα πέρυσι και που φέτος παραμένει ανάμεσα στα 100 καλύτερα bars του κόσμου. Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους.
Όσον αφορά το καλύτερο μπαρ του κόσμου, αυτό είναι το ξακουστό Paradiso της Βαρκελώνης, το οποίο εκτός από τα φοβερά του cocktails, φημίζεται επίσης και για την «πράσινη προσέγγιση» που έχει μέσα και έξω από την μπάρα. Τον Νοέμβριο του 2021 η ATHENS VOICE είχε συναντήσει τον ιδιοκτήτη του Paradiso, τον bartender Giacomo Giannotti στο Athens Bar Show. Να τι μας είχε πει τότε: «Η βιωσιμότητα νομίζω ότι είναι το σωστό πράγμα να κάνουμε τώρα, πρέπει να δράσουμε άμεσα, τώρα αμέσως! Η λέξη “βιωσιμότητα” εμπεριέχει πολλά πράγματα: να μη σπαταλάς φαγητό, να ανακυκλώνεις, να καταναλώνεις τρόφιμα που να έχουν καλλιεργηθεί ή εκτραφεί ή αλιευτεί με οικολογικό τρόπο. Όταν είστε σπίτι σας, όταν πηγαίνετε στη δουλειά σας, ζήστε την καθημερινότητά σας σκεπτόμενοι ότι η βιωσιμότητα πρέπει να γίνει μέρος της ζωής σας, γιατί όταν φροντίζουμε τον πλανήτη, φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αν είστε ιδιοκτήτες bar, η συμβουλή μου είναι να έχετε άμεση επαφή με τους προμηθευτές σας. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε τις παραγγελίες σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μη σπαταλάτε τρόφιμα, αν σας μείνουν τρόφιμα δώστε τα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται και αξιοποιήστε τα μη βρώσιμα μέρη των τροφίμων για να φτιάξετε κάτι άλλο, όπως κάναμε εμείς με τα σουβέρ. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνουμε αλλιώς θα έχουμε πολύ πολύ άσχημη κατάληξη. Πραγματικά πρέπει να δράσουμε τώρα. Έχουμε ήδη αργήσει».
*Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη λίστα των The World’s 50 Best Bars πατώντας εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.