Wine & Spirits

Πώς είναι να «τα πίνεις» με τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ;

Ο ιρλανδός αθλητής ανακοίνωσε πως «αγαπά τόσο πολύ τη φιλοξενία και τη διασκέδαση» και ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια αλυσίδα με παμπ

giannis-korovesis.jpg
Γιάννης Κοροβέσης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόνορ ΜακΓκρέγκορ
Κόνορ ΜακΓκρέγκορ © Stacy Revere/Getty Images

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ σκοπεύει να δημιουργήσει μια αλυσίδα με παμπ τόσο στην Ιρλανδία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Όλα δείχνουν πως ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους αθλητές των τελευταίων χρόνων και επίσημα ο πιο ακριβοπληρωμένος του κόσμου, σύμφωνα με την τελευταία λίστα του Forbes, θα κρεμάσει επιτέλους τα γάντια του. Και γράφω «επιτέλους» γιατί έχει ανακοινώσει δεκάδες φορές πως θα το κάνει, καθώς φαίνεται όμως, τα PPV (pay per view = πληρωμή ανά προβολή θεάματα) δεν τον αφήνουν. Σε κάθε περίπτωση, έχει φροντίσει εδώ και χρόνια να συντηρήσει την εικόνα που θα τον κρατά διαρκώς στην επικαιρότητα, αλλά και να επενδύσει τα εκατομμύρια δολάριά του σε αρκετά επικερδείς επιχειρήσεις. Η τελευταία του; Τα μπαρ!   

Για εκείνους που ζουν μακριά από την ποπ κουλτούρα και τους πρωταγωνιστές της, ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ διατελεί λαϊκός ήρωας της Ιρλανδίας και του Δουβλίνου, όπως και πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας στις κατηγορίες των Ελαφρών Βαρών (Lightweight) και Φτερού (Featherweight) του UFC (Ultimate Fighting Championship). Και όπως οι περισσότεροι λαϊκοί ήρωες, έτσι κι ο ΜακΓκρέγκορ έχει καταφέρει να διχάσει απόλυτα το κοινό που, εκτός από θεατές των μέχρι τώρα αθλητικών του δράσεων, γίνονται αρκετά συχνά παρατηρητές και άλλων, εξωαγωνιστικών περιστατικών.

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ έχει τσακωθεί δημόσια με άλλους σελέμπριτι, έχει λάβει πρόστιμο για επικίνδυνη οδήγηση, έχει κατηγορηθεί (δις) για σεξουαλική κακοποίηση και ένοπλη ληστεία, ενώ έχει εκσφενδονίσει γροθιές σε όποιον του έχει εναντιωθεί, είτε αυτός είναι συναθλητής του, είτε ακόμη και πελάτης σε μπαρ. Με έναν τέτοιο τσακώθηκε το 2019 στην παμπ Marble Arch στο Δουβλίνο. Μέσα από εκείνη όμως τη γροθιά, ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα ξεκίνησε.

 

 

«Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ μπαίνει σε ένα μπαρ» θα μπορούσε να είναι τίτλος ανέκδοτου, όμως η συνέχειά του είναι πράγματι αρκούντως διασκεδαστική. Ή και όχι. Ο ΜακΓκρέγκορ αποφασίζει να κεράσει όλους τους πελάτες του Marble Arch από ένα σφηνάκι από το ουίσκι του – σας έγραψα πως έχει δικό του ουίσκι; Όλοι πίνουν, εκτός από έναν, ο οποίος σύρει το χέρι του στη μπάρα απομακρύνοντας το Proper No 12 του ΜακΓκρέγκορ (το οποίο όντως δεν πίνεται). Εδώ κάπου, αν ήμασταν στην Άγρια Δύση, θα ξεκινούσε το πιστολίδι. Στην περίπτωσή μας ο πρώην πρωταθλητής εκσφενδόνισε μια ξεγυρισμένη γροθιά.

 

 

Ο ΜακΓκρέγκορ τη γλίτωσε πολύ φθηνά, με κάτι λιγότερο από 1.000 βρετανικές λίρες πρόστιμο. Όμως για κάποιον, αδιευκρίνιστο λόγο, αποφάσισε στη συνέχεια να αγοράσει ολόκληρη την παμπ. Το ίδιο έκανε και με το στέκι του, λίγο έξω από το Δουβλίνο, την παμπ The Black Forge Inn, όπου ακόμη μπορεί να τον πετύχει κάποιος και η οποία βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των ιρλανδικών εφημερίδων αφού δέχθηκε επίθεση πριν μερικές ημέρες με βόμβες μολότοφ!

 

 

Τα όνειρα όμως του «Notorious» δεν σταματούν εκεί. Λίγους μήνες πριν ανακοίνωσε πως «αγαπά τόσο πολύ τη φιλοξενία και τη διασκέδαση» και ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια αλυσίδα με παμπ, τόσο στην Ιρλανδία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο! Και δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να το πραγματοποιήσει. Το 2021, άλλωστε, του απέφερε 180 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα (τα 150 προήλθαν από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ουίσκι του στην εταιρεία Proximo Spirits), ξεπερνώντας τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τώρα το κατά πόσο θα μπορούσε κάποιος να απολαύσει το ποτό του σε οποιαδήποτε από τις παμπ του ευέξαπτου Ιρλανδού, γνωρίζοντας πως ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ξεσπάσουν κλωτσομπουνίδια αποτελεί θέμα κάποιου άλλου άρθρου... Και δεν συζητώ καν το ενδεχόμενο να αρνηθεί κέρασμά του...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ