Πώς είναι να «τα πίνεις» με τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ;
Ο ιρλανδός αθλητής ανακοίνωσε πως «αγαπά τόσο πολύ τη φιλοξενία και τη διασκέδαση» και ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια αλυσίδα με παμπ
Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ σκοπεύει να δημιουργήσει μια αλυσίδα με παμπ τόσο στην Ιρλανδία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
Όλα δείχνουν πως ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους αθλητές των τελευταίων χρόνων και επίσημα ο πιο ακριβοπληρωμένος του κόσμου, σύμφωνα με την τελευταία λίστα του Forbes, θα κρεμάσει επιτέλους τα γάντια του. Και γράφω «επιτέλους» γιατί έχει ανακοινώσει δεκάδες φορές πως θα το κάνει, καθώς φαίνεται όμως, τα PPV (pay per view = πληρωμή ανά προβολή θεάματα) δεν τον αφήνουν. Σε κάθε περίπτωση, έχει φροντίσει εδώ και χρόνια να συντηρήσει την εικόνα που θα τον κρατά διαρκώς στην επικαιρότητα, αλλά και να επενδύσει τα εκατομμύρια δολάριά του σε αρκετά επικερδείς επιχειρήσεις. Η τελευταία του; Τα μπαρ!
Για εκείνους που ζουν μακριά από την ποπ κουλτούρα και τους πρωταγωνιστές της, ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ διατελεί λαϊκός ήρωας της Ιρλανδίας και του Δουβλίνου, όπως και πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας στις κατηγορίες των Ελαφρών Βαρών (Lightweight) και Φτερού (Featherweight) του UFC (Ultimate Fighting Championship). Και όπως οι περισσότεροι λαϊκοί ήρωες, έτσι κι ο ΜακΓκρέγκορ έχει καταφέρει να διχάσει απόλυτα το κοινό που, εκτός από θεατές των μέχρι τώρα αθλητικών του δράσεων, γίνονται αρκετά συχνά παρατηρητές και άλλων, εξωαγωνιστικών περιστατικών.
Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ έχει τσακωθεί δημόσια με άλλους σελέμπριτι, έχει λάβει πρόστιμο για επικίνδυνη οδήγηση, έχει κατηγορηθεί (δις) για σεξουαλική κακοποίηση και ένοπλη ληστεία, ενώ έχει εκσφενδονίσει γροθιές σε όποιον του έχει εναντιωθεί, είτε αυτός είναι συναθλητής του, είτε ακόμη και πελάτης σε μπαρ. Με έναν τέτοιο τσακώθηκε το 2019 στην παμπ Marble Arch στο Δουβλίνο. Μέσα από εκείνη όμως τη γροθιά, ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα ξεκίνησε.
«Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ μπαίνει σε ένα μπαρ» θα μπορούσε να είναι τίτλος ανέκδοτου, όμως η συνέχειά του είναι πράγματι αρκούντως διασκεδαστική. Ή και όχι. Ο ΜακΓκρέγκορ αποφασίζει να κεράσει όλους τους πελάτες του Marble Arch από ένα σφηνάκι από το ουίσκι του – σας έγραψα πως έχει δικό του ουίσκι; Όλοι πίνουν, εκτός από έναν, ο οποίος σύρει το χέρι του στη μπάρα απομακρύνοντας το Proper No 12 του ΜακΓκρέγκορ (το οποίο όντως δεν πίνεται). Εδώ κάπου, αν ήμασταν στην Άγρια Δύση, θα ξεκινούσε το πιστολίδι. Στην περίπτωσή μας ο πρώην πρωταθλητής εκσφενδόνισε μια ξεγυρισμένη γροθιά.
Ο ΜακΓκρέγκορ τη γλίτωσε πολύ φθηνά, με κάτι λιγότερο από 1.000 βρετανικές λίρες πρόστιμο. Όμως για κάποιον, αδιευκρίνιστο λόγο, αποφάσισε στη συνέχεια να αγοράσει ολόκληρη την παμπ. Το ίδιο έκανε και με το στέκι του, λίγο έξω από το Δουβλίνο, την παμπ The Black Forge Inn, όπου ακόμη μπορεί να τον πετύχει κάποιος και η οποία βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των ιρλανδικών εφημερίδων αφού δέχθηκε επίθεση πριν μερικές ημέρες με βόμβες μολότοφ!
Τα όνειρα όμως του «Notorious» δεν σταματούν εκεί. Λίγους μήνες πριν ανακοίνωσε πως «αγαπά τόσο πολύ τη φιλοξενία και τη διασκέδαση» και ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια αλυσίδα με παμπ, τόσο στην Ιρλανδία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο! Και δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να το πραγματοποιήσει. Το 2021, άλλωστε, του απέφερε 180 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα (τα 150 προήλθαν από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ουίσκι του στην εταιρεία Proximo Spirits), ξεπερνώντας τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Τώρα το κατά πόσο θα μπορούσε κάποιος να απολαύσει το ποτό του σε οποιαδήποτε από τις παμπ του ευέξαπτου Ιρλανδού, γνωρίζοντας πως ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ξεσπάσουν κλωτσομπουνίδια αποτελεί θέμα κάποιου άλλου άρθρου... Και δεν συζητώ καν το ενδεχόμενο να αρνηθεί κέρασμά του...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.