- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2021: ένα ονειρεμένο τσίπουρο
Ένα τσίπουρο από το τελευταίο δρύινο βαρέλι της χρονιάς
Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2021: το αγαπημένο τσίπουρο κυκλοφορεί σε μια συλλεκτική έκδοση που κυκλοφορεί σε 645 αριθμημένες φιάλες
Φινετσάτο, βελούδινο, πολύ αρωματικό… Το απολαμβάνεις με μικρές, ηδονικές γουλιές γιατί δεν θες να τελειώσει. Το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων από την αποσταγματοποιία Τσιλιλή, που έτσι και αλλιώς μας έχει χαρίσει φοβερά αποστάγματα. Το μυστικό αυτού του συγκεκριμένου τσίπουρου, όμως, είναι ότι πριν εμφιαλωθεί, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Σε αυτό το γεγονός χρωστά τη βαθιά γεύση και τη μοναδική πολυπλοκότητά του.
Το 2020 ο αποσταγματοποιός Κώστας Τσιλιλής και η ομάδα του αποφάσισαν για πρώτη φορά να μοιραστούν με όλους εμάς μια αγαπημένη τους συνήθεια: το άνοιγμα του τελευταίου βαρελιού με το τσίπουρο Αγιονέρι της χρονιάς! Έτσι δημιουργήθηκε το Αγιονέρι – The Last Barrel, που κυκλοφορεί σε περιορισμένες, αριθμημένες φιάλες, αποκλειστικά από το τελευταία βαρέλι του έτους.
Αυτή η παράδοση, όπως λέει και ο ίδιος ο Κώστας Τσιλιλής συνεχίζεται και φέτος: «Με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε την παράδοση του The Last Barrel, της δημιουργίας μιας συλλεκτικής φιάλης, ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας και σημασίας για εμάς. Παραδοσιακά, στο πέρασμα των χρόνων, το τελευταίο βαρέλι με Αγιονέρι που αποσφραγίζαμε το απολαμβάναμε με φίλους και γνωστούς. Με ενθουσιασμό και συγκίνηση βλέπουμε αυτή την παρέα να μεγαλώνει και γι’ αυτό δημιουργήσαμε, και φέτος, την ειδική συλλεκτική έκδοση του The Last Barrel».
Από το τελευταίο βαρέλι του 2021 δημιουργήθηκαν 645 συλλεκτικές, χειρόγραφα αριθμημένες φιάλες. Φέτος, στην εορταστική συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα νόμισμα που φιλοτεχνήθηκε με έμπνευση από τα ιδιαίτερα βαρέλια στα οποία ωριμάζει το Αγιονέρι, καθώς η βελούδινη γεύση του οφείλεται στον χρόνο παραμονής του σε αυτά. Και τι ωραία ιδέα να ανοίξετε αυτή τη φιάλη, που προήλθε από το τελευταίο βαρέλι, την τελευταία νύχτα του χρόνου (ή την πρώτη του επόμενου)… Θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και e-shops. Καλή χρονιά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.