- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στο Λοκάλι μέχρι τον Σεπτέμβρη για το τέλειο τζιν τόνικ
Ταράτσα, θέα Αθήνα , και τζιν μέχρι να σβήσει ο Αύγουστος…
Τα Local Juniper Meetings προσγειώνονται στην ταράτσα του Λοκάλι για όλο τον Αύγουστο
Ολόδροσο κι ευκολόπιοτο το Gin & Tonic είναι από τα αγαπημένα cocktails του καλοκαιριού. Το βλέπεις να πηγαινοέρχεται μέσα σε παγωμένα ποτήρια παντού: από αθηναϊκές ταράτσες μέχρι το κοντινότερο beach bar. Οπότε, αν αυτό τον Αύγουστο μείνεις στην Αθήνα και είσαι λάτρης του Gin& Tonic, ετοιμάσου, σου έχουμε πρόγραμμα…
Το ξέγνοιαστο Λοκάλι τον πιο καυτό μήνα της πόλης αντί να πάει διακοπές, προτίμησε να κρατήσει ανοικτή τη δροσερή ταράτσα του και να φιλοξενήσει εκεί για πρώτη χρονιά τα Local Juniper Meetings. Με δυο λόγια, δηλαδή, τη μεγαλύτερη γιορτή για το Gin στην Ελλάδα που έχει βάλει σκοπό να μας συστήσει την τέλεια εκδοχή του Gin& Tonic.
Όσο απλό κι αν φαίνεται στην παρασκευή του, το Gin & Tonic έχει κι αυτό τα μυστικά του. Όπως σε όλα τα cocktails παίζουν ρόλο η βάση, τα mixers, αλλά και οι γαρνιτούρες που θα χρησιμοποιήσεις. Στα Local Juniper Meetings, λοιπόν, θα πιούμε την καλύτερη δυνατή εκδοχή του Gin& Tonic (και μάλιστα μόλις με €7) μέσα από νέα Premium Gin και Premium Tonic. Για έξι ολόκληρες εβδομάδες, θα δοκιμάσουμε έξι διαφορετικά Premium Gin, δύο Premium Tonic, μαζί και πολλές φανταστικές γαρνιτούρες, όλα αφιερωμένα στους Gin Lovers αυτής της πόλης. Έτσι, για κάθε εβδομάδα του υπόλοιπου καλοκαιριού, από Κυριακή έως Πέμπτη οι… γιουνίπεροι* συναντιούνται στο Λοκάλι και τσουγκρίζουν.
Οι εβδομάδες αναλυτικά είναι οι εξής:
1η εβδομάδα: Votanikon Gin, 1/8-5/8
2η εβδομάδα: Botanist Gin, 8/8-12/8
3η εβδομάδα: Citadelle D'ete, 15/8-19/8
4η εβδομάδα: Brokers 47%, 22/8-26/8
5η εβδομάδα: Hendricks Lunar 29/8-2/9
6η εβδομάδα: Stray Dog Gin, 5/9-9/9
*Γιουνίπερος (ο), ή άρκευθος (η), ή κέδρο (το): το κωνοφόρο δέντρο από τους καρπούς του οποίου βγαίνει το gin. Στην Κύπρο το λένε αόρατος.
Σαρρή 44, Ψυρρή, 6906103005, Fb: @tolokaliathens, Instagram: @tolokali
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.