Εκεί ψηλά στην Επανομή, πολλά συμβαίνουν…
Αμπέλια που σκαρφαλώνουν στις πλαγιές, μεγαλώνουν στο φως, χαρίζουν τον καρπό τους και δημιουργούν κρασιά με χαρακτήρα, ποιότητα και αρμονία. Κρασιά αξέχαστα. Τα αμπελοτόπια της Ελλάδας είναι πλούσια, σαν την ιστορία της. Πόσα, όμως, ξέρουμε για τους ανθρώπους που τα καλλιεργούν, πόσα γνωρίζουμε για τα εμβληματικά οινοποιεία όπου παράγονται τα εξαιρετικά ελληνικά κρασιά;
Αυτές τις γιορτινές μέρες, που το κρασί είναι πρωταγωνιστής, αποφασίσουμε να κάνουμε ένα ταξίδι στις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες της χώρας, και να ρίξουμε μια κλεφτή, εικονική ματιά στους Οίκους του Κρασιού: τα σπουδαία οινοποιεία της Ελλάδας…
Εκεί ψηλά στην Επανομή, πολλά συμβαίνουν…
Στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους οι άνθρωποι καλλιεργούν αμπέλια από την αρχαιότητα
Λίγο έξω από την Αθήνα συμβαίνουν μικρά, οινικά θαύματα…
Από την τεχνολογία ξανά πίσω στην αμπελουργία
Τα ξεχωριστά νησιά δίνουν και ξεχωριστά κρασιά
Ένας νεαρός ντόπιος παραγωγός αναβιώνει τις παλιές κυκλαδίτικες ποικιλίες
Από τη Νάουσα μέχρι την Κρήτη ένα κρασί σε περιμένει να το πιεις
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Όλα γίνονται καλύτερα όταν κρατάς μια λιχουδιά στο χέρι
Από το Μεξικό έως την Ιαπωνία, η Αθήνα έχει μια χώρα σε κάθε της γωνιά