- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
5 πανεύκολες συνταγές για δροσερά cocktails
Ένα άρθρο αφιερωμένο στις παρέες που χωρίστηκαν στην καραντίνα
5 εύκολες συνταγές για cocktails για να απολαύσεις το καλοκαίρι στο μπαλκόνι
Μπορούμε και πάλι να κυκλοφορούμε χωρίς (πολλούς) περιορισμούς, μπορούμε ξανά να επισκεφθούμε τα αγαπημένα μας στέκια, κυρίως όμως μπορούμε να συναντάμε τους φίλους μας. Να γελάμε μαζί, να συζητάμε χωρίς να «παγώνει» η εικόνα της βιντεοκλήσης, να τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας.
Μπορεί η επιστροφή στην κανονικότητα να έχει έρθει εδώ και δύο περίπου μήνες, όμως λίγο οι ρυθμοί που πάλι βρήκαν τον γρήγορο ρυθμό τους, λίγο ο φόβος της μετακίνησης που ακόμα υπάρχει, πολλές παρέες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συναντηθούν. Για αυτό σκεφτήκαμε πως θα ήταν ωραία ιδέα να μαζευτούν ξανά οι φίλοι σε ένα μπαλκόνι. Έτσι, ψάξαμε και βρήκαμε την αφορμή: 5 πανεύκολες συνταγές για cocktail, που μπορείτε να φτιάξετε όλοι μαζί στο σπίτι. Αυτό το άρθρο, λοιπόν, είναι αφιερωμένο σε όλες τις παρέες που χωρίστηκαν στην καραντίνα. Cheers!
Σημείωση: Στα περισσότερα cocktails χρησιμοποιήσαμε ως mixer το Perrier γιατί: 1. μπορούμε να το βρούμε εύκολα. 2. Είναι ένα premium sparkling φυσικό μεταλλικό νερό με 50 εκατομμύρια φυσαλίδες ανά λίτρο (!), γεγονός που βοηθάει να αναδειχθεί η γεύση κάθε ποτού.
Perrier Collins
Μια δροσερή παραλλαγή του κλασικού Tom Collins
- 45ml τζιν
- 30ml χυμός grapefruit
- 15ml φρέσκος χυμός λεμονιού
- 15ml σιρόπι*
- Ξύσμα από grapefruit
- 90ml Perrier
Μέθοδος
Ανακατεύουμε μαζί όλα τα συστατικά και σερβίρουμε σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο με πάγο.
*Για να φτιάξουμε το σιρόπι αναμειγνύουμε ζάχαρη μαζί με νερό 1 προς 1.
Lemon Martini
Δροσερό και μυρωδάτο!
- 45ml βότκα
- 20ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 20ml σιρόπι
- 15ml limoncello
Μέθοδος
Γεμίζουμε ένα shaker με πάγο, ρίχνουμε μέσα όλα τα συστατικά και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι του Martini και γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι.
Το τέλειο Gin Tonic
To απόλυτο καλοκαιρινό cocktail
- 60ml τζιν
- 30ml φρέσκο χυμό lime
- 20ml σιρόπι
- Perrier
- φέτες lime
Μέθοδος
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker και τα σερβίρουμε σε ένα ψηλό ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με Perrier και γαρνίρουμε με μια φέτα lime.
Perrier Paloma
Μια ωραία παραλλαγή σε ένα από τα αγαπημένα cocktails του Μεξικού
- 45ml τεκίλα
- 90ml χυμός grapefruit
- 1 κ. σ μέλι
- 15ml φρέσκος χυμός lime
- ξύσμα από grapefruit (ή λεμόνι)
- 2 φράουλες κομμένες σε φέτες
- 150ml Perrier
Μέθοδος
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρουμε με τις φράουλες.
Μοjito για πάντα!
- 2 κ. γλ. ζάχαρη
- 6-8 φύλλα δυόσμου
- 60ml λευκό ρούμι
- 60ml σόδα
- 1 lime κομμένο σε 4 φέτες
Μέθοδος
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα φύλλα δυόσμου και ελάχιστη σόδα σε ένα ποτήρι. Πιέζουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να απελευθερωθούν τα αρώματα του δυόσμου. Στύβουμε όλες τις φέτες lime μέσα στο ποτήρι και ρίχνουμε τις 2 μέσα στο ποτήρι. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και τέλος προσθέτουμε σόδα μέχρι το χείλος του ποτηριού. Γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο.
Θες ακόμα περισσότερες ιδέες; Δες εδώ πώς θα φτιάξεις το δικό σου signature cocktail!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.