- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σαντορινιά κουζίνα στο By the Glass μαζί με Ασύρτικα Χατζηδάκη
Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου
Αφιέρωμα στα Ασύρτικα Χατζηδάκη και στη σαντορινιά κουζίνα στο wine bar By the Glass τη Δευτέρα 24/2
Το By the Glass υπήρξε από τα πρώτα wine bar της Αθήνας και έγινε γρήγορα αγαπητό για τη μεγάλη του γνώση πάνω στο κρασί. Εκτός, όμως, από την εντυπωσιακή κάβα του θα βρεις και πολλές νόστιμες προτάσεις από την καινούργια, εξαιρετική σεφ Κυριακή Φωτοπούλου για να συνδυάσεις το κρασί σου. Ωστόσο, αυτή τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η Κυριακή θα κάνει χώρο για να μπει ακόμα ένας σεφ στην κουζίνα.
Ο βραβευμένος σεφ Κώστας Αγγελόπουλος έρχεται από τη Σαντορίνη αποκλειστικά για να μαγειρέψει στο By the Glass το βράδυ της Δευτέρας. Μαζί του φέρνει καπαρόφυλλα, μαντιλίδες, ασκορδουλάκους, καρδαμίδες, πελτέ. Όλα θα βρουν τη θέση τους στο μενού σε 6 στάδια που θα ετοιμάσει ο σεφ μαζί με την Κυριακή. Ταυτόχρονα, η Φωτεινή, η ιδιοκτήτρια του By the Glass, βγάζει από το κελάρι της μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά, τα παλαιωμένα Ασύρτικα που έχει οινοποιήσει ο ίδιος ο Χαρίδημος Χατζηδάκης και τα ταιριάζει με το μενού των δύο σεφ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κρασί και γεύσεις θα μας ταξιδέψουν μέχρι το Αιγαίο. Η τιμή του μενού είναι €50/ άτομο (€120/άτομο με κρασί) και μπορείτε να το δείτε αναλυτικά παρακάτω:
Amuse Bouche Κυριακή Φωτοπούλου
Φάβα/ντοματοκεφτές/πελτές Σαντορίνης/ασκορδουλάκοι
Λαχανοντολμάς Κυριακή Φωτοπούλου
Γαρίδα/σπαράγγια/μάραθος
Σαντορίνη Cuvée No.15 Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%
Τόνος Κώστας Αγγελόπουλος
Κάπαρη/ντομάτα fondue/περγαμόντο/μαντiλίδες
Assyrtiko de Louros Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100%
Ταρτάρ Μόσχου Κώστας Αγγελόπουλος
Μελιτζάνα/πατάτα/γιαούρτι πρόβειο
Assyrtiko de Mylos Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%
Ριζότο Ορτύκι Κυριακή Φωτοπούλου
Φιστίκι/πανακότα κρεμμύδι/αβγό ορτυκιού
Νυχτέρι Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100%
Αρνί Κώστας Αγγελόπουλος
Πατάτα confit/υφές κρεμμύδι/μανιτάρι/σάλτσα Μαυροτράγανο
Μαυροτράγανο Χατζηδάκη, ΠΓΕ Κυκλάδες, 2016, Μαυροτράγανο 100%
Ελληνικός καφές Κώστας Αγγελόπουλος
Μους σοκολάτας/μπισκότο/κρέμα αμύγδαλο/λουκούμι/κάρδαμο
Vinsanto, ΠΟΠ Σαντορίνη, Λευκός φυσικώς γλυκύς, Ασύρτικο 80%, Αηδάνι 20%.
Mignardises Κυριακή Φωτοπούλου
Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη, Σύνταγμα, 210 3232 560
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Το προφίλ του συνδυάζει αρώματα πίσσας, καπνού, ώριμων φρούτων και ρητίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.