- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στο Athens Craft Beer Festival θα πιεις 150 χειροποίητες μπίρες
Το πρώτο φεστιβάλ αφιερωμένο στις craft μπίρες
Το 1ο Athens Craft Beer Festival έχει χειροποίητες μπίρες από 10 διαφορετικές χώρες
Το 2009 στην Ελλάδα υπήρχαν 7 μικροζυθοποιίες. Σήμερα υπάρχουν 45 και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι μικροί παραγωγοί με υπέροχες χειροποίητες μπίρες, που ο κόσμος θέλει να δοκιμάζει. Ζούμε την επανάσταση της craft μπίρας. Και σε αυτές τις συνθήκες είναι απορίας άξιο πώς το 1ο Athens Craft Beer Festival δεν εμφανίστηκε πιο πριν.
Το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αποκλειστικά αφιερωμένο στη χειροποίητη μπίρα γίνεται από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Κτήριο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και περιλαμβάνει περισσότερες από 150 φρέσκες, χειροποίητες και μικρής παραγωγής μπίρες. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 34 μικροζυθοποιίες από δέκα χώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Κροατία, Ουγγαρία, Σερβία, Σουηδία, Τσεχία και φυσικά Ελλάδα), που θα παρουσιάσουν τις σπάνιες μπίρες τους, πολλές εκ των οποίων εκτός αγοράς, πρωτοεμφανιζόμενες ή φτιαγμένες αποκλειστικά για το φεστιβάλ. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν όλους τους παραγωγούς (Έλληνες και ξένους) και να λύσουν ό,τι απορία ενδεχομένως έχουν πάνω στην craft μπίρα.
Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν επίσης 3 street food εστιατόρια (για να ταιριάξετε σωστά όλες αυτές τις μπίρες), αλλά και αγγλόφωνες ελληνικές μπάντες που θα παίζουν ζωντανά. Η είσοδος έχει €3 και περιλαμβάνει αναμνηστικό γυάλινο ποτήρι. Οι μπίρες κοστίζουν €1 για δοκιμή 50ml και €4-6 για ένα γεμάτο ποτήρι 375ml.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.athenscraftbeerfestival.gr ή καλέστε στο 210 7660560.
Τη διοργάνωση τού Athens Craft Beer Festival συνυπογράφουν οι εταιρείες Vinetum (διοργανώτρια της έκθεσης Ζυθογνωσία) και Cava di Patsi, το πλέον εξειδικευμένο δίκτυο διανομής craft μπίρας της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.