- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Peplo, το ροζέ κρασί από το Κτήμα Σκούρα
Εδώ και 33 χρόνια το Κτήμα Σκούρα δημιουργεί υπέροχα κρασιά
Η ιστορία του κτήματος Σκούρα. Γνωρίστε το Peplo, το ωραίο ροζέ κρασί του οινοποιείου
Κάθε κρασί του οινοποιείου καθρεφτίζει την προσωπικότητα του Γιώργου Σκούρα. Παραγωγός, οινοποιός και «μαέστρος» δεν κάνει απλά κρασί… Γεμάτος ενέργεια, πείρα, τόλμη και επαυξημένη διαίσθηση, φροντίζει σε κάθε τρύγο να ακολουθεί μια ιερή φιλοσοφία. Ο ίδιος λέει: «Ένα κρασί πρέπει να λάμπει. Πρέπει να αποδίδει και να μοσκοβολάει την ποικιλία από την οποία προέρχεται, να έχει κλείσει μέσα στο μπουκάλι τους χαρακτήρες των ανθρώπων που το φροντίζουν, αλλά και τον τόπο, το κλίμα, τις συνθήκες και τη φιλοσοφία του οινοποιού. Σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίζεται η κάθε οινοποίηση».
Το χρώμα είναι λαμπερό, φίνο, κοραλί με ανταύγειες κόκκινου χρυσού. Στη μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα, το κεράσι, η φράουλα, ένα ίχνος λεμονιού, εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, λευκά άνθη, μέλι, λίγη βιολέτα και μια ιδέα ορυκτότητας. Το στόμα είναι γεμάτο νεύρο και οξύτητα, λιπαρό, δροσερό, πολύπλοκο, πολυεπίπεδο (ακακία, πηλός, γλυκιά βανίλια, μέταλλο, δομή), ενώ τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με κυρίαρχη την παρουσία του γλυκολέμονου και των εσπεριδοειδών. Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί δομημένο, πολυεπίπεδο, κομψό που με την κυκλοφορία του κέρδισε τις εντυπώσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.