- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
To Fabrica de Vino είναι από τα πρώτα wine bar της πόλης. Με περισσότερες από 500 ετικέτες του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, παραμένει επίκαιρο γιατί αγαπάει το κρασί όσο τίποτα άλλο και θέλει να μας κάνει να το αγαπήσουμε κι εμείς.
Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου κάνει μίνι αφιέρωμα στο Ξινόμαυρο (μία από τις πιο εμβληματικές ελληνικές ποικιλίες) και ένα ταξίδι αστραπή στα αμπέλια της Βόρειας Ελλάδας. Επιλέγει έξι ξεχωριστά ξινόμαυρα (Έλινος Ταραλά, Νάουσα Διαμαντάκου, «7 κλειδιά» της Ευστρατίας Ταζογλίδου, «Βήσσα» του Καραδήμου, το Ξινόμαυρο του Γιάννη Βογιατζή και το “Old Roots των αδελφών Τάτση) και τα παρουσιάζει μετά…λαχταριστών μεζέδων από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας (όπως καγιανά με καβουρμά, ψητό μπάτζο, κυπριακές σεφταλιές κ.α.).
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημοσιογράφου οίνου και sommelier, Αλέξανδρο Σακκά. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 21.00 και η τιμή μενού είναι στα €30.
Εμμανουήλ Μπενάκη 4, 210 3214148, Fb: Fabrica De Vino
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.