Δύο αθηναϊκά μπαρ στα 50 καλύτερα του κόσμου
Η λίστα με τα 50 World Best Bars έχει γεύση από Ελλάδα
Στην 9η θέση της κατάταξης για τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2016 βρέθηκε το «The Clumsies» και στην 40η το «Baba Au Rum». To πρώτο των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη, Λευτέρη Γεωργόπουλου, Θάνου Τσουνάκα και Γιώργου Καίσαρη, είχε βρέθει και την περσινή χρονιά στη λίστα στην 22η θέση ενώ το Baba Au Rum του Θάνου Προυνάρου βρέθηκε για πρώτη φορά. Καλύτερο μπαρ για το 2016 αναδείχθηκε το νεοϋορκέζικο «Dead Rabbit», ενώ στις επόμενες τρεις θέσεις βρίσκονται τα λονδρέζικα «American Bar», «Dandelyan» και «Connaught Bar». Στην 43η θέση βρίσκεται το «Lost & Found» της Λευκωσίας.
Baba Au Rum
Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου ψηφίστηκαν από ένα σώμα που αποτελείται από mixologists, δημοσιογράφους, brand ambassadors και ανθρώπους της βιομηχανίας των bars και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ.
Lost & Found
Αναλυτικά η λίστα:
1. The Dead Rabbit Grocery & Grog, Νέα Υόρκη
2. American Bar, Λονδίνο
3. Dandelyan, Λονδίνο
4. Connaught Bar, Λονδίνο
5. Attaboy, Νέα Υόρκη
6. The Gibson, Λονδίνο
7. Employees Only,Νέα Υόρκη
8. NoMad Bar, Νέα Υόρκη
9. The Clumsies, Αθήνα
10. Happiness Forgets, Λονδίνο
11. Manhattan, Σιγκαπούρη
12. The Baxter Inn, Σύδνεϋ
13. Licoreria Limantour, Μεξικό
14. 28 Hongkong Street, Σιγκαπούρη
15. Speak Low, Σαγκάη
16. The Broken Shaker, Μαϊάμι
17. Candelaria, Παρίσι
18. Tales & Spirits, Άμστερνταμ
19. Nightjar, Λονδίνο
20. Maison Premiere, Νέα Υόρκη
21. Operation Dagger, Σιγκαπούρη
22. Black Pearl, Μελβούρνη
23. High Five, Τόκιο
24. Little Red Door, Παρίσι
25. Linje Tio, Στοκχόλμη
26. Central Station, Βηρύτος
27. Lobster Bar, Χονγκ Κονγκ
28. Mace, Νέα Υόρκη
29. Smuggler's Cove, Σαν Φρανσίσκο
30. Bar Termini, Λονδίνο
31. La Factoria, Old San Juan
32. Oriole, Λονδίνο
33. The Jerry Thomas Project, Ρώμη
34. Dante, Νέα Υόρκη
35. Trick Dog, Σαν Φρανσίσκο
36. ABV, Σαν Φρανσίσκο
37. The Walker Inn, Λος Άντζελες
38. Nottingham Forest, Μιλάνο
39. Aviary, Σικάγο
40. Baba au Rum, Αθήνα
41. Quinary, Χονγκ Κονγκ
42. Himkok, Όσλο
43. Lost & Found, Λευκωσία
44. Ruby, Copenhagen
45. PDT, Νέα Υόρκη
46. Bulletin Place, Σύδνεϋ
47. Bramble, Εδιμβούργο
48. Callooh Callay, Λονδίνο
49. Floreria Atlantico, Μπουένος Άιρες
50. Buck & Breck, Βερολίνο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.