- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κανέλα, μήλο και αλκοόλ, όλες οι φθινοπωρινές γεύσεις σε ένα ποτήρι
5 εποχιακά και εύκολα κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσουμε
Τα κοκτέιλ δεν είναι απαραίτητα καλοκαιρινή υπόθεση. Παρόλο που στο μυαλό μας φαντάζουν σαν κάτι δροσιστικό που καταπολέμα την υγρασία και την ζέστη του Αυγούστου, όλα παίζονται στην γεύση. Αυτό που καθορίζει την εποχή είναι τα υλικά. Μήλο, μέλι και κανέλα είναι φυσικά οι πρωταγωνιστές. Δοκιμάστε τα απολαυστικά κοκτέιλ και να θυμάστε, καταναλώστε υπεύθυνα.
Hot Rum Toddy

1 κ.γλυκού μέλι
1 κ.γλυκού βραστό νερό
45 ml ρούμι
1 φέτα λεμόνι
4 κοτσάνια γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλλας
βραστό νερό
Εκτέλεση: Βάζουμε το μέλι σε ένα ποτήρι και το διαλύουμε με 1 κ.γλυκού βραστό νερό. Προσθέτουμε το ρούμι, το γαρύφαλλο και το λεμόνι και συμπληρώνουμε με βραστό νερό. Προσθέτουμε στο τέλος και το ξύλο κανέλας.
Very peary breeze

60 ml vodka ροδάκινο
60 ml χυμό μήλο
60 ml χυμό κράνμπερι
Εκτέλεση: Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και βάζουμε πρώτα την vodka, μετά τον χυμό μήλο και τον χυμό κράνμπερι. Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ.
Sage Sangria

1/3 μέλι
1/3 βραστό νερό
15 φύλλα φασκόμηλου
1 μπουκάλι ροζέ κρασί
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό με το μέλι, προσθέστε το φασκόμηλο και ανακατέψτε ξανά, πιέζοντας ελαφρώς τα φύλλα για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέστε το κρασί και σερβίρετε με πάγο και φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα.
Red Appletini

30ml Crown Royal ουίσκι
30ml λικέρ ξινόμηλο (Schnapps)
30ml χυμό κράνμπερι
Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker και χτυπάμε. Αδειάζουμε σε ένα ποτήρι για μαρτίνι.
Kings Cider

45ml ουίσκι
60ml ζεστός μηλίτης(cider)
15γρ. Μέλι
15ml χυμό από λεμόνι
κανέλα σε σκόνη
ένα ξύλο κανέλας
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από την κανέλα. Αδειάζουμε σε μία κούπα και βάζουμε μέσα και το ξύλο κανέλας. Πασπαλίζουμε λίγη κανέλα από πάνω.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.