Taste Videos

Η συνταγή του Σωτήρη Κοντιζά για μακαρόνια είναι ίσως η καλύτερη που έχεις δει

Το βίντεο της Misko με τον διάσημο σεφ είναι ένα μικρό αριστούργημα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η MISKO παρουσιάζει την Χρυσή Σειρά με τον Σωτήρη Κοντιζά | PART 1

Διαβάζω δεκάδες συνταγές καθημερινά. Χαζεύω τουλάχιστον είκοσι βιντεάκια που σχετίζονται με φαγητό μέσα στη διάρκεια μιας μέρας και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι έχω παρακολουθήσει όλες τις εκπομπές μαγειρικής του πλανήτη. Πλέον, είναι πολύ δύσκολο μια συνταγή να κατορθώσει να μου κινήσει πραγματικά το ενδιαφέρον. Κι είναι μάλλον ακατόρθωτο να παρακολουθήσω με αρκετό ενδιαφέρον μια συνταγή ζυμαρικών που διαρκεί 13 λεπτά, τη στιγμή που έχω συνηθίσει βιντεάκια του ενός λεπτού στο timeline μου. Για φαντάσου…

Στην εποχή του You Tube και των social media, όλοι προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή όλων. Πού και πού το καταφέρνουν. Αλλά σκέψου, πόσες φορές έχεις σταματήσει το ανελέητο scroll down για να παρακολουθήσεις κάτι; Και για πόσες ώρες θυμόσουν μετά αυτό το «κάτι»; Ήταν ώρες ή ήταν λεπτά; Ακριβώς. Δεν θυμάσαι! Και δεν θυμάσαι γιατί όλα τα βίντεο είναι ίδια. Στιλιζαρισμένα, τέλεια, υπερβολικά χαρούμενα ή υπερβολικά συγκινητικά. Και εντελώς ψεύτικα. Όχι όμως αυτό το βίντεο.

Misko Χρυσή Σειρά

Ξεκινάει και νομίζεις ότι θα παρακολουθήσεις τον διάσημο σεφ Σωτήρη Κοντιζά να ετοιμάζει στο λεπτό μια συνταγή για μακαρόνια. Μάντεψε ξανά. Θα παρακολουθήσεις μια μικρού μήκους ταινία με ατμοσφαιρικό μονοπλάνο, αναπάντεχες εναλλαγές σκηνικών και μια απολαυστική ερμηνεία από τον Κοντιζά που εμφανίζεται περισσότερο σε ρόλο ηθοποιού παρά σεφ.

Όλα αρχίζουν όταν ρίχνει τα μακαρόνια «Χρυσή Σειρά MISKO» στην κατσαρόλα και συνειδητοποιεί ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στα 11 λεπτά που χρειάζονται για να βράσουν. Μια αυθόρμητη σκέψη τον τραβάει μακριά από την κατσαρόλα και εκεί αρχίζει ένα ταξίδι στο χρόνο που μας ξυπνάει όμορφες παιδικές αναμνήσεις... Τότε που έκλεβες μακαρόνια από την κατσαρόλα της μαμάς για να τα βράσεις στα δικά σου λιλιπούτεια σκεύη ή τα καλοκαιρινά απογεύματα που η γιαγιά σου έβαζε να φας σε βαθύ πιάτο τα αγαπημένα σου σπαγγέτι και σου έτριβε από πάνω φρέσκια ντομάτα και τυρί.

native-athensvoice.png

Όλα γίνονται αυθόρμητα, απλά, χωρίς καμία επιτήδευση. Η συνταγή μοιάζει τέλεια και στο τέλος το μόνο που θες είναι να φτιάξεις «τα καλά ζυμαρικά που δεν θέλουν πολλά πολλά», μέχρι να βγει το Part 2. Αυτό το βίντεο δεν είναι διαφήμιση, είναι το ευχάριστο διάλειμμα της ημέρας σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ