Taste Videos

Εσύ ξέρεις τι είναι τα Agua Frescas; (videos)

Φρέσκα φρούτα, κρύο νερό, ζάχαρη και λάιμ, πάγος και έτοιμος να δροσιστείς και να πάρεις ενέργεια με την παραδοσιακή συνταγή της Λατινικής Αμερικής.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aguas Frescas
Aguas Frescas Ι La Casa Del Abuelo

Απλές και εύκολες συνταγές για aguas frescas, το παραδοσιακό δροσερό νερό του Μεξικού, με γεύση και άρωμα φρούτων.

Αν μας πει κάποιος για aguas frescas το πιθανότερο είναι να τον κοιτάξουμε με απορία. Τι είναι αυτά; Από πού μας έρχονται; Ίσως στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη του κόσμου τα γνωρίζουμε μέσα από άλλα ονόματα και παραλλαγές, η ουσία παραμένει ότι τα aguas frescas είναι μία πολύ απλή συνταγή – πιο απλή δεν υπάρχει - για να δροσιστείς και να πάρεις ενέργεια. Δεν τα λες σμούθι, ούτε χυμό φρούτων (δεν πίνεις μόνο τα υγρά του φρούτου αλλά και το στερεό τμήμα) ή κάποιου είδους μιλκ σέικ φυσικά, αλλά είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα τους, αν το μεταφράσεις από τα ισπανικά στα ελληνικά.

Aguas Frescas
Aguas Frescas


Aguas Frescas μεταφράζεται σαν δροσερά ή παγωμένα νερά και η συνταγή μας έρχεται από τους Αζτέκους του Μεξικού. Καθώς κωπηλατούσαν στους ποταμούς της ευρύτερης περιοχής Tenochtitlán, που τώρα στέκει η πρωτεύουσα Πόλη του Μεξικού, οι παλιοί κάτοικοι μάζευαν φρούτα από τα γειτονικά δάση και πρόσθεταν πάγο που έβρισκαν στα κοντινά ανενεργά ηφαίστεια Popocatépetl και Iztaccíhuatl. Αργότερα, τα aguas frescas διαδόθηκαν σε όλη τη Λατινική Αμερική αλλά και σε μέρη της Βόρειας Αμερικής με ισχυρή λάτιν παρουσία. Είναι ένας απλός συνδυασμός και μίξη φρούτων ή λαχανικών, νερού, ζάχαρης και λάιμ, με τα δύο τελευταία να είναι προαιρετικά αλλά σίγουρα προτείνονται.

Αν κάποια στιγμή βρεθείτε στην Πόλη του Μεξικού, σε κάθε γωνιά υπάρχει και ένας πάγκος που πουλάει δροσερά aguas frescas, μαζί με τάκος και άλλες δημοφιλείς street food επιλογές της Λατινικής Αμερικής. Γιατί όμως να τρέχουμε τόσο μακριά; Μπορούμε να φτιάξουμε aguas frescas και εδώ με ό,τι φρούτο ή λαχανικό βρούμε πρόχειρο στο ψυγείο μας, μέσα από μία πολύ απλή συνταγή που ίσως θυμίζει και κάτι που μας έφτιαχναν και εδώ οι γιαγιάδες μας στην Ελλάδα τα καλοκαίρια.

Ξεκινάμε με κάτι σημαντικό, πρέπει να έχετε και ένα blender. Κάτι απλό και basic μας κάνει και με το παραπάνω.

Παρακάτω, σας προτείνουμε συνταγές για δροσερά aguas frescas, με τις παραλλαγές να είναι άπειρες, ανάλογα με τη φαντασία και την όρεξη μας. 

Agua Fresca Καρπούζι
Watermelon Agua Fresca - Refreshing Summer Watermelon Drink
 

Agua Fresca Αγγούρι
AGUA FRESCAS | Fresh CUCUMBER Water | Agua Fresca De Pepino
 
Agua Fresca Καρπούζι και Αγγούρι
HOW TO MAKE THE BEST WATERMELON AND CUCUMBER AGUA FRESCA
 
 
Agua Fresca Φράουλα
Agua Fresca - Strawberry Agua Fresca
 
 
Agua Fresca Jamaica – Ιβίσκος 
Easy Jamaica Agua Fresca | Hibiscus Fresh Water | Aguas Frescas Recipe
 
 
Agua Fresca Ανανάς - Μάνγκο
HOW TO MAKE THE BEST PINEAPPLE AND MANGO AGUA FRESCA
 
Agua Fresca Ανανάς
Agua Fresca Pineapple Water Recipe - Agua de Pina
 
Aguas Frescas διάφορα
6 aguas frescas
 
Aguas Frescas διάφορα
6 Aguas Frescas Fáciles

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ