Taste Videos

Quick Talk με το sustainable και καταπράσινο Bond Restaurant Bar

Brunch, νόστιμα πιάτα και δροσερά cocktails στο #yourhealthyescape

eva-valamvanou.jpg
Εύα Βαλαμβάνου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Ο Αντώνης Χάλαρης και η Μαρία Λόγου από το Bond Restaurant Bar
Ο Αντώνης Χάλαρης και η Μαρία Λόγου από το Bond Restaurant Bar

H Μαρία Λόγου (Marketing & Digital operator) και o Αντώνης Χάλαρης (Executive Chef) μιλάνε για το Bond Restaurant Bar στον Άλιμο.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα μάς επιβάλλει να βρούμε μικρές διεξόδους χαλάρωσης και απόλαυσης, όπως το Bond Restaurant Bar στον Άλιμο (Μεγάλου του Γένους Σχολή 2). Η μεγάλη αυλή του Bond είναι στην ουσία μια ολόκληρη εξοχή γεμάτη τριανταφυλλιές, αναρριχώμενα γιασεμιά και κισσούς, μυρωδάτους βασιλικούς και φουντωμένους δυόσμους. Άλλωστε η ονομασία Bond (στα ελληνικά «δεσμός») υπάρχει για να δηλώσει τη σύνδεση με τη φύση, που συνεχίζεται ακόμα και στον εσωτερικό χώρο. Τέσσερα μεγάλα container και μια τζαμαρία δημιουργούν ένα eco-friendly και sustainable σκηνικό, ιδανικό για καφέ, brunch και dinner χωρίς το άγχος του Covid-19, μιας και ο χώρος είναι inside out και έχει σε πολλά σημεία μηχανήματα απολύμανσης του αέρα.

Quick Talk με το Bond Restaurant Bar

Εμείς βρεθήκαμε στην πανέμορφη αυλή του Bond και κάναμε #quicktalk με τη Μαρία Λόγου (Marketing & Digital operator) και τον Αντώνη Χάλαρη (Executive Chef) για όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μοναδικό, αρχιτεκτονικά και γευστικά, μαγαζί. Πώς έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν στη φιλοσοφία του μαγαζιού το στοιχείο της βιωσιμότητας και του υγιεινού τρόπου ζωής; Πόσο τους επηρέασε η πανδημία και τι μέτρα κλήθηκαν να πάρουν; Τι ακριβώς είναι το νέο τους project «The World Foodies»; Για αυτά και πολλά ακόμη, keep on reading. Enjoy!

Πώς προέκυψε το όνομα Bond;
Μ: Bond σημαίνει δεσμός και ο πρωταρχικός μας δεσμός είναι ο δεσμός μας με την φύση. Όλα συνδέονται με αυτό τον δεσμό, οτιδήποτε κάνουμε στηρίζεται πάνω στον δεσμό, είτε με την οικογένεια, τον αγαπημένο μας, είτε με το φαγητό, τον καφέ και τον υγιεινό τρόπο ζωής γενικότερα.

Bond Restaurant Bar

Είναι πολύ έντονο το στοιχείο της βιωσιμότητας σε όλο τον χώρο και στο μενού σας.
Μ: Το Bond είναι το μοναδικό μαγαζί στην Αθήνα φτιαγμένο από containers και από ανακυκλώσιμα υλικά. Δεν υπάρχει τίποτα σε μπετό, γυψοσανίδα, οτιδήποτε δηλαδή μπορεί να κόψει την επαφή με την φύση. Είναι πολύ έντονο το πράσινο στοιχείο, δηλαδή στο οικόπεδο έχουν χρησιμοποιηθεί πάρα πολλά φυτά και έχουμε δημιουργήσει ένα τεράστιο κήπο, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό χώρο του μαγαζιού. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι όπου κάθεται ο πελάτης να βλέπει πράσινο.

Ο χώρος αποτελείται από 4 μεγάλα container και μια τζαμαρία. Πώς επιλέξατε την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική;
M: Ο χώρος είναι inside out. Το μισό μαγαζί ανοίγει με τζαμαρία, οπότε άνετα μπορεί να καθίσει κάποιος και μέσα και να αισθάνεται ότι βρίσκεται έξω. Το μπαρ είναι επίσης εξωτερικό και μέσα στο μαγαζί υπάρχουν πάρα πολλά φυτά, νιώθοντας ότι βρίσκεσαι σε ένα κήπο.

Το μπαρ είναι ένα μεγάλο container. Τι θέλατε να πετύχετε με αυτή την πρωτοποριακή επιλογή σας;
M: Ακριβώς. Τόσο το μπαρ, όσο και η κουζίνα είναι δύο container, οπότε όλη μας η παραγωγή και οι αποθηκευτικοί μας χώροι είναι σε container. Αυτό που θέλαμε είναι να περιορίσουμε την χρήση μπετό και άλλων μη βιώσιμων υλικών. Επίσης μιας και είναι μια πρωτοποριακή ιδέα και ανακυκλώσιμο υλικό, το χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε λίγο την διαφορά σε αυτά που έχουμε δει σε όλα τα μαγαζιά.

Αν έπρεπε να επιλέξεις ένα στοιχείο που σας διαφοροποιεί από όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά, το USP σας, ποιο θα ήταν αυτό;
M: Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ο δεσμός με την φύση. Εμάς μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος που θα έρθει εδώ να απολαύσει τον καφέ του, το φαγητό του, το κοκτέιλ του, να μην αισθάνεται ότι είναι σε ένα κλειστό χώρο, αλλά μια βόλτα στη φύση. Οπότε έχουμε πολύ έντονο το στοιχείο του πρασίνου και του κήπου και έτσι όποιος μας επισκέπτεται νιώθει σαν να πήγε μια βόλτα στην εξοχή. Πολύς κόσμος μας το λέει κιόλας, γιατί το μαγαζί είναι εκτός κεντρικών δρόμων και αυτό θέλαμε να πετύχουμε.

Bond Restaurant Bar

Τι μέτρα πήρατε για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας;
M: Η Covid-19 επηρέασε άλλα μαγαζιά λίγο και άλλα περισσότερο. Εμάς δυστυχώς μας επηρέασε πολύ γιατί ήμασταν ένα μαγαζί στο ξεκίνημά του, οπότε δύο απανωτές καραντίνες μας έκλεισαν τελείως. Δεν λειτουργήσαμε ούτε take away, ούτε delivery γιατί θεωρήσαμε ότι αφούbond σημαίνει δεσμός θα χάναμε τον κυριότερο δεσμό με τους πελάτες μας. Σε περίπτωση και άλλης καραντίνας δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσουμε. Αυτό που τηρούσαμε και θα τηρούμε είναι οι αποστάσεις. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο χώρο οπότε οι αποστάσεις στα τραπέζια μας είναι οι προβλεπόμενες και δεν έχουμε ποτέ θέμα συνωστισμού. 

Πλέον όποιος επιθυμεί μπορεί να παραγγείλει τα αγαπημένα του πιάτα και στον χώρο του;
M: Σωστά, λειτουργούμε μέσω της efood και της wolt κανονικά.

Αντώνη, από πού εμπνέεσαι τα πιάτα του μενού;
A: Κυρίως μέσα από τα ταξίδια, γυρνώντας την Ευρώπη, δοκιμάζοντας γεύσεις και φυσικά από την ελληνική παράδοση, την ελληνική γη, την θάλασσά μας. Όλα αυτά είναι αποτελούν πηγή έμπνευσης για να δημιουργείς κάτι όμορφο και γευστικό.

Bond Restaurant Bar

Ποιο ταξίδι σου σε επηρέασε πιο πολύ και μετέφερες τις γεύσεις του στα πιάτα σου;
A: Κυρίως στην Ιταλία. Γενικά έχουν ένα πολύ γευστικό background. Κάθε πιάτο της, από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, έχει την δική του γεύση και νόημα. Η ιταλική κουζίνα είναι πολύ ενδιαφέρον για εμένα να την δουλέψω και να την ενσωματώσω στο μενού μας με τον δικό μου τρόπο.

Είναι πολύ έντονο το ελληνικό-μεσογειακό στοιχείο σε όλο το μενού σας. Ποιο θα επέλεγες για πιο χαρακτηριστικό σας πιάτο;
A: Όλα μας τα πιάτα έχουν ένα ελληνικό στοιχείο μέσα. Είτε είναι σε μια πιο μοντέρνα μορφή, είτε είναι σε συνδυασμό με κάποιο άλλο είδος. Το ελληνικό στοιχείο επικρατεί και στο brunch και στο dinner, βασιζόμαστε στην ελληνική κουζίνα και παράδοση και δημιουργούμε ένα μοντέρνο πιάτο.

Ποιες είναι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιείς πιο συχνά στα πιάτα σου;
A: Πολύ χαρακτηριστική είναι η σαλάτα Greek way με το κρίταμο. Το δουλεύουμε σε τουρσί και δίνει μια επιπλέον γευστική πινελιά στην κλασσική συνταγή.

Bond Restaurant Bar

Έχεις παρατηρήσει κάποιες διαφορές στις επιλογές Ελλήνων και τουριστών, στο brunch για παράδειγμα;
A: Το brunch έχει μπει για τα καλά στη ζωή του Έλληνα και της ελληνικής νοοτροπίας, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές πλέον. Και ο Έλληνας προτιμάει το πιο υγιεινό στοιχείο, ένα αβοκάντο, ένα αυγό ποσέ, πέρα από τα benedict που είναι το πολύ κλασσικό. Θεωρώ ότι έχουμε μπει γενικότερα σαν Έλληνες στη νοοτροπία του brunch.

Αν έπρεπε να επιλέξεις το αγαπημένο σου πιάτο από το brunch και το dinner, ποια θα ήταν αυτά;
A: Γενικά είναι πολύ δύσκολο αυτό, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι από τον κατάλογο. Από το dinner θα έλεγα το burger, είναι πιο κοντά στις δικές μου γεύσεις και από το brunch θα επέλεγα κάτι πιο healthy, το αυγά «Αφροδίτη» (healthy αυγά ποσέ).

Το hashtag του μαγαζιού είναι #yourhealthyescape. Πώς έχετε ενσωματώσει το στοιχείου του υγιεινού τρόπου ζωής στο μενού σας και γενικότερα στην φιλοσοφία του μαγαζιού;
M: Σε κάθε κατηγορία του μενού μπορεί κάποιος να βρει και από μια υγιεινή επιλογή. Φυσικά υπάρχουν και για τους πιο μερακλήδες επιλογές, αλλά το κύριο στοιχείο μας είναι τα superfoods, η υγιεινή διατροφή, οι γευστικού συνδυασμοί και όχι υπερβολές.

Bond Restaurant Bar

Τι ώρες και ποιες μέρες σερβίρεται το brunch;
M: To brunch λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 16:00.

Για κάποιον που αποφεύγει το κρέας τι θα πρότεινες να δοκιμάσει;
M: Τόσο στο brunch, όσο και στο dinner έχουμε vegan/vegetarian επιλογές. Στο brunch έχουμε το bonder bagel με λαχανικά και στο dinner έχουμε τα φρέσκα λιγκουίνι με ελιές ενώ υπάρχουν μερικά πιάτα που, αφαιρώντας κάποιο υλικό, μπορούν να γίνουν vegan.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή οργανώνετε θεματικές βραδιές. Τι ακριβώς θα βρει κανείς;
M: Με την επανέναρξη της λειτουργίας μας έχουμε ξεκινήσει ένα καινούργιο project, το The world foodies. Ταξιδεύουμε από χώρα σε χώρα και ενσωματώνουμε στο μενού μας τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα κάθε φορά. Έχουμε ξεκινήσει από την Ιαπωνία και το sushi. Έχουμε εξωτερικό συνεργάτη που είναι κάθε Τετάρτη εδώ μετά τις 20:00. Έχει signature επιλογές που τις κάνει αποκλειστικά για το μαγαζί και φυσικά τα classic rolls. Τις Παρασκευές ταξιδεύουμε στην Ιταλία με χειροποίητα μακαρόνια και αρκετές επιλογές. Στο μέλλον θα προσθέσουμε και άλλες χώρες.

Μαρία και Αντώνη σας ευχαριστούμε πολύ.
Εμείς ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!

 

 

Μεγάλη του Γένους Σχολής 2, Άλιμος, 210 9902035, Facebook: Bond Restaurant Bar, Instagram: Bond Restaurant Bar


Αρχισυνταξία/Παραγωγή: Εύα Βαλαμβάνου
Marketing & Digital Operator: Μαρία Λόγου
Executive Chef: Αντώνης Χάλαρης
Operation Manager: Στέλιος Αλεξανδρής
Morning Shift Manager: Έφη Μελαμπιάνακη
Barista-Bartender: Ledion Lala
Παραγωγή βίντεο/Μοντάζ: Δημήτρης Σαραντόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ