Taste Videos

Hungry in Athens: Οι μπρουσκέτες του Ιταλού

Ο chef Giorgio Spanakis δημιουργεί αυθεντικά ιταλικά πιάτα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3 αυθεντικά ιταλικές μπρουσκέτες

Hungry in Athens: Συνταγή για ιταλικές μπρουσκέτες από τον σεφ Giorgio Spanakis

Μπρουσκέτα με ντομάτα και βασιλικό

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα. Αδειάζουμε τα σπόρια από μέσα και κόβουμε τα τέταρτα σε μικρό κυδωνάτο σχήμα.

Αδειάζουμε το σκόρδο από την καρδιά του (πράσινη γραμμή μέσα στο σκόρδο) και το ψιλοκόβουμε πριν το ρίξουμε στις ντομάτες. Βάζουμε ελαιόλαδο και αλατοπίπερο στις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε από πάνω και τον βασιλικό και τα αφήνουμε όλα να μαριναριστούν για 30’κι ακόμα καλύτερα για μία ώρα.

Τελευταία στιγμή, αν θέλουμε, πριν σερβίρουμε πάνω από το ζεστό ψωμί ανακατεύουμε 2 σφηνάκια Βαλσάμικο μέσα στις ντομάτες.

Μπρουσκέτα με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε ως εξής: Την πιπεριά στα 6 και σε λωρίδες, το κολοκυθάκι στα 4 σε μακρόστενες φέτες, την ντομάτα και το κρεμμύδι σε ροδέλες των 5mm.

Ετοιμάζουμε το γκρατινάρισμα. Τρίβουμε  την φρυγανιά ολόκληρη με τα χέρια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μαζί με τη φρυγανιά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε πριν τα ανακατέψουμε.

Πριν βάλουμε τα λαχανικά στο φούρνο, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ίσα για να τα υγράνουμε.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το γκρατινάρισμα πάνω από τα λαχανικά. Τέλος, ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180ο C για 20’.

Σερβίρουμε τα λαχανικά πάνω στα ψωμάκια και προσθέτουμε κατσικίσιο τυρί «ανοιγμένο» με τα χέρια. Τα ξαναβάζουμε στο ζεστό φούρνο στους 200ο C για 5’.

Μπρουσκέτα με σπιτικό πατέ ελιάς

Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του mini pimmer με το λάδι που χρειάζεται, το ξύδι της αρεσκείας μας και πολτοποιούμε.

Σερβίρουμε πάνω από τη ζεστή μπρουσκέτα ή και πάνω σε καναπεδάκια.

Tip: Γράφω κάποια προϊόντα, τα οποία ταιριάζουνε στο να μπορεί  κανείς τελευταία στιγμή να κάνει ένα τραπέζι με φίλους με bruschetta μια μπύρα ή κρασί.

Λαχανικά τουρσί, τυρί φέτα, Mix αλλαντικών κομμένα σε λεπτές φέτες.

Μπύρα / κρασί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ