Θεματα

Τσάι στην εξοχή του Cézanne: Γευσιγνωσία με ελληνικά βότανα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Η τέχνη συνομιλεί με τον πλούτο των ελληνικών βοτάνων

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσάι στην εξοχή του Cézanne: Μια εμπειρία γευσιγνωσίας με ελληνικά βότανα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
© Amalia Kovaiou

Το έργο του Paul Cézanne «Η εξοχή του Ωβέρ-συρ-Ουάζ», από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, γίνεται η αφετηρία για μια ιδιαίτερη συνάντηση στο Café-Restaurant του Ιδρύματος όπου η τέχνη συνομιλεί με τον πλούτο των ελληνικών βοτάνων μέσα από μια ιδιαίτερη εμπειρία γευσιγνωσίας. Η ζωγραφική του Γάλλου δημιουργού, που αναδεικνύει την αρμονία της φύσης, ενέπνευσε μια γευστική περιήγηση που έχει σκοπό να μας μυήσει σε ένα νέο τρόπο σύνδεσής μας με τη φύση.

Paul Cézanne «Η εξοχή του Ωβέρ-συρ-Ουάζ»
© Amalia Kovaiou

Μια φορά τον μήνα οι συμμετέχοντες περιηγούνται σε έναν κόσμο αρωμάτων και γεύσεων με πρωταγωνιστές τα βότανα της ελληνικής εξοχής αλλά και της ελληνικής γαστρονομίας, υπό την καθοδήγηση της Αγγελικής Δράκου, συνιδρύτριας της εταιρείας Grizo & Prasino – μιας σύγχρονης ελληνικής εταιρείας που καλλιεργεί βιολογικά βότανα και δημιουργεί αρωματικά ροφήματα. Στόχος είναι η ανάδειξη της αυθεντικότητας των ελληνικών γεύσεων και η δημιουργία μιας τελετουργίας που ανακαλεί την εμπειρία της εξοχής ακόμη και στην καρδιά της πολύβουης Αθήνας.

Τσάι στην εξοχή του Cézanne: Μια εμπειρία γευσιγνωσίας με ελληνικά βότανα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
© Amalia Kovaiou

Τα μοναδικά βότανα της ελληνικής φύσης έχουν πολλές ιστορίες να πουν – από την αρχαιότητα μέχρι την λαϊκή παράδοση έχουν βρει την θέση τους στη ζωγραφική και στη λογοτεχνία, έχουν χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικό σκοπό και είναι γνωστά για τη χαλαρωτική εμπειρία που μπορούν να προσφέρουν σε ένα διάλειμμα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Τσάι στην εξοχή του Cézanne: Μια εμπειρία γευσιγνωσίας με ελληνικά βότανα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
© Amalia Kovaiou
Τσάι στην εξοχή του Cézanne: Μια εμπειρία γευσιγνωσίας με ελληνικά βότανα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
© Amalia Kovaiou

Ημερομηνίες γευσιγνωσίας

  • 15 Δεκεμβρίου, 19.00-21.30
  • 21 Ιανουαρίου, 19.00-21.30
  • 1 Απριλίου, 19.00-21.30
  • 6 Μαΐου, 19.00-21.30

Για πληροφορίες/κρατήσεις: goulandris.gr/herb-tasting

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635
Τ: 210725 2895
visit@goulandris.gr | goulandris.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY