- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σοκολάτα πολυτελείας: Η νέα μανία στο Ντουμπάι
Στο Ντουμπάι, την πόλη που εδώ και χρόνια έχει συνδέσει το όνομά της με τη χλιδή και την υπερβολή, η σοκολάτα δεν είναι απλώς ένα γλύκισμα. Έχει μετατραπεί σε σύμβολο κοινωνικού status και σε αναδυόμενη βιομηχανία πολυτέλειας που κερδίζει συνεχώς έδαφος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, ολοένα και περισσότερα καταστήματα ειδικεύονται στη σοκολάτα υψηλής ποιότητας, προσφέροντας εμπειρίες που ξεπερνούν την απλή αγορά ενός προϊόντος. Από μπουτίκ με bespoke γεύσεις και limited edition σοκολάτες διακοσμημένες με φύλλα χρυσού, μέχρι lounges γευσιγνωσίας που θυμίζουν fine dining χώρους, η σοκολάτα στο Ντουμπάι αποκτά μια νέα ταυτότητα: αυτήν του lifestyle προϊόντος.
Η άνθηση οφείλεται σε πολλούς παράγοντες: την αγοραστική δύναμη των κατοίκων και των τουριστών, τη διάθεση για αναζήτηση πρωτότυπων εμπειριών, αλλά και την κουλτούρα των πολυτελών δώρων που είναι βαθιά ριζωμένη στον αραβικό κόσμο. Παράλληλα, το Ντουμπάι επενδύει δυναμικά στην ανάδειξη της γαστρονομίας του, θέλοντας να καθιερωθεί όχι μόνο ως εμπορικό και τουριστικό κέντρο, αλλά και ως hub υψηλής γεύσης.
Ωστόσο, πίσω από τη λάμψη υπάρχουν και προκλήσεις. Η αυξημένη ζήτηση φέρνει πίεση στις τιμές του κακάο, ενώ τα ζητήματα βιωσιμότητας και ηθικού εμπορίου μπαίνουν όλο και πιο συχνά στο τραπέζι. Εταιρείες καλούνται να βρουν ισορροπία ανάμεσα στη δημιουργία πολυτελών εμπειριών και στη διασφάλιση ότι η παραγωγή δεν γίνεται εις βάρος των καλλιεργητών και του περιβάλλοντος.
Για το Ντουμπάι, η «σοκολατένια έκρηξη» είναι κάτι παραπάνω από μια τάση. Είναι ακόμη ένα βήμα στο χτίσιμο της εικόνας του ως τόπου που μπορεί να μετατρέψει το πιο καθημερινό προϊόν σε εμπειρία πολυτελείας. Και για τους επισκέπτες, η σοκολάτα εκεί παύει να είναι μια απλή λιχουδιά: γίνεται αφήγηση, επίδειξη και –τελικά– ταξιδιωτικό αξιοθέατο.
Πηγή: Associated Press
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.