- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρύα σούπα με αγγούρι και άνηθο
Τι ψωνίζουμε 4-5 μικρά αγγούρια ● 1 πράσο ● 4-6 φρέσκα κρεμμύδια
Τι ψωνίζουμε 4-5 μικρά αγγούρια ● 1 πράσο ● 4-6 φρέσκα κρεμμύδια ● 2-3 κουταλιές φρέσκο άνηθο ● 2 ½ φλιτζάνια του καφέ ζωμό από κοτόπουλο ● ½ φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος ● 2-4 σταγόνες ταμπάσκο ● 1 κ.κ. ελαιόλαδο ● αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
Πώς τη φτιάχνουμε Ψιλοκόβουμε σε ροδέλες το πράσο και τα κρεμμύδια, κόβουμε σε μικρά κυβάκια το αγγούρι (αν χρησιμοποιήσουμε μεγάλα τα ξεσπορίζουμε) και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το πράσο μαζί με το λάδι και το μαραίνουμε ελαφρά – προσέξτε να μην καεί γιατί θα έχει βαριά γεύση. Μόλις το πράσο ξανθύνει ρίχνουμε τα κομματιασμένα αγγούρια, τα κρεμμύδια και το ζωμό. Τα αφήνουμε να βράσουν λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσουν, ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ μαζί με τον άνηθο, το πιπέρι, το αλάτι και το ταμπάσκο. Αλέθουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ζεσταίνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε καλά – προσοχή, να μη βράσει. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 3-4 ώρες και σερβίρουμε τη σούπα γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένο άνηθο ή λίγο τριμμένο πάγο στην κορυφή.
Μάθε ιστορία Τα δροσερά αγγούρια, σύμφωνα με τους ιστορικούς, πρωτοεμφανίστηκαν πριν 3.000 χρόνια στα Ιμαλάια, στην περιοχή της σημερινής Ινδίας. Από εκεί έφτασαν στην αρχαία Αίγυπτο, όπου εκτιμήθηκαν δεόντως, και στη συνέχεια πέρασαν στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Είχαν ιδιαίτερη θέση στα τραπέζια των Ρωμαίων, που ανακάλυψαν τρόπους ώστε να τα καλλιεργούν όλο το χρόνο. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ο αυτοκράτορας Τιβέριος απαιτούσε σε κάθε δείπνο να του σερβίρουν δροσερά αγγουράκια. Στα μέσα του 9ου αιώνα άρχισαν να καλλιεργούνται στη Γαλλία, πηγές αναφέρουν ότι ο Καρλομάγνος είχε αγγούρια στους κήπους του, αλλά και ότι ο Λουδοβίκος ο 14ος δροσιζόταν με τα αγγουράκια που καλλιεργούσε στους κήπους των Βερσαλλιών ο κηπουρός του. Κάποιος από τους Ισπανούς του Χριστόφορου Κολόμβου μετέφερε τα αγγούρια στο «νέο κόσμο». Το 1535 ο Γάλλος εξερευνητής J. Cartier καταγράφει την ύπαρξη «τεράστιων αγγουριών» στη σημερινή περιοχή του Μόντρεαλ.
Go Healthy tip Αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι – και μάλιστα κατσικίσιο, αν σας αρέσει η γεύση. Φτιάξτε ζωμό από κρεατικά μόνοι σας. Βράστε κοτόπουλο ή άλλο κρέας και φυλάξτε το ζωμό σε μικρές πλαστικές συσκευασίες στην κατάψυξη.
Go Green tip Ένα γλαστράκι με άνηθο στο παράθυρο της κουζίνας είναι προτιμότερο από ένα ματσάκι που μαραίνεται μέσα σε λίγες μέρες...
Σκονάκι Διαλέξτε αγγούρια με λαμπερό πράσινο χρώμα, χωρίς λευκές κηλίδες, σημάδια στην επιφάνεια και μαραμένες άκρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Οπωσδήποτε να πάρετε τη φημισμένη χειροποίητη κοτόπιτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.