Θεματα

Το εστιατόριο CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη έχει γενέθλια 10 χρόνων και το γιορτάζει

Μια σειρά εντυπωσιακών Four Hands δείπνων μας περιμένει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εστιατόριο CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη έχει γενέθλια 10 χρόνων και το γιορτάζει

Καταξιωμένοι σεφ μαγειρεύουν μαζί με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων του εστιατορίου CTC

Είναι 2015 και στην Αθήνα ανοίγει ένα εστιατόριο ανατρεπτικό, δημιουργικό, πρωτοποριακό από τα πιάτα ως και το όνομά του – το λένε CTC (ενα παιχνίδι με τη λέξη σίτιση). Chef και ιδιοκτήτης ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, γνωστός στα μαγειρικό σύμπαν της Ελλάδας ως ένας εξαιρετικός σεφ που με το CTC τολμά το πρώτο κατάδικό του άλμα. Και το πετυχαίνει: δημιουργεί ένα εστιατόριο που δεν μοιάζει με κανένα.

Το εστιατόριο CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνει γιορτάζει την πρώτη του δεκαετία

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Στη δεκαετία που ακολουθεί το CTC σαρώνει βραβεία, εγχώρια και διεθνή, μέχρι που έρχεται και το πολυπόθητο βραβείο για κάθε εστιατόριο και όνειρο κάθε σεφ: ένα λαμπερό αστέρι Michelin που δεν αφήνει πια κανένα περιθώριο για αμφιβολία... το CTC είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και ο chef patron του ένας από τους πιο ταλαντούχους chef που διαθέτουμε ως χώρα.

Φέτος που το CTC κλείνει την πρώτη του δεκαετία, ο chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης στήνει τη δική του γαστρονομική γιορτή. Πώς; Προσκαλώντας στην κουζίνα του κορυφαίους σεφ του κόσμου για να μαγειρέψουν μαζί δείπνα-εμπειρία. Κάθε ένα απο αυτά θα είναι ένας μοναδικός διάλογος πολιτισμών, τεχνικών και πάθους. Χωρίς θεματικούς περιορισμούς, χωρίς όρια παρά μόνο μια ευκαιρία για τους σεφ να ενώσουν τη δημιουργικότητα και τις ιδέες τους.

Οι καλεσμένοι σεφ που θα μαγειρέψουν στο CTC

Απρίλιος| Chef Adam Smith | Michelin-starred Woven, Αγγλία
Μάιος | Chef Sang Hoon Degeimbre | Two Michelin-starred, Air du Temps, Βέλγιο
Ιούνιος| Chef Andreas Selvaggini | Michelin-starred Savage & Chef Ulrik Jepsen l Michelin-starred À L'aise, Νορβηγία

Η δημιουργική συνύπαρξη αυτών των κορυφαίων σεφ έχει ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερο tasting menu, το οποίο και συνοδεύεται από εκλεκτά κρασιά και ποτά που έχουν προσεκτικά επιλεγεί από το τμήμα Qenothèque της ΑΜΒΥΞ ώστε να αναδείξουν κάθε πτυχή του.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 29 Απριλίου, 20 Μαΐου και 24 Ιουνίου και οι κρατήσεις είναι ήδη ανοιχτές. Μοναδικές fine dining βραδιές που συνοψίζουν όλη τη φιλοσοφία και την εξέλιξη αυτού του εξαιρετικού εστιατορίου μέσα από ιστορίες, γεύσεις και στιγμές που θα μοιραστούν ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και οι καλεσμένοι του σεφ. Μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας πατώντας εδώ.

Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 7228212, www.ctc-restaurant.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.