- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Παντοπωλείο της Στοάς Αθανάτων, με ένα κλικ όλα τα νόστιμα στο τραπέζι σου
Το παραδοσιακό παντοπωλείο στη Βαρβάκειο αποκτά e-shop
Βρίσκεται στη στοά που ενώνει την οδό Σοφοκλέους με την Αρμοδίου και στη συνέχεια οδηγεί στην καρδιά της Βαρβακείου Αγοράς. Από το 1957 είναι η στάνταρ στάση όσων αναζητούν εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, ελιές, τουρσιά, λάδια, αλίπαστα και άλλα πολλά. Σήμερα, το παντοπωλείο έχει περάσει στα χέρια της Λουίζας Ψυχογιού και του συζύγου της Σταμάτη Φλαμπούρη, στην τρίτη δηλαδή γενιά ιδιοκτητών. Οι δυο τους, αναβάθμισαν και εκσυγχρόνισαν το παντοπωλείο, με κέφι και μεράκι που σε κάνει να συγκινείσαι. Τώρα πια, εκτός από τα κλασικά, βρίσκει κανείς και μια απίστευτη ποικιλία σε τοπικά προϊόντα (για την ακρίβεια περισσότερα από 600 από 80 μικρούς Έλληνες παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα).

Με το που πατάς το πόδι σου στο λιλιπούτειο κατάστημα, από τη μία οι ήχοι και οι μυρωδιές της αγοράς, από την άλλη η χαμένη εικόνα του «παντοπωλείου», που αντικαταστάθηκε ως επί το πλείστον από τα απρόσωπα σούπερ μάρκετ- μεγαθήρια, ανακαλούν στο μυαλό μνήμες, που μόνο από παλιές ελληνικές ταινίες ξέρεις. Κι αυτό, έχει τη γλύκα του.
Ταυτόχρονα όμως, καθώς κοιτάς πιο προσεκτικά τα ράφια και βρίσκεις λογιών-λογιών καλούδια, η μνήμη θολώνει και παίρνει τη θέση της η πραγματικότητα, όπου το παντοπωλείο της Στοάς Αθανάτων, διαδραματίζει πλέον το δικό του ρόλο στη σύγχρονη εποχή. Προϊόντα που δύσκολα βρίσκεις, διαλεγμένα ένα προς ένα και το πάντα χαμογελαστό πρόσωπο του Σταμάτη να σε καθοδηγεί ανάλογα με τα γούστα σου. Ελιές από τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες, ταραμάδες, βακαλάος Ισλανδίας, σκουμπριά και αντσούγιες, ρέγκες, τη δυσεύρετη ταραμόγλωσσα, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και κρασί (παραγωγής τους), αλλά και παραδοσιακά προϊόντα Αρκαδιανή, βιολογικά ζυμαρικά Αδαμαντίνα, όλα τα κρασιά του Κτήματος Μερκούρη, το Κτήμα Σιγάλα και η Ευάμπελος Γη, ούζα και τσίπουρα Μπαμπατζίμ, γλυκά, μαρμελάδες, σάλτσες και καρυκεύματα Πυλιακή Γη, Amvrosia, Dolopia, Simply Greek, είναι ένα μικρό δείγμα της πολυτελούς «πραμάτειας».

Όλα αυτά με τον ερχομό της νέας χρονιάς, αποκτούν την καινούργια, εκσυγχρονισμένη θέση τους στο εικονικό ράφι που προστάζει ο άνεμος των καιρών. Το παντοπωλείο της Στοάς Αθανάτων κάνει με τη σειρά του το επόμενο βήμα στη νέα εποχή και εγκαινιάζει το ηλεκτρονικό του κατάστημα (www.stistoa.gr) σε συνεργασία με το site bostanistas.gr. Στο καινούργιο αυτό e-shop, υπάρχουν όλα τα προϊόντα που αγαπήσαμε, μόνο που τώρα ένα κλικ είναι αρκετό για να φτάσουν στην πόρτα μας. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι όλα τα προϊόντα του e-shop ταξιδεύουν παντού στην Αθήνα, στις ίδιες τιμές με τη Βαρβάκειο Αγορά (δηλαδή πολύ καλές). Κι ακόμη, όσο διαρκούν οι χειμερινές εκπτώσεις, δεν υπάρχει κανένα μεταφορικό κόστος για αγορές άνω των €20.

Καλή η βολή της ηλεκτρονικής εποχής, επειδή όμως ούτε τις τσάρκες μας στο κέντρο θέλουμε να χάσουμε, ούτε τις μάσες στα παραδοσιακά ουζερί της γύρω περιοχής να στερηθούμε, μας αρέσει πολύ η ιδέα της έκπτωσης στα ουζερί και στα κρεοπωλεία της Στοάς Αθανάτων, για τους πελάτες του e-shop. Είναι ένας ωραίος τρόπος ένταξης στη νέα εποχή, χωρίς να χαθεί μια για πάντα η διαπροσωπική επαφή. Καλή αρχή λοιπόν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.