9 αθηναϊκά all day στέκια σε περιμένουν κάθε ώρα κάθε μέρα

Ο Νίκος: Η συνταγή της τέλειας τυρόπιτας έχει «όνομα»

Ό,τι πάρεις είναι εγγύηση!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος: Η συνταγή της τέλειας τυρόπιτας έχει «όνομα»
Ο Νίκος: Η συνταγή της τέλειας τυρόπιτας έχει «όνομα»
Ο Νίκος: Η συνταγή της τέλειας τυρόπιτας έχει «όνομα»
Ο Νίκος: Η συνταγή της τέλειας τυρόπιτας έχει «όνομα»
  • Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 36
  • 2109356865
  • Ο Νίκος

Ο Νίκος: Το εμβληματικό τυροπιτάδικο από τη Σμύρνη που σερβίρει φρέσκιες και χειροποίητες σφολιάτες, καλοφτιαγμένο καφέ και ποικιλία γλυκών

Η μυρωδιά της φρεσκοψημένης ζύμης στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου «μαρτυρά» ότι είμαστε κοντά στο Νίκο, το εμβληματικό τυροπιτάδικο που έχει λατρέψει όλη η Νέα Σμύρνη και όχι μόνο. Το οικογενειακό μαγαζί άνοιξε ο παππούς (πλέον) Νίκος, από τη Σμύρνη, το 1977 χάρη στην αγάπη της οικογένειας για την τυρόπιτα – καμιά φορά φτάνει κάτι τόσο απλό για να χτίσει κανείς κάτι τόσο σημαντικό. Εδώ και πάνω από 40 χρόνια, το στέκι των καλοφαγάδων, σερβίρει φρέσκιες και χειροποίητες σφολιάτες που μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά εκεί που αγαπάμε. Το σήμα κατατεθέν του είναι η πεντανόστιμη τυρόπιτα που λιώνει στο στόμα και η κιμαδόπιτα – δύο συνταγές ανεπανάληπτες που γίνονται ανάρπαστες. Ωστόσο, η τρίτη γενιά που έχει αναλάβει πλέον το μαγαζί έχει προσθέσεις και νέες γεύσεις –στο σύνολο 30– εξίσου «κολασμένες», όπως πεινιρλί, κρεατόπιτα με τυρί, λουκανικόπιτα, ζαμπονοτυρόπιτα, κασερόπιτα, καλτσόνε με κοτόπουλο πανέ κ.ά., διατηρώντας πάντοτε αναλλοίωτη την πρώτης τάξεως ποιότητα. Μαζί με όλα αυτά, μπορείς να γευτείς τον  καλοφτιαγμένο καφέ που πραγματικά σε στηλώνει, αλλά και επιλογές σε πολύ νόστιμα γλυκά, όπως η σπιτική μηλόπιτα, η μπουγάτσα, τα φρέσκα κέικ και τα μπισκότα. Όλα παρασκευάζονται καθημερινά στο εργαστήρι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και έτσι ό,τι πάρεις είναι εγγύηση! 

Στη μεγάλη επιτυχία του Νίκου, έπαιξε ρόλο και η τοποθεσία του: Δίπλα στο γήπεδο του Πανιωνίου και στη Λανς, το σχολείο που βρίσκεται στη γωνία, σημείο που «έχτισε» κυριολεκτικά το μεγάλο πελατολόγιο. Σίγουρα οι φίλαθλοι επισκέπτονταν το φημισμένο τυροπιτάδικο κάθε Κυριακή για μια νοστιμιά, τα παιδιά όμως ήταν πιο συχνοί πελάτες, αφού έδιναν εκεί το καθημερινό τους ραντεβού. Μαθαίνω ότι έκαναν ομαδική κοπάνα και πήγαιναν πάντα στον κύριο Νίκο για μία ή και δύο τυρόπιτες. Τότε μάλιστα τα σχολεία δεν ήταν μόνο πρωινά, είχαν και απογευματινή βάρδια, επομένως είχαν κόσμο μέχρι τις 19:00 το απόγευμα. Σήμερα, τα παιδιά αυτών των παλιών έρχονται στο μαγαζί για να πάρουν και εκείνοι μια γεύση του τι εστί καλή παραδοσιακή πίτα. Όπως κάνουμε και εμείς. Κάτι που δεν θα σταματήσουμε. Η τέλεια συνταγή της τυρόπιτας ξέρουμε ποια είναι και ακούει στο όνομα «Νίκος».

Καθημερινά από τις 06.30 έως τις 21.00.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου