- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Architects of time, Kick, Oven, Third place: 4 μινιμαλιστικά καφέ στην Αθήνα που θα λατρέψεις
Τη σήμερον ημέρα τα καφέ ξεφυτρώνουν συνεχώς στον αθηναϊκό χάρτη και μπορεί να ακούγεται υπερβολή αλλά σε λίγο θα αντιστοιχεί ένα στον καθένα μας… Κάτι που κάνει δύσκολη την επιλογή αυτών που πραγματικά ξεχωρίζουν για τη διακόσμηση ή την cosy ατμόσφαιρά τους. Διαλέξαμε 4 καφέ με μοναδικό χαρακτήρα και μίνιμαλ, κομψή αισθητική, που οι ινσταγκραμικοί φίλοι αλλά και όσοι εκτιμούν τα προσεγμένα και μαζί λιτά μαγαζιά θα τα κάνουν δεύτερο σπίτι!
Architects of time
Στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων, σε ένα παλιό κτίριο της δεκαετίας του ’40, στεγάζεται το πολύ κομψό, indie θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς, cafe/bar-restaurant. Στη θέση ενός παλιού ρολογάδικου, εξού και το όνομα, αλλά τώρα πια με επιβλητικές μίνιμαλ γραμμές και περιοδικά έργα τέχνης να στολίζουν τους τοίχους, αυτό το all-day διαμαντάκι προσφέρει ξεχωριστό μενού με εποχιακά μεσογειακά πιάτα, διαθέτει υπόγειο κελάρι με μεγάλη ποικιλία ετικετών του εγχώριου αμπελώνα, πάνω από όλα τιμά τις ωραίες μουσικές και την αψεγάδιαστη αισθητική.
Πλ. Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα
Kick
Η Κυψέλη τα τελευταία χρόνια είναι… kinder έκπληξη καθώς όποτε περάσεις από κάποιο της μικρό δρομάκι, όλο και κάποιο νέο μαγαζάκι θα έχει ανοίξει. Όμως για τους Κυψελιώτες (και όχι μόνο), το Kick έχει ήδη γίνει αγαπημένο στέκι! Παστέλ χρώματα, σχολικές καρέκλες και γενικότερα μια ατμόσφαιρα ήρεμη και φιλόξενη που ευνοεί το διάβασμα – δύσκολα δεν θα δεις κάποιον με λάπτοπ στο χέρι καθημερινή πρωί. Μαζί και ένα «μαγαζάκι» με δημιουργίες ελληνικών brand αλλά και ένας εκθεσιακός χώρος στο μείον ένα, του δίνουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αντίστοιχα και το νέο του μικρό αδερφάκι, το Flake, ένα ολοκαίνουργιο καταπορτοκαλί newage bakery, σε κάνουν να νιώθεις την ατμόσφαιρα της «γειτονιάς» στο έπακρο. Μην ξεχάσεις όταν το επισκεφτείς να γευτείς ένα από τα μοναδικά τους bagel με μαρμελάδα ντομάτας…
Σποράδων 26, Αθήνα
Oven
Για να μη μιλάμε πάντα σε στέκια του κέντρου, στα νότια προάστια και πιο συγκεκριμένα στη Βούλα, ανακαλύψαμε το Oven, μια όαση που σερβίρει χειροποίητα καλούδια, φρέσκους χυμούς, υγιεινές σαλάτες, πολύχρωμα smoothies αλλά και υπερ-γευστικές γλυκές επιλογές όπως το New York cheesecake. Ο μικρός, αλλά πολύ περιποιημένος χώρος που διαθέτει έξω, είναι επιτομή του μινιμαλισμού, όλος σε αποχρώσεις του λαδί. Είτε απολαύσεις το brunch σου έξω στα τραπεζάκια του είτε πάρεις κάτι to-go, εγγυόμαστε ότι θα θες να ξαναπάς!
Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 104, Βούλα
Third place
Έβγαλες βόλτα τον σκύλο σου, ο δρόμος σε έφερε προς Πλάκα μεριά και θες να πιείς έναν καφέ, να ξαποστάσεις σε ένα pet friendly μαγαζί, ή μήπως αποφάσισες να αφήσεις τον καναπέ και να κάνεις την τηλεργασία από ένα καφέ; Σου έχουμε την απάντηση, και αυτή είναι το Third place, συνώνυμο με τον μινιμαλισμό και με εκείνες τις σιδερένιες καρέκλες που όλοι θέλουμε για το μπαλκόνι μας, είναι η απόλυτη urban επιλογή και πετυχαίνει –αυτό ακριβώς που ήθελαν οι ιδιοκτήτες του–, να είναι ένας οικείος χώρος για τους θαμώνες του. Πέραν από ένα ινσταγκραμικό μέρος βέβαια, με γυμνά χαρακτηριστικά όπως οι έντονοι χρωματισμοί και οι φανερές σωληνώσεις, είναι συνάμα και ναός του καφέ, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές-γνώστες της τέχνης του καβουρδίσματος, επιλέγοντας πολύ συγκεκριμένες, εξαιρετικές ποικιλίες.
Απόλλωνος 23Β, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.