- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πασχαλινά τσουρέκια: Στα μαγαζιά Kora, Ρεμούνδος, Zuccherino, Fresh, Ourse, Full Spoon θα βρεις τα καλύτερα
Mαστιχωτό, μοσχομυριστό, αφράτο, απόλυτα υπέροχο. Το τσουρέκι, με αυτή την τόσο χαρακτηριστική του μυρωδιά που σου φέρνει λιγοθυμιά, είναι ένας λόγος από μόνος του να αδημονείς για το Πάσχα. Κάθε φούρνος και ζαχαροπλαστείο έχει τη δική του εκδοχή – άλλοι μένουν πιστοί στην παραδοσιακή συνταγή, άλλοι την εμπλουτίζουν με πραλίνα και ένα σωρό κολασμένες αμαρτίες. Όποια εκδοχή κι αν προτιμάς, να ξέρεις ότι τα παρακάτω τσουρέκια είναι εγγύηση. Καλό Πάσχα!
Τσουρέκι με προζύμι στην Kora
Είναι από τους αγαπημένους new age φούρνους της πόλης και έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στο προζύμι, τόσο μεγάλη που φέτος αποφάσισε να το προσθέσει και στα τσουρέκια του. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα αφράτο τσουρέκι, πλούσιο σε μαχλέπι και άρωμα πορτοκαλιού, που χάρη στο προζύμι έχει ακόμη βαθύτερη γεύση. Μία τόση δα δαγκωνιά και γεμίζει το στόμα σου! Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, 2103627855
Το τσουρέκι του παππού Ρεμούνδου
Ο Γρηγόρης Ρεμούνδος άνοιξε αυτόν εδώ τον φούρνο το 1953. Σήμερα τον τρέχουν τα εγγόνια του, ο Γρηγόρης και ο Γιώργος, που σπουδάζοντας την τέχνη του αρτοποιού στο Λονδίνο εξέλιξαν πολύ την πραμάτεια του φούρνου. Το τσουρέκι, ωστόσο, ακολουθεί κατά γράμμα μια πολύ παλιά συνταγή, ίδια και απαράλλαχτη από την εποχή του παππού Ρεμούνδου. Φτιάχνεται με μαχλέπι, μαστίχα και βελγικό βούτυρο, ζυμώνεται για πολλά επίμονα λεπτά και όταν ψήνεται μοσχοβολά όλη η Κυψέλη! Τρυφερό, αφράτο, μαστιχωτό, είναι απλώς υπέροχο… Κυψέλης 37, Κυψέλη, 2108215808
Το κολασμένο τσουρέκι του Zuccherino
Σε αυτή τη ζαχαρένια γωνιά της πόλης φτιάχνουν το σωστό, το πολίτικο τσουρέκι, ίδιο και απαράλλαχτο (και φυσικά χειροποίητο) τα τελευταία 30 χρόνια. Στην πιο κολασμένη του εκδοχή, γεμίζεται με σοκολάτα και καλύπτεται με διάφορες πραλίνες (Bueno, Lila Pause και τριλογία σοκολάτας). Επίσης τσέκαρε και το τσουρέκι-λαγουδάκι που θα ξετρελάνει το μικρό σου βαφτιστήρι (κι εσένα μαζί). Όλα τα τσουρέκια –και πολλές ακόμη πασχαλινές λιχουδιές– τα παραγγέλνεις και online στο eshop.zuccherino.gr. Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 2103213015
Vegan τσουρέκι στα Fresh
Αν ακολουθείς vegan διατροφή (ή αν απλώς νηστεύεις, αλλά δεν αντέχεις να περιμένεις μέχρι το Πάσχα για να φας τσουρέκι) στα Fresh βρήκαμε το τέλειο τσουρέκι για εσένα. Φτιάχνεται με φυτικά έλαια, μαστίχα, μαχλέπι και μαλτιτόλη, δεν περιέχει ζάχαρη, είναι αφράτο, μοσχομυριστό και 100% vegan! www.freshpatisserie.gr
Το τσουρέκι στο Ourse έχει τη γέμιση στο… βαζάκι
Ό,τι γλυκό κι αν ξεφουρνίζει το Ourse αγγίζει την τελειότητα. Το πασχαλινό τσουρέκι του δεν πάει πίσω. Αφράτο και μαστιχωτό, καλύπτεται από μία γενναία στρώση πραλίνας, καραμελωμένο φουντούκι, σοκολάτα gianduja και ανθό αλατιού, ενώ η γέμιση δεν είναι μέσα στο τσουρέκι, αλλά σε ξεχωριστό βαζάκι για να επιλέξεις ακριβώς την ποσότητα που θες να αλείψεις στη φέτα σου. Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212067019
Το τσουρέκι με τη μυστική συνταγή από τη δεκαετία του ’30 στο Full Spoon
Ένας ζαχαροπλάστης από την Πόλη έδωσε τη μυστική συνταγή για τσουρέκι-εγγύηση στον ιδιοκτήτη του Full Spoon, Βαγγέλη Σωμαράκη. Κι εκείνος τη φύλαξε σαν πολύτιμο θησαυρό. Δεν είναι μόνο αυτή η συνταγή από τη δεκαετία του ’30 που κάνει τη διαφορά στο συγκεκριμένο τσουρέκι. Είναι και τα αγνά υλικά, ένα προς ένα διαλεγμένα. Αυτό το μαστιχωτό θαύμα το συνοδεύεις με καυτή σοκολάτα και ολόφρεσκο, χειροποίητο παγωτό, που επίσης φτιάχνεται εδώ, και κάνεις μόνος σου Ανάσταση. Αθηνάς 39, 2168003006
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.