- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μετά το παγωμένο γιαούρτι και τα άπειρα σουβλατζίδικα, το νέο trend είναι ελληνικό μέχρι το κόκαλο. Πίτα σπιτική, ξεροψημένη, χειροποίητη, αφιερωμένη σε όσους ξερογλείφονται ενστικτωδώς μόλις σκεφτούν τη σπανακόπιτα της γιαγιάς στο χωριό.
Pie Works

Από δυο νέα κορίτσια, τη Νίκη και την Ελπίδα. Τυρόπιτες, κιμαδόπιτες, πρασόπιτες, αλλά και πιο «πειραγμένες», όπως με πατάτες, μπέικον και αυγό ή μπουργκινιόν. (Αμερικής 16, Κολωνάκι, 211 1847595).
Οι πίτες της Σοφίας
Όταν ακούς «ηπειρώτικες πίτες», σπεύσε. (Αγίου Αλεξάνδρου 30, Παλαιό Φάληρο, 213 0700444)
Zimorino

Τέλειες χωριάτικες πίτες (τυρόπιτα, κοτόπιτα, χορτόπιτα), αλλά και νοστιμότατο πεϊνιρλί ή ακόμα και πιροσκί. Ένα φρέσκο πρωινό για κάθε μέρα. (Λ. Αθηνών 329, Αιγάλεω, 210 5313503).
Ο Θείος Φάνης. Είναι ο πιο στοργικός θείος της Φιλαδέλφειας και από τους πρώτους που μας έμαθαν τι γεύση έχει η σωστή σμυρναίικη πίτα (ο παππούς Φάνης ήρθε από τη Σμύρνη). Εκτός από πίτα και μπουγάτσα με λιωμένη σοκολάτα (έλιωσες;), ζεστή μηλόπιτα και κρουασάν σοκολάτας, αλλά και λαχταριστή πίτσα ή σάντουιτς για όλες τις ώρες. (Βρυούλων 2, Νέα Φιλαδέλφεια,2177381969)
Αρχική φωτογραφία: Θείος Φάνης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.